

Co do odmian to u mnie od tego roku króluje Tonda Padana - w szczególności w zupach.
Teraz jeszcze Lumina czeka na sprawdzenie i mała Hokkaido... zobaczymy co z nich będzie

Iwonka, wstaw przepis na ten keczup dyniowy. Ciekawa rzecziwa3003 pisze:Już długo zastanawiałam się co zrobić z moich dwóch dyń. I wczoraj zrobiłam ketchup z dyni, papryki i cebuli oczywiście z przyprawami, przepis dostał mój mąż i potwierdził że będzie dobre i że będzie ze mną konsumował. Bo w mojej rodzinie to ja najbardziej lubię nowości a reszta to tradycjonaliści kuchenni
Smak ketchupu dyniowego pyszny dość pikantny ale nie za pikantny
Sadzić bezłuskowemonika pisze:macie jakiś cwany sposób na łuskanie pestek dyni
może i odkrywam Amerykę, ale wyjęłam ostatnio pestki z 'Justynki' i tylko lekko podsuszyłam na koloryferze, jeszcze nie są białe, suche tylko takie miękkawe po 3dniowym suszeniu w sitku ijuda pisze:Sadzić bezłuskowemonika pisze:macie jakiś cwany sposób na łuskanie pestek dyni![]()