Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Ambo, no co Ty, "u mnie słowo droższe pieniędzy" ;:306. Ze dwa uszminkowane lizaczki sobie zostawię, przez sympatię do Pat i jej Kucyków - reszta Twoja.

;:196 - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No a ja nadal nie wiem co Ci w nich nie pasuje? Że takie słitaśne niby? :wink: Musi Cię częściej wnuczka odwiedzać, kontakt z małymi dziewczynkami zdecydowanie zwiększa tolerancję na majtkowe róże w otoczeniu :wink:

Trzmielinę też mam, na szczęście zdążyłam ustalić, że jej owoce są dla 'człowieków' wściekle trujące zanim przyniosłam do domu do dekoracji :wink: A Twój przegląd roślin owocowych spowoduje kolejną rewizję mojego Wielkiego Żywopłotowego Planu, bo chyba chcę teraz więcej rajskich jabłoni no i tę świdośliwę chyba też...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Jagi, wątek kulinarny podbił moje serce z kretesem, wielkie dzięki za urokliwe fotki ;:180
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

To świdośliwa jest jadalna? :shock:
Masz tych owocków trochę, więc pewnie ptactwo chętnie zaludnia Twój pogrążony w zimowym śnie ogród. Z tej przyczyny możesz mieć kłopot z rozpoznaniem świergotu obwieszczającego nadejście wiosny :wink: :lol:

Co do uznania mężczyzn dla kobiet, to muszę się z Tobą zgodzić. Mężczyźni z natury są szowinistami, ale ... czasem któryś jednak dochodzi do wniosku, że "kobieta też człowiek" czyli "baba też chłop" ;:306
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

JagiS pisze: Miała być Parade, ale że z marketu - niestety chyba nie jest, prawda, Ursulko?
Została różą koperkową, bo porósł ją litosiernie wielki koper.

Obrazek

A toś mi zabiła ćwieka... Moja 'Parade' - 'ganz całkiem' inna.
Obrazek

Choć teraz juz wcale nie jestem pewna, czy ona 'Parade' - bo coś podejrzanie podobna do 'Rosarium Uetersen', która zresztą też nabyłam :;230 Czyli - ziarno watpliwości zasiane. Inna rzecz, że mi to 'za jedno', jak się nazywa

Czemże jest nazwa? To, co zowiem różą,
Pod inną nazwą równieby pachniało...

Pozdrawia - Ursulka Szekspirowska
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Świdośliwa jest bardzo jadalna - sprawdziłam :D

Nie było mnie, a tu taka przyjemna konwersacja :D
A z liliami to ja mam tak, że jakoś bardzo lubię te o zdecydowanych, wręcz ciemnych kolorach - na razie z takich mam Purple Eye, Forever Susan i kupioną w ubiegłym roku Cooper Crosing .
Ale Nymph też teraz zamówiłam :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, willkommen, welcome :wit

Pati, widzę, że bez połlitra nie razbieriosz :!: Blondyn i brunet Cię widzę nie przekonał ;:224. Moje wnuczki tu mało pomocne: Miriam lubi róż czasami, a Jaśminka (śmiem twierdzić, że po mnie ) woli niebieski.
Świdośliwę wmontuj w WŻP koniecznie. Kwitnie pięknie, jak czeremcha, owocki pyszne, a jesienią - po prostu gwiazda ;:215. Sama zobacz.

Obrazek

Mufka, dla Ciebie wszystko, nawet następne owocki ;:306.

Obrazek

Chatte Świdośliwki jadalne i pyszne. Ptaki zwabiam, ale kłopotu z rozpoznaniem pór roku nie sprawiają ( "ci odlatują, ci zostają" ). Reszta oznak zmian - na słuch i węch. Ta wataha szpaków grasuje cały rok ;:oj.

Obrazek

Ursulko, Twoja Parade zgodna z opisem katalogowym, a moja "koperkowa" ;:219 - sama widzisz. Rosarium Uetersen ma, widzi mi się, inny odcień. Szekspirowi mogło być wszystko jedno, jaka róża, bo co inne i jemu i jego bohaterom w duszy grało. Ogrodnikowi nie ;:185, musi wiedzieć i już. Ale cytata ;:215.
Oto moja Rosarium.

