Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

Margo2 pisze: Chyba jestem najbardziej ogródkowo zakręconą osobą na osiedlu.
Dziewczyny, chyba wszystkie na forum tak mamy. Ale uczciwie mówiąc, to gdyby nie forum nie szalałabym aż tak :wink: . Nieskromnie powiem, że mój ogródek wyróżnia się na ulicy i na tym by pewnie zostało. Takie jednak sięga się do takiej skarbnicy wiedzy i przymierza do najlepszych, to motory zaraz się włączają ;:306 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czuję się bardzo zmęczona a tu nie ma jak doładować akumulatorów :evil: . Jakby człowiek w ziemi pogrzebał, to by od razu zrobiło się lepiej :cry: .
W związku z tym na pociechę pogrzebałam... w zdjęciach. Niewiele to daje, ale zawsze :| :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Edytko ,widzę,że ty też się w sezonie nie nudzisz i masz jeszcze miejsce na nowinki Ja to chyba muszę stolarza zamówić aby mi regały zaczął robić bo z terenem kiepsko .U Ciebie ład i porządek aż miło a ja będę sadzić do góry.zosyaje mi tylko totolotek.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:Edytko ,widzę,że ty też się w sezonie nie nudzisz i masz jeszcze miejsce na nowinki Ja to chyba muszę stolarza zamówić aby mi regały zaczął robić bo z terenem kiepsko .U Ciebie ład i porządek aż miło a ja będę sadzić do góry.zosyaje mi tylko totolotek.
Ewo - Rozalko, u mnie terenu dosyć. Moja działka ma 2500mkw. Ogród ozdobny zrobiłam na połowie tego obszaru i jeszcze nie jest ukończony :wink: . Mam już jednak wizję całości i jest szansa, że w tym roku przybliży się do moich wyobrażeń znacząco ;:173 . Chcę zrobić dużo ścieżek i zakrytych przejść - podobnie jak to jest u Ciebie ;:167 . Trochę trawnika zostawię, ale niewątpliwie czeka go jeszcze redukcja.
Z drugiej strony domu mam warzywnik, mały leszczynowy zagajnik (taki ok. 20 m na 20 m) z miejscem na ognisko a zanim mini sad.
Tak więc, zawsze mogę rozszerzyć ekspansję na dalszy teren :wink: .
Piszesz, że planujesz się nudzić w tym sezonie :wink: :;230 . Czy pielęgnacje takiego terenu dostarcza Ci za mało pracy ;:306 ?
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Edytko ja napisałam,że ty się nie nudzisz ze względu na to jak pięknie masz w ogródku i ile to pracy kosztuje ,bo ja w sezonie to siedzę w krzakach cały czas .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to niewiele daje??? Te wszystkie fotki, twoje, moje i innych forumowiczów pozwalają nam jako tako przeżyć. Gdybym codziennie nie karmiła się takimi widokami, to chyba musiałabym się zapisać na wizytę do psychoterapeuty :;230 :;230
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Jak to niewiele daje??? Te wszystkie fotki, twoje, moje i innych forumowiczów pozwalają nam jako tako przeżyć. Gdybym codziennie nie karmiła się takimi widokami, to chyba musiałabym się zapisać na wizytę do psychoterapeuty :;230 :;230
Wandziu, mój M to twierdzi, że powinnam zacząć się leczyć z powodu uzależnienia od internetu ;:224 .
Tak więc, nie wiem, czy to najlepsze rozwiązanie ;:224 :;230 .
Powiedziałam mu, że ociepli się niebawem, to jak pójdę w rabatki to i o komputerze nie pomyślę :lol: . "Jak nie jeden nałóg, to drugi" - skwitował :wink: ;:306 .

