Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Gosiek, a jaki jest idealny ogród dla Twojego M? Że tak z nim musisz o wszystko walczyć?

Pokazałaś moje ulubione tawułki ;:180 Wiesz że udało mi się zamówić takie bladawce? To odmiana Hyazinth, ciekawa jestem czy będzie taka sama jak u Ciebie ;:333
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jolu, Gosia pisała niedawno, że jej M. lubi ogrody w stylu ogrodu Aguniady.

Ale Gosiu, może by jakiś kompromis? Jedna rabatka Twoja, druga taka, jakie lubi M. I może wtedy nie protestowałby tak bardzo. Bo może to jego stawanie okoniem to obrona przed nadmiarem czegoś, czego nie lubi, a nie ogólna niechęć do zmian :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slonce wychodzi, slonce wychodzi :heja Podoba mi sie to-to niebieskie przy rozowym... ogolnie niebieskie mnie sie przy wszystkich kolorach podoba. Wczoraj odbieglam od planu i zamiast bialych mieczykow, kupilam sobie ciemno fioletowe :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Edytko, mówiłyśmy o różnych szkółkach. Jest u nas na forum Darob, u której można zamówić iglaki i krzewy.
A w Nowym Dworze koło Skierniewic też można kupić fajne roslinki.

Aguś, gdzie tam mi do dojrzałości :;230
Niestety ostnica raczej jednoroczna. Ale ja nie przejmuje się tym. Jest piękna. Liczę na to, że bedzie się rozsiewała. A ponadto mogę wydać parę złotych na nią jako na jednoroczną. Tak jak wydaję na pelargonie, surfinie i inne.

Majeczko, wstrzymaj się może z tym zakupem. Poobserwuje ją dokładnie w tym sezonie. Ja zauwazyłam, że wiele róż zachowuje się w różnych ogrodach. I chyba to czy róża jest zdrowa, czy zależy od przezimowania sadzonki. Moja nn, którą Isia, Ewa zidentyfikowała jako Heandel, przez pierwsze 3 lata rósł rewelacyjnie bez jednej plamki. W tamtym roku straszliwie łapał grzyba już od sierpnia. Ciekawe jak bedzie w tym roku.

Jolu, Dominika już odpowiedziała. Chciałby ogród złożony tylko z iglaków i krzewów. Gdzieniegdzie tylko coś kwitnącego. A ja w ogrodzie realizuję swoją ukrytą naturę. Wielobarwność :D
W dodatku to ja w nim pracuję. Jego bez przerwy nie ma. Zostawiłam mu dom do urządzania, ale on by chciał wszystko. Lubi rządzić :D Kiedyś mi to nie przeszkadzało. Mieliśmy podobny gust, ale jeśli chodzi o ogród to dostałam fioła. Żadnych kompromisów. W dodatku nie chodzi mi o urządzanie go, ale bardziej o posiadanie roślin, o prace w ogrodzie. A on by chciał wszystko mieć pod linijkę i żeby już nic nie robić. No może od czasu do czasu. A ja chcę poszaleć. To jest moja odskocznia, moje miejsce relaksu.
Po prostu tutaj to ja się uparłam. No, ale powoli zaczynam się uspokajać i może z czasem zacznę realizować jego wizję?

Jula, u mnie dzisiaj cały dzień szaro. Ale jak zwykle w poniedziałek nawet na to nie zwróciłam uwagi, taki zapiernicz. A potem w domku miałam gości, więc też nie myślałam o pogodzie. Własnie odwiozłam ich na busa. Mogę odpocząć z Wami
To-to niebieskie to lobelia. Masz rację, że niebieski pasuje do wszystkiego. Może to i dobrze, że nie bedzie tylko bieli u Ciebie? Taka plama koloru będzie fajnie wyglądała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Limelight, jak wszystkie moje hortensje ( a mam ich 2 :D ) mają u mnie cięzki żywot. Dlatego takie marne