Obrazek

No proszę, Gajowa, swój człowiek, a lubi lilie purpurowe, ja raczej nie ;:218. Ja lubię takie: Pink Heaven.

Obrazek

Duża buźka - Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :wink: , Twoja "koperkowa" może tylko pobladła w koperku albo z wygłodzenia ?
Podglądałam na helpie i kształt kwiatka nawet podobny do rozkwitającej Parade.

Oglądam Twoje owocujące i przypomniałam sobie o trzmielinie. Kiedyś bardzo chciałam posadzić ją w ogrodzie.
Teraz już chyba nie upchnę. :;230
Pink Heaven śliczna ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Pink Heaven ;:167 ;:oj

Zdjęcie owockowe ;:333

Miłych ;:19
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

I to ostatnie, to jest to, co z lilii kotki lubią najbardziej! ;:32 Mrrrrrr ...
A teraz Jaguś pozwól mi na odrobinę prywaty ;:196

Ignis, gdyby jednak udało Ci się upchnąć, to mi nadbywa młoda trzmielina (chyba 3-letnia). Niewielka jeszcze, chudziutka, łatwo ją upchnąć :wink: Poza tym później możesz przycinać.
No, nie bądź taka, poratuj koleżankę ;:180 Ja już ze 20 miejsc jej znalazłam, ale po namyśle każde okazuje się złe :?
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eh.... miałam Ci ja 'Pink Heaven', miałam... ale wymarzła minionej zimy, bo mi się zachciało ją przesadzić jesienią ;:124 A u Ciebie pięknie się prezentuje... To jedna z najciekawszych lilii trąbkowych. I co ciekawe, zauwazyłam, że intensywnośc koloru zależy od duzej ilości potasu i od słońca.
No i sama popatrz, lilie ideolo pasują do iglaków!

Swoją droga, uciechę mam wielką, bo gdzie nie zajrzę - 'Nymph' na tapecie :D Też zamówiłam w tym roku :D Muszę odbudować wymarzniętą grupę liliowych nimf stojących pod sosną. I pomyśleć, że kiedyś kupiłam je zupełnie przez przypadek!

Jagi - młodego prawnika to by się chętnie zaanektowało, a właściwie to ten wór lilii ;:224
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Od 13 minut mamy weekend, witam więc zacne towarzystwo weekendowo.
Na liliozę jeszcze nie zapadłam ale zapodałam sobie profilaktycznie szczepionkę w postaci 10 cebul pięknej Algarve...... Mam nadzieję, że zadziała. ;:218

A teraz lecę nadrobić zaległości. :wit
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

constancja pisze:Od 13 minut mamy weekend, witam więc zacne towarzystwo weekendowo.
Na liliozę jeszcze nie zapadłam ale zapodałam sobie profilaktycznie szczepionkę w postaci 10 cebul pięknej Algarve...... Mam nadzieję, że zadziała. ;:218

A teraz lecę nadrobić zaległości. :wit
A ja lecę do łózka, bo jutro weekendowo - idę na ósmą do pracy. Kto ma weekend to ma......
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihi, ja mogę dziś bez wyrzutów sumienia oglądac róże, bo dopiero w niedziele rano idę pogęgać zawodowo...

Jagiś, śpij spokojnie... i niech Ci się rusałki przyśnią...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ;:302, prędzej siebie zagłodzę, niż różyczki ;:108. A może jednak znajdziesz miejsce dla trzmielinki. Będziesz miała kolczyki ;:306.

Chatte, ja też mam ładną sadzonkę trzmieliny na zbyciu, więc dla mojej też miejsca poszukaj ;:303, bo mam już trzy, a ta mała byłaby czwarta ;:oj.

Ula, a do winy za wywołanie galopującej liliozy, kto się przyzna ;:302. ( Coś często ostatnio tym paluchem wywijam ;:218 ). Popatrz, wszyscy pozamawiali nimfy, tylko ja nie ;:219.

Constancjo, nie śpisz? Czyżby weekend miał być wolny? ;:215. To sobie polataj. Ciekawe, ja tam w żadne szczepionki nie wierzę ;:209.

Asiulka, to niech Ci ten roboczy weekend szybko zleci ;:196.

Ula, nie pójdę spać, bo co chwilkę ktoś miły puka ;:306. A gdzie Ty te róże oglądasz?

Do jutra - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”