Ewo- Rozalko, mój ogród nie zawsze jest taki wypielęgnowany ;:224 . Ja po prostu rzadko robię zdjęcia :;230 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

nie wierzę
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:nie wierzę
Ewuś, mój ogród zakładany był bez sensu, bo kiedy kupiliśmy działkę była porośnięta starym, zdziczałym sadem. Krzaczory były takie, że nawet nie byliśmy w stanie przedrzeć się do końca działki, żeby obejrzeć ją dokładniej przed kupnem :lol: . Rozpoczynając budowę wykarczowaliśmy polankę i tam postawiliśmy dom. A potem sukcesywnie, kawałek po kawałku M oczyszczał teren. I co od kawałek wykarczował, to ja zaraz myk tam jakąś roślinkę ;:306 . Tak, bez odchwaszczania, odpowiedniego przygotowania terenu, itd. ;:224 :;230 . Możesz sobie wyobrazić, co potem się działo. Perz, mniszek i inne paskudztwo rosły na potęgę :twisted: . Jedną, niedużą rabatę potrafiłam pielić 2-3 dni, walcząc z rozdzieleniem korzeni chwastów z posadzonymi roślinami.
I tak zapłaciłam ciężką pracą za swoją głupotę :wink: . Cześć rabat w zeszłym roku założyłam od nowa. Wysadziłam rośliny, odchwaściłam teren i dopiero wtedy posadziłam je ponownie.
Teraz jest już znacznie lepiej, ale są jeszcze miejsca, gdzie nadal toczę boje z wieloletnimi chwastami :lol: . Ale nie dam się :tan .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edytko, ja tam nie widze wcale, żebyś miała coś do zmieniania.
Wydaje mi się,że wszystko jest już skończone.
No, ale każdy właściciel ogrodu wie lepiej. Popatrz na Izę tamaryszka. Ma tak piękny ogród, a ona ciągle chce go ulepszać, bo twierdzi, że to nie to ;:173
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Edytko, ja tam nie widzę wcale, żebyś miała coś do zmieniania.
Wydaje mi się,że wszystko jest już skończone.
No, ale każdy właściciel ogrodu wie lepiej. Popatrz na Izę tamaryszka. Ma tak piękny ogród, a ona ciągle chce go ulepszać, bo twierdzi, że to nie to ;:173
Iza jest prawdziwą perfekcjonistką :wink: . U mnie Gosiu nie byłaś (oczywiście zapraszam ;:108 ), a wiesz jak się robi zdjęcia ;:224 .
Generalnie nie narzekam na mój ogród, lubię go, ale marzy mi się większy busz :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

sympatyczne zakątki stworzyłaś na swojej działeczce :wink: Różyczek to masz nawet sporo ;:173 i ta śliczna hortensja ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Edyta1 pisze:...................
Generalnie nie narzekam na mój ogród, lubię go, ale marzy mi się większy busz :roll: .
Edytka :wit
nie masz powodów do narzekania, poczekaj tylko dwa lata....

:? akurat o buszu nie marzę....wiesz, jak to wygląda u mnie :wink: z zagospodarowaniem przestrzeni w pionie całkiem mi wystarczy, gorzej z poziomem, a raczej z jego brakiem ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mnie też brakuje poziomu, i dlatego mam busz, a wolałabym więcej przestrzeni. Ja to ci Edytko naprawdę zazdroszczę tych wszystkich metrów kwadratowych. Ty to możesz sobie nawet na długi spacer iść po swoim ogrodzie i zanim obejdziesz, to cię nogi bolą. A ja co? Tylko trzy kroki w tę i z powrotem. :( I uważać muszę, żeby jakiejś rośliny nie przydeptać.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

wanda7 pisze:Mnie też brakuje poziomu, i dlatego mam busz, a wolałabym więcej przestrzeni. Ja to ci Edytko naprawdę zazdroszczę tych wszystkich metrów kwadratowych. Ty to możesz sobie nawet na spacer iść po ogrodzie i zanim obejdziesz, to cię nogi bolą. A ja co? Tylko trzy kroki w tę i z powrotem. :(
;:306 ja stanę przed domem, spojrzę w lewo, spojrzę w prawo i obchód zrobiony :;230
Edyta ma jeszcze spore pole do popisu ;:215
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”