Zdradż mi proszę, co im dajesz za nawóz, że tak cudnie kwitną.

Bożenko ja też całe lato siedzę w kwiatach uwielbiam je wtedy się relaksuję i wyciszam ,choć się za bardzo nie znam na ich upodobaniachBabopielka pisze:PiękneBogusiu tak trzymaj
ja tam też uważam ,że kwiatków nigdy za dużo nie jest w ogrodzie
![]()
mój M ma czasami odmienne zdanie na ten temat
ale to już jego problem
ogród to moje królestwo
![]()
Grażynko pierwszy raż w tym roku podsypałam moim różą nawozu do nich przeznaczonego ,ale wczoraj zobaczyłam ,że mszyca się na nich pojawiła ,więc dziś szykuję się na walkę z niąkogra pisze:Bogusia, twoje krółowe mnie zauroczyły. Tak obficie kwitną jakbyś im czarów jakichś zadała.
Zdradż mi proszę, co im dajesz za nawóz, że tak cudnie kwitną.![]()
Krysiu robię, wczoraj dosadzałam roślinki na skalniak ale muszę jeszcze kamieni dołożyć i myślę o kamykach ,ale nie wszystko na raz .Mam fotkę z przedwczoraj i pokaże tylko proszę się nie przestraszyć ,bo to grubaśne w roboczym ubraniu to ----myślę ,choć nie jestem pewnaKaRo pisze:Bogusiu - Twoje krzewy róż są powalające...![]()
piękne aż robie się zazdrosna.![]()
A jak prace przy skalniaku?
Widać już efekty Twoich zmagań z ziemią i kamieniami
Tak o tą mi chodzi. Jest przerażająco piękna i grozi utratą przytomności z powodu zazdrości.bogusia177 pisze:Elizabetka pisze:Boguśko ale mosz te róże szałowe. A ta różowo /z 14 czerwca post kole północy/ co to za odmiana....okropnie mi się podobo tako pełno i na pewno cudnie pachnie.
![]()
![]()
Elżbietko ,czy chodzi Ci o ta róża
to jest róża weteranka w moim ogrodzie kupiłam ją dawno i posadziłam byle gdzie -tak ot obok słupa i wyobraż sobie nigdy nie wiedziałam ,że trzeba o róże też dbać -posadzę i niech sobie radzi .Tą akurat mocno przycinałam ,bo ktos mi powiedział ,że tak się robią różyczka mi kwitnąć nie chciała .Dopiero po jakimś czasie zapomniałam ja przyciąć i róża jak oszalała kwitnie ,ku mojej uciesze Nazwy nie znam ,może ktoś z Was mi pomoże i rozpozna