Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

Kasiu pięknie wyglądają kwiaty Gardenii na tych zbliżeniach. ;:138 Mi nawet bardziej podoba się ten
kolor kogla- mogla. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

Fajny ten hibiskus 2 w 1 :D Ładne kolorki ma.
Awatar użytkownika
Fortex
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niech dzbanecznik tak dalej rośnie, nepenthes oznacza dzbanecznik jeśli się nie mylę to łacińska nazwa :-) .Odmianę wskazuje drugie słowo obok nazwy nepenthes, ale myślę, że to pewnie ventrata lub alata jak pojawią się dzbanki to rozpoznam odmianę :-) .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Kasiu witam się i ja. Pięknie u Ciebie. Bardzo przypadło mi do gustu okno-bodajże kuchenne-takie suto zastawione doniczkami :) Wszystkie rośliny ładne, ale szczególnie pochwalę monsterę-bardzo je lubię. Kolekcja storczyków też imponująca. A Dzbanecznik? Dużo światełka i nawilżania destylatem i będzie ok. Piękniusie Hibiscusy :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gardenie uwielbiam, są takie piękne..... i ten ich zapach...... ale ja je po pierwszym kwitnieniu mordowałam.... nigdy nie zakwitały po raz drugi :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Kasiu walentynkowo ;:cm ;:cm ;:cm ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

za buziaki i serduszka dziękuję bardzo
dla Was też coś mam :tan
Obrazek
x-h-n

Post »

Wszystkie kwiatuchy masz cudowne ;:138 mnie najbardziej zauroczyła Gardenia ;:215 pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:180 ;:180 za naukę .balkony MIODZIO ,ja mam od zachodniej strony lodzie 4X2 m -piekarnik po którym wiatr hula ,mieszkam w wieżowcu - kilka razy podchodziłem do skrzynek -efekt wielkie O
W tym roku jeszcze jedna próba -duży blat ,a na nim kaktusy ,po bokach kany .
Byle do wiosny . :wit
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

ode mnie spóźnione ale szczere ;:cm
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witaj Kasieńko ...............
Czytalam ze wysiałaś kobeę - moja biała już wzeszła bardzo szybciutko . Dziś wysiałam 10 sztuk Fioletowej :heja
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja 1 szt wysiałam w styczniu z nudów..i hihihi jest całkiem spora..reszta białej wyłazi delikatnie dojrzałam dwa kłącza tuz przy powierzchni..a fioletową tez chyba wysieję..choć miałam nie siać..ale będzie kolorowo..jak beda dwie..one takie piękne.. :tan

;:167
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Sympatyczna ciekawostka ten dwukolorowy hibiskus,podobnie jak u mnie koleus.
Kwitnąca gardenia i hibiskusy wyjątkowej urody i w dodatku w bardzo ciekawej ładnej oprawie ;:333
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Tłumaczą się winni...a ja właśnie winna się czuję...że czasu ostatnio jak na lekarstwo miałam...aż strach myśleć skąd go w sezonie wezmę :uszy. Ale poprawę obiecuję

Monisiu bo głupi to ma szczęście, więc moje 2 w 1 to nie przypadek :;230
raflezja...to kwitnienie mnie zauroczyło, teraz gardenia przechodzi aklimatyzację...zrzuciła trochę pączków, poczytałam, że nie lubi wapnia...znów jestem mądrzejsza...dostała fusy z kawy, a wodę tylko przegotowaną zaczęłam używać...żeby jej dogodzić...królewnie jednej
Aguś mniodkowa dobrze, że doszłaś :;230 , witam Cię więc po staropolsku
Hibiscusa mam jednego...w jednej doniczce a dwa szczęścia, dwa kolory wetknięte chyba przypadkiem :;230
Anturium różowe czuło się samotne, a że nie mogę na krzywdę kwiatków patrzeć bezczynnie, to czerwonego kolegę mu dokupiłam...a i bezowego mam na oku :;230
Chyba te kwiaty lubią mój " wilgotny" mikroklimat, pójdę więc w tę stronę ;:333
Elciu...bo kogiel mogiel taki pyszny jest...czekam znów na śnieżnobiałe kwiatek...to jednak fochy lubiąca królewna jest :uszy
Kamo... no pewnie, że fajny...za jedne "piniondze" tyle szczęścia...szkoda, że to tak rzadko się zdarza ;:306
Kamilu... no właśnie tego drugiego członu nazwy zabrakło....czekam więc na nowonarodzony dzbaneczek, melduję się u Ciebie, i proszę o rozpoznanie poszukiwanego :wink:
Chrapko...czekałam na Ciebie ;:333
Dziękuję w imieniu okna...ono nie kuchenne jest, a salonowe...też je lubię. Monsterkę dała ciocia...z dobrego serca, więc nie dziękowałam
Aguś agness ...już na własnej skórze przekonałam się że to nie pierwsza lepsza, ta gardenka...uczę się więc jak jej nie zamordować...tak mi na niej zależy ;:170
Hiuan...wszystkie kwiatuchy dziękują, a gardenka szczególnie...czekają na Ciebie, więc pilnuj ich ;:224
_oleander_....i Ty dotarłeś ;:108, chętnie bym z Tobą jaką książkę przeczytała, nawet grubą...ale do biblioteki tak daleko ;:306
Masz wymarzony balkon do uprawy większości jednorocznych balkonowych no i pomidorasków...idź w tę stronę...papu gratis a i i satysfakcja murowana,,,tylko o podlewaniu nie należy zapominać ;:306
Kasiumorango ....i Tobie dziękuję...jesteś kochana ;:3
Ewciu....klapa totalna z tą moja kobeą...rok temu wysiewałam- dooopa...w tym roku podobnie, więc nasiona wywaliłam...to nie moja wina ;:124 , kupię nowe....a tak mi na tej kobei zależało....nie poddam się ;:215
Kasiu, labko...dwa kolory się zawsze uzupełniają...zazdroszczę wschodów... ;:136 ...co ja źle zrobiłam...już do śmieci te nasiona wywaliłam....0 % wschodów nikt nie zdzierży ;:108
Arkadius...widziałam, Twojego koleusa...on na światło czuły...więc takiego figielka Tobie zafundował z nudów...a mój hibek sobie jaja od urodzenia robi...

Mnóstwo mam Wam do pokazania...hiacynty, które jednak się budzą, nowe storczyki, tulipanka w wodzie hodowanego, dzbanecznika podrestaurowanego, fiołeczki obchuchane, anturium w kolorze nowe, hoję wybudzoną z leciwego letargu i ....
życzę miłych snów i pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”