Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

perdii-Gosiu u mnie jeżówki też w pełnym słońcu ale u mnie cięższa ziemia.Ja przykrywam bo mam czym więc rzucenie gałęzi świerkowej to nie problem i nie muszę na razie wybierać która roślina ważniejsza bo stroiszu mam sporo.

nirali-No właśnie Kasiu u Ciebie szybka decyzja a jeszcze szybsze wykonanie i po porzeczkę bym miała bliżej. ;:306 Zima bardzo malownicza, dzisiaj świat jak z bajki , chodziłam po ogrodzie najpierw robiłam zdjęcia a potem strząsałam śnieg z niektórych iglaków.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudne zimowe obrazy..... a oczywiście najpiękniejsze te z Sarą w roli głównej..... pięknota ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS-Aga tak myślałam że Ci się spodoba.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu uwielbiam taką zimę, jak na Twoich fotkach. ;:138
Nawet piesek szczęśliwy z powodu śnieżnego puchu.
Jest cudnie, leciutki mrozik tylko.
Mnie porzeczka krwista zmarzła, bardzo lubiłam jej piękne kwiaty wiosną. Rośnie w żywopłocie za tulipanowcem i trochę boimy się ją wykopać, żeby nie uszkodzić korzeni tulipanowca, gdyż podobno są wrażliwe na uszkodzenia, podobnie do magnolii. :)
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

O, nie wiedziałam, że ,magnolia taka wrażliwa...
Moja, rosnąca ze 20 lat, w tym roku nie dość, że musiała być radykalnie podcięta, bo robiłam elewację, to i korzenie były mocno naruszone. Zobaczymy wiosna co będzie.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima jest w tym roku bardzo urokliwa ale trzeba odśnieżać, u nas tak to się robi

Obrazek

Obrazek

Śniegu napadało sporo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zwierzęta bardzo się cieszą, można się zabawić w kreta

Obrazek

Spacery są bardzo przyjemne

Obrazek

Takie widoczki ze spaceru

Obrazek

Tajka-Tajeczko nasza Sara uwielbia śnieg, tarza się w nim i nurkuje nosem.
Ja do porzeczki krwistej przymierzałam się już kilka razy, rośnie u sąsiadów i wiosną zawsze zwraca moją uwagę.

Norbitka-Beatko w tym roku wiosna jak na razie łaskawa dla roślin, okrycie mają super i nie ma takich wahań temperatury oby wiosna nie dała im się we znaki to nasze ogrody pięknie zakwitną.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To fakt,Śniegu napadało sporo,ale mam wrażenie,że u Ciebie jest go o wiele więcej niż u mnie :? A przecię nie daleko od siebie miszkamy :?: A zdjęcia zimówek urokliwe ;:173 :) Miłego dzioneczka ;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1-Aniu podobno zdecydowanie więcej śniegu u nas niż u Ciebie mój mąż jeździł wczoraj w Twoje strony i stąd wiem.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jolu, faktycznie napadało, ;:oj u nas tylko popruszone jak cukrem pudrem. :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale u Wasz zima trzyma na całego ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu spacerkowych widoków to zazdroszczę ;:224
Czy przypadkiem nie wspominałaś że nie masz pojazdu by mnie odwiedzić?! bo na zdjęciach to widzę że takim sprzętem to jak najbardziej byś do mnie dotarła! Łapy już od szufli bolą...może byś się zlitowała ? ;:131
Jolu czy może dziergasz kurczaczki?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Piękne zimowe widoki ;:138 Sprzęt do odśnieżania jest to i zima nie groźna
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23- Iga widziałam zdjęcia u Ciebie w wątku to rzeczywiście posypane jak cukrem pudrem.Dobrze że mrozów nie ma dużych i wiatrów.Ja swoje roślinki solidnie okryłam a teraz dodatkowo okryte śniegiem.

variegata- oj trzyma Madziu trzyma. Dzisiaj rano było pół stopnia na plusie ale wiatrzysko wieje.

nirali-Kasiu tym sprzętem to trzeba by było jechać polnymi drogami bo jak Zbyszek wyjeżdżał na jezdnię to traktorem rzucało na boki nie trzymał się podłoża.Dobrze że nabyliśmy ten pług i chociaż stał trzy lata nie uruchamiany to w tym roku się przydał kilka razy.Kurek nie dziergam, nie mam jeszcze materiałów, robię skarpety na następny sezon.

perdii-Gosiu plug stał ze trzy lata nie przydatny a w tym roku jest jak znalazł.Przeważnie to na mnie spadało odśnieżanie , bo jak śnieg padał cały dzień to po południu leciałam z szuflą żeby można było wjechać do domu, a od jezdni do domu mamy ponad sto metrów więc było co robić.

Zastanawiałam się co pokazać żeby nie było ciągle zimowo i pomyślałam że może liliowce.Znawca tematu Tade_k pokazał swoje a u mnie są liliowce i z jego uprawy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U nas też śniegu nawalone, ale jest bardzo ciężki i niektóre moje iglaki prawie położyło na płasko. Nie wiem, czy uda im się wstać do pionu. Okropnie wyglądają te suche wnętrza w iglakach. Ja tylko wychodzę i otrzepuję śnieg. Ale nie narzekam, rośliny są bezpieczne, choć zdaje się mrozów chyba już nie przewiduje się w tym roku.
Jolu, w zeszłym roku zebrałam nasiona z jeżówki. Kiedy je trzeba wysiać? Czy od razu do gruntu można, czy lepiej teraz na parapety?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7-Wandziu u nas też iglaki poprzyginane a najgorzej wyglądaj Skyrokety strasznie ich powyginało.Myślę że iglaczki z wiosną wrócą do pionu, ja ze swoich też zrzucam śnieg.
Ja jeżówki wysiewałam prosto do gruntu, jesienią miałam też tak zrobić ale nie zdążyłam i teraz muszę potrzymać nasionka w lodówce przed wysianiem,podobno trzeba stratyfikować 60 dni. Moje ubiegłoroczne dosyć ładnie zeszły w tym roku liczę na kwiaty.Te nasiona zbierane jesienią pakowałam z każdej odmiany w oddzielną torebkę bo poprzednio wysiałam mix. Jestem ciekawa jak będą schodziły poszczególne odmiany i jakie kwiaty pokażą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”