Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

variegata pisze:
majowa pisze:Bociany ;:oj A może one wcale nie wiosnę zwastują Magda, co??? ;:131 Na domem krążą?? :;230
Ej, no! ;:14 Ja mam za dużo roboty w ogrodzie :lol:
Wierz mi to nie przeszkadza....tylko szybciej się rodzi, jak się człowiek urobi na roli :;230

co do brzóz to też jeszcze myślę...i myślę... i ogladam aranżacje w sieci i już mi inne drzewne aranżacje w oczy wchodzą i się na lesie w ogrodzie skończy ;:224 A siewki w sumie niegłupia sprawa...ostatnio jadąc do miasta żarłocznym spojrzeniem ogarniałam lasy mijane po drodze :wink:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Madziu , projekt rewelacyjny, to będzie kolejny piękny ogród . Wyobrażam sobie jak Cię cieszy to że ruszyłaś już z pracami :) Dziękuję za widok wiosny i wierzb
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, dla Ciebie:

Z ciemnych mojego lasu drzew jedno najcichsze
Ukochałem, najbardziej smutne i najwiotsze:
Brzozę, co nie szumiała w najszaleńszym wichrze,
Zawsze niema, choć wiatru wiew się o nią otrze.

Autor: Leopold Staff, Zabite drzewo

:wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ilonka, a dopiero co zamawiałyśmy ;:oj Na Mikołaja ;:227

Pat, ale Ci się żarcik wisielczy włączył :lol: Nie, dziękuję :wink:
Siewki to kusząca sprawa, ale w szkółce leśnej brzozy kosztują (kopane z gruntu) około 2 zł., to stwierdziłam, że kupię u nich. Ja też cały czas myślę o Twoim pomieszaniu gatunków, to wtedy tylko ogrodniczy mi pozostanie.

Monisia,
jesteś nareszcie :D O tak! Jestem szczęśliwa. Projekt zrobiony, rabaty wyznaczone, głazy kupione, donice na taras zamówione, fachowcy od wody znalezieni a to dopiero luty 8-)

Agnieszko, dziękuję ;:196

Powiem Wam, że u nas na wsi pada śnieg, Ale po tym jak mi koleżanki uświadomiły, że w lutym to dobrze, nawet mnie on cieszy. Tym bardziej, że lecą z nieba takie ogromne płatki i spadają powoli w dół niczym puchowe piórka. Cudny widok, naprawdę. Wycen nadal brak, zarówno od fachowca od wody jak i elektryka :lol: Tak, tak, nawet mnie to nie denerwuje tylko bawi. W końcu to dopiero luty.

Dzisiaj ostatki ;:304
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu widzę że ty tak jak ja doszukujesz się mega pozytywów z ostatnich tchnień zimy ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Magduś ja też lubię jak spadają duże płatki śniegu. Nawet ostatnio u siebie pisałam, że fajnie się zrobilo po tej szarudze. Podobno w czwartek ma padać znowu, póki co piękne ;:3 Chyba pod jego wpływem kupiłam nowe roślinki ;:224
Monisia, jesteś nareszcie :D O tak! Jestem szczęśliwa. Projekt zrobiony, rabaty wyznaczone, głazy kupione, donice na taras zamówione, fachowcy od wody znalezieni a to dopiero luty 8-)
A jakie donice zamówiłaś?
Dzisiaj kupiłam w necie hortensję Bombshell, którą chciałabym wsadzić w ogromniastą donicę/amforę glinianą żeby stała przy drewutni
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aga, grunt to pozytywne myślenie :D

Madziu, pochwal się co kupiłaś tak słonecznie nastrojona? Ja zamówiłam donice z kratką na taras, takie drewniane skrzynie. Jak będą u mnie to "obfocę".

Hortensję Bombshell mam i bardzo mi się podoba :D
Moja miała cały jeden kwiat, ale był piękny i się nie przebarwił na brązowo jak Limelight :?
Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Magduś, piękna ;:167, w tym roku pewnie rzuci kwieciem-rozumiem, że to świeżak ubiegłoroczny? Z tych maluchów mam jeszcze BOBO ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Piękna ta hortensja :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Mam nadzieję, że moje hortensje ładnie przezimowały i w tym roku będą cieszyć oko większa ilością kwiatów :D

My tu gadu gadu a do panienek wielkopolskich i kujawskich już pewnie puka orszak Kozy zapustnej 8-) :lol:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć Madzia, co to koza zapustna ?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

magenta pisze:Cześć Madzia, co to koza zapustna ?
źródło: http://www.nasze.kujawsko-pomorskie.pl/ ... czaje.html

cyt.:"W ostatnie dni karnawału spotkać można na kujawskich drogach barwne korowody przebierańców z maszkarami zwierzęcymi, symbolizującymi siły wegetacyjne. Wśród nich najważniejszą postacią zapustnych korowodów była i jest koza (stąd nazwa zwyczaju: chodzenie z kozą). Ale w pochodzie idą również inne maszkary: niedźwiedź, koń i bocian, a także śmierć, diabeł, kominiarz, młoda para i wiele innych postaci. Z kozą, jako postacią pierwszoplanową, odgrywano niegdyś scenki - sprzedawano ją domownikom, leczono, gdy ta przewracała się na ziemię. Niegdyś wierzono, że wędrówki kolędników spowodują szybkie nadejście wiosny. Na zakończenie obchodów urządzano w karczmie zabawę, zwaną podkoziołkiem, podczas której dziewczęta wykupywały tańce, rzucając pieniądze pod ustawioną na stołku figurkę koziołka.

We wtorek zapustny odbywał się też zwyczaj zwany wywożeniem żeńcowych (czyli młodych mężatek), podkreślający zmianę statusu społecznego kobiet wchodzących do grona mężatek. Zwożono je do karczmy, gdzie musiały wkupić się pieniędzmi lub poczęstunkiem."
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Madziu bardzo pędzisz ze swoim wątkiem.
Ja mam pytanie nie związane z ogrodem a z projektem "Lokalna Grupa Działania Zakole Dolnej Wisły" u nas działa Lokalna Grupa Działania "Kraina wokół Lublina" cele pewnie są podobne , czy działasz w tej grupie?
Plany ogrodowe bardzo ciekawe, będę Ci kibicowała a już sobie wyobrażam tę ławeczkę w brzozach.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to dobrze, ze ja już hortensje kupiłam i konto szczyściłam do zera, to mnie ta piękna hortensja (na razie) nie kusi ;:224
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jolu, witam serdecznie i ciesze się, że mnie odwiedziłaś :wit . Zakątek brzozowy jest moim marzeniem i fajnie, że Tobie też ten pomysł się spodobał. Tak działam w LGD, ale okazjonalnie. Troszkę o tym pisałam w moim pierwszym wątku, zapraszam :arrow: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=588
Poza wyrobem pieczystego, pomagam czasem przygotowywać stoisko rzeźbiarzowi :D

Pat, Ty masz taką hodowlę zielonego, że już nic nie musisz domawiać :lol:
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”