Może ktoś ma jakieś ciekawe propozycje aranżacji balkonu. Ma on 4m2 chciał bym aby był pełen kwiatów najlepiej kwitnących wszelakich rozmiarów.
Z chęcią przemyślę wasze propozycje.

Ja mam taką tuję, każdego roku wiosną formuję jej główkę w kulkę i jest ok.Mam też szczepionego na pniu jałowca.Obie roślinki rosną w donicy.Zostawiam ich na zimę na tarasie i w sumie nie zabezpieczam przed mrozem.Ot stoją i jakoś sobie radzą.Są już ze mną 4-ty rok.Lunarii pisze:Cześć,
Zastanawiam się jakie iglaki się nadają na uformowanie z nich drzewek. Nie chodzi możę tutaj o klasyczne japońskie bonsai, które imituje ogromne drzewo. Chodzi mi o formę gdzie jest pień od spodu golas a u góry jest forma kulista. Widziałem takie formy w marketach były to rośliny Cyprysik. Zastanawiam się czy taka roslina dalej będzie rosła w zwyż czy ucięcie jej czubka powoduje że już nie rośnie do góry jedynie pień grubieje?
Ja mam taką tuję, każdego roku wiosną formuję jej główkę w kulkę i jest ok.Mam też szczepionego na pniu jałowca.Obie roślinki rosną w donicy.Zostawiam ich na zimę na tarasie i w sumie nie zabezpieczam przed mrozem.Ot stoją i jakoś sobie radzą.SąLunarii pisze:Cześć,
Zastanawiam się jakie iglaki się nadają na uformowanie z nich drzewek. Nie chodzi możę tutaj o klasyczne japońskie bonsai, które imituje ogromne drzewo. Chodzi mi o formę gdzie jest pień od spodu golas a u góry jest forma kulista. Widziałem takie formy w marketach były to rośliny Cyprysik. Zastanawiam się czy taka roslina dalej będzie rosła w zwyż czy ucięcie jej czubka powoduje że już nie rośnie do góry jedynie pień grubieje?