Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Post »

..no to tak u nas przez około 6lat też ogrzewałam cały dom ale to miałam piec i mam go teraz w razie awarii pieca gazowego można ogrzać i piecem na węgiel ale nie kotłowni ten piec jest tylko w mieszkaniu.....teraz mamy na gaz...lubiłam w nimpalic i patrzeć jak iskry lecą...zrezygnowaliśmy ale nie wiem czy nie wrócimy bo taniej jest jednak na węgiel...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O, ja tez czekam na Twój kominek :)
Wprawdzie swój też mam...ja zrobiłam kaflowy i jestem bardzo zadowolona z wyglądu, a jakość też niezła - teoretycznie podobnie jak u Ciebie ma ogrzać cały dom, no ale to wtedy, gdyby się paliło w nim non-stop :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mnie też się marzył by kominek ale,ale..... ;:218 Dobrze ze macie prawdziwego fachowca ;:215
Krysiu jaki macie metraż domu, chyba pisałaś ale zapomniałam :roll:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

To czekamy Leszczynko, czekamy. Każdy kto przeżył remont generalny wie że plany, a rzeczywistość, to dwie rzeczy, które często się niestety nie pokrywają :wink: Ja mam czas do lata więc wszędzie zaglądam i podglądam, i szukam natchnienia :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, jejku, ale jestem ciekawa wyglądu Twojego kominka, zobacz jak to szybko minęło od momentu, kiedy jeszcze nie byłaś zdecydowana, kiedy pisałyśmy o nim, a teraz za chwileczkę, za momencik Jak wiesz ja mam z płaszczem wodnym i w ogóle nie używamy gazu do ogrzewania domu, jak pali się codziennie od popołudnia do późnego wieczora, to spokojnie wystarcza, choć u mnie zawsze ktoś jest w domu, to naprawdę nie ma potrzeby palenia od rana.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....jak miło Was widzieć i czytać........dzisiaj kominkowo bo i śniegiem sypnęło, mrozik też się objawił u mnie -4 a kominek już prawie na ukończeniu...ponoć jutro ogień odpalimy.......

na dzień dzisiejszy wygląda tak ....typowy kominek rustykalny...

Obrazek

Ilonko....rzeczywiście ten czas bardzo szybko umyka....nie tak dawno szukałam sama nie wiem czego....bo zawsze wiedziałam, że ma to być taki styl......mój bez płaszcza wodnego ale Pan też zapewnia że stópki mi nie zmarzną.....

zielonajagodo......masz rację...plany a rzeczywistość nie chcą iść w parze, ale u mnie jak do tej pory nie najgorzej.....co bym zrobiła inaczej to chyba ciut mniejszy taras...zabrał mi sporo zielonego....

Basiu.....u mnie metraż to bardzo blisko 100m2 razem z werandą.....

Ewcia....też rozważałam kominek z kafli....piękne są .......i tak się miotałam, ale jak się dobrze wyspałam to jednak zostałam przy tym....gdyby były kafle to na pewno zielone.....
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, bardzo przyzwoity kominek, taki klasyczny. Mój też jest bez płaszcza wodnego, ale mój domek jest mały ...nawet nie znam metrażu :D więc wystarczy. Mój kaflowy jest jasny, ma taki kremowy kolor.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Leszczynko, całkiem spory ten kominek,u mnie chyba musi być mniejszy. Poczekam i jak będzie ciepło to zrobię objazd kamieniarzy/kominkarzy i zobaczę co tam mają w ofercie. Zresztą to i tak zależy od kominiarza, jak będzie robił plany to i tak da swoje wytyczne.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu jak tam siałaś już trawy :wit
kominek widziałam w tamtym wątku super ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO...trawki i nasionka kupione, krążki torfowe również ale nic jeszcze nie wysiewałam.....uważam że to jeszcze troszkę e za wcześnie później będzie mi trudno ogarnąć wszystko na raz.....
...trawę pampasową nie siałam ale myślę, że cieniutką warstwę ziemi to na nią nałożę.....spojrzałam właśnie na nasionka trawy i jest ich na tyle, że zrobię eksperyment jedne przykryją drugie przyklepię......

a z nasionkami to się rozpuściłam jak dziadowski bicz....jak się z tym wyrobię to niewiadoma, ale już myślę czy wiele z nich nie pójdzie prosto do gruntu....wcześnie ale nie będzie problemu....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu kupiłam kiedyś taki zestaw nasion pt. trawy i wyszła tylko jedna, więc próbuj na różne sposoby. A podobają mi się takie kępy szczególnie zimową porą :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

My bardzo bardzo podobny kominek i dzięki niemu dużo kasy zaoszczędzamy, bo z początkiem jesieni ogrzewamy dom tylko kominkiem, a i wiosną wcześniej wyłączamy grzanie (choćby na weekend) i też tylko w nim palimy. Super sprawa. No i ten nastrój przy nim z kieliszeczkiem winka.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU....ja z tymi wysiewami to zaszalałam pod wpływem forum....udzieliło mi się na całego ale i potrzeba ku temu mnie popchnęła......

WANDZIU.....i na pierwiosnki też mnie wzięło....to od Ciebie wiadomości, że muszą być zmrożone :?: :?: tak chyba gdzieś wyczytałam i tak zamierzam......a za potwierdzenie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No a ja właśnie dzisiaj postanowiłam coś posiać, zaczęłam od lobelii...ale aż wstyd, jak się na tym nie znam :oops:
Też mam krążki torfowe, no i od razu milion wątpliwości - wiem, że trzeba je wcześniej namoczyć, no to podlałam wodą, zaczęły ja od spodu wchłaniać, a na wierzchu dalej skorupka...no to podlałam po wierzchu - już chyba lepiej :) Następne problemy - czy juz jest wystarczająco mokry, po ile nasion do takiego krążka, a jak potem podlewać, pod spód czy na wierzch, no i jak zapamiętać, co w którym krążku posiałam???
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUŚ....ja też metodą prób i błędów będę działać, jednak myślę, że krążki poukładam na tacy na którą wleje wodę....poczekam aż krążki się napiją i wtedy skoczę na nie z nasionkami....będę używać czegoś co mi te nasionka pomoże zagłębić w te krążki....np. maleńka łyżeczka itp.
jeszcze tak sobie myślę czy by nie było dobrze przykryć folią......utrzymamy wilgoć i stworzymy mini mikroklimat...
...no to EWCIA ruszamy do pracy.....
ja pamiętam jak moja babcia i mamusia sadziły roślinki w doniczkę to właśnie na główkę zakładały słoiczki....szklaneczki....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”