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosia, hortensje "marne" czy po prostu młode? :wink: :D Ile je masz w ogrodzie?
Na zdjęciach wcale tak marnie nie wyglądają. A jeżówki jeszcze mniej marnie...wręcz są prześliczne ;:138
Uwielbiam jeżówki :tan Wszystkie ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosia będę wdzięczna, a pod koniec sezonu podpytam o nią.
Masz ładne zakątki w ogrodzie, a rzadko nas nimi raczysz.
Te ostatnie zdjęcia śliczne ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba mi się zestawienie jeżówki z trawą :D Ta niebieska na pierwszym zdjęciu-jak się nazywa?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładne fotki Gosiu z Twojego ogrodu obejrzałam z przyjemnością .Masz taki uporządkowany miszmasz :) tak jak i ja lubię !Mnie na szczęście M się nie wtrąca w moje rabatki chociaż mi pomaga .Ma zezwolenie jedynie na utrzymywanie w ryzach obrzeży rabat od trawnikowych ścieżek. I tego się trzyma ! Ma swój opatentowany sposób i robi to znakomicie i błyskawicznie.. Ja mu się nie wtrącam w uprawę warzyw natomiast.Tam ma wolną rekę i pole do popisu .I tak się uzupełniamy wzajemnie ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Śliczne zdjęcia czekamy na nowy sezon ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, no faktycznie sa młode krzaki. Pierwszy sezon, ale i tak jakoś mi marne się wydają w porównaniu do innych.
Muszę więcej zadbać o wilgotność wokół nich. Bo czasem było tak sucho, że zaczynały więdnąc. Już myslałam, że je zmarnowałam, ale po podlaniu podnosiły się. Widać, że bardzo potrzebują wody

Maju, będziemy obserwowac. Relacje na pewno będa na bieżąco.
Wydaje mi się, że mój ogródek najładniej wygląda w środku lata. Jest wtedy najbardziej kolorowo.
A te zdjęcia pochodza z połowy lipca

Ewo, niestety jak zwykle nie pamiętam nazwy kupiłam bo mi się spodobała. Możliwe, że jest to Owies wiecznie zielony

Maryniu, niestety mój m. lubi mieć swoje zdanie we wszystkim. Nie nalezy do typu mężczyzn, którym tylko sie wskazuje co maja robić. On chce decydowac. No, ale już wywalczyłam swoje miejsce. O ogród dbam sama, więc rośliny dobieram też sama.
Ja chętnie oddam mu w posiadanie dom. Niech sobie urządza. :lol:

Ewo, ja tez nie mogę doczekac się nowego sezonu
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Trzymam więc kciuki za realizacje Twojej wizji w ogrodzie. Choć zauważ że jakbyś trochę odpuściła (co już chyba następuje z tego co piszesz) i M tochę zmienił wizję ;:170 to moglibyście się spotkać w połowie drogi. Ogród byłby idealny a zarazem ciekawy. Przecież u Aguniady są nie tylko iglaki ale też mnóstwo kolorowo kwitnących bylin. Tyle że pogrupowane w konsekwentne plamy kolorystyczne co powoduje efekt elegancji i uporządkowania.
Przecież ostatnio sama tak zaczynasz planować rabaty...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Goś, spokojna głowa...moje też marne, bo młode i malutkie :lol: W tym roku będzie lepiej :D
Mam zamiar wywalić w tym roku obydwie ogrodówki gdzieś w kąt ogrodu, mam ich dość. Jak je okrywałam to nie kwitły, to i w tym roku tym bardziej nie zakwitną bo ich odpowiednio nie okryłam :evil: Nie mam już do nich cierpliwości. Nigdy więcej... ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Goscilas sie, to dobrze ;:108 Ludzie wprowadzaja dobre samopoczucie w nasze zycie.
A co do bialego, to sadzilam biale mieczyki wlasnie na biala rabate. Na bialej rabacie mialam zawsze Lobelie ale w tym roku jako akcent bedzie plozyl sie w tym miejscu fioletowy powojnik bylinowy - to sobie pomyslalam, ze mozna z fioletowymi mieczykami jako dodatek tez sprobowac.
Bardzo lubie te kwiaty - tylko to wykopywanie juz nie jest takie fajne haha
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może uda mi się znaleźć podobną trawę :D Mimo dziury budżetowej nadal przeglądam oferty ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

cześć Gosiu.Troszkę dalszych zdjęć powinno być po południu.Mówisz , że twój ogród nie jest idealny ;i nie musi być bo wtedy zaczyna być sztuczny.Zresztą wiesz,że z bylinami nigdy nie jest idealnie,bo się często rozsiewają i przenoszą i tworzy się coś nowego,pięknego,no i o to chodzi.Trzeba to coś tylko zauważyć.Piszesz że to twoje dzieło,i dobrze,bo każdy ogród jak każdy człowiek jest i ma być inny.Marta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”