Minibotanik Jacka cz.7
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.7
Ten pierwszy zwalił mnie z nóg.
W pierwszej chwili myslałam, że to irys.
W pierwszej chwili myslałam, że to irys.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iza, ja nawet nie próbuję. Wolę podziwiać je u innych albo w takich miejscach jak to
Chociaż przyznaję się; dostałem jesienią storczyka doniczkowego. Ale to taki dzikusek o drobnych kwiatkach, którego będę traktował jak inne rośliny tarasowe.
Małgosiu, też myślałem w pierwszej chwili, że to irys, bo ma jakby 3 jednakowe płatki. Ale to storczyk o tak ciekawym ubarwieniu.
A co powiecie na kolejne?

Małgosiu, też myślałem w pierwszej chwili, że to irys, bo ma jakby 3 jednakowe płatki. Ale to storczyk o tak ciekawym ubarwieniu.
A co powiecie na kolejne?

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niebieski?!
Ja zawsze sądziłam, że takich w naturze nie ma. A te co sprzedają są sztucznie barwione...

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jacku
Dzięki za bougenvillę w powiększeniu
Widoki z kamorkami cudne.
Widzę chyba ołownika
Storczyki mnie powaliły, fioletowy i pastelowe z fioletowymi i różowymi przebarwieniami cudne
Dzięki za bougenvillę w powiększeniu

Widzę chyba ołownika

Storczyki mnie powaliły, fioletowy i pastelowe z fioletowymi i różowymi przebarwieniami cudne

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku storczyki rzeczywiści przepiękne .
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nie mogłam się doczekać cd i ... słusznie. Cudowne i niezwykle kuszące 

- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale się naoglądałeś kocham storczyki, same cuda pokazujesz 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Storczyki przepiękne! A widok bez kwiatów fascynujący! Miałeś wakacje chyba wyjątkowo obfitujące
w cudowne widoki
Ciekawe, czy trafię u nas nasiona brukwii?
Też bym posiała, zeby sprawdzić jaki ma smak
w cudowne widoki

Ciekawe, czy trafię u nas nasiona brukwii?
Też bym posiała, zeby sprawdzić jaki ma smak

- JacekP
Iza-Tu.ja, te na pewno nie były barwione. Niebieski storczyk też przykłuł moją uwagę nie tylko kolorem ale zagęszczeniem kwiatów i ich fakturą. Płatki są jakby wytłaczane, co bylo widać dopiero pod światło. Wyróżniał się od innych.
Agnieszko tak, na jednym zdjęciu jest ołownik. Był jeszcze biały ale fotki nie mam.
Kamienie lubię bardzo. Zawsze się zastanawiam, ile mają lat, jak powstały, jak się tam znalazły, co widziały
Jak tylko mogę, przywożę z wypraw kamienie
Geniu, Aniu, Piotrze, storczyki są bajecznie piękne
A jeszcze wyeksponowane w warunkach zbliżonych do naturalnych i na świeżym powietrzu - po prostu bajka
Poczułem się na chwilę jak w filmie "Avatar"
Izo-Chatte tak, tylu przepięknych widoków w ciągu jednego tygodnia dawno nie widziałem. Malownicze, dzikie wybrzeża, wąwozy, jakbym schodził do wnętrza ziemi, ogromne klify spadające pionowo do oceanu, naturalizowany ogród zoologiczno-botaniczny itd., słowem - kipiąca obfitość wrażeń przyrodniczych! A przecież były i inne
Brukiew kupiłem w Jastrzębiu i była nawet od dwóch producentów więc u Ciebie też powinna być.
Agnieszko tak, na jednym zdjęciu jest ołownik. Był jeszcze biały ale fotki nie mam.
Kamienie lubię bardzo. Zawsze się zastanawiam, ile mają lat, jak powstały, jak się tam znalazły, co widziały

Geniu, Aniu, Piotrze, storczyki są bajecznie piękne

Izo-Chatte tak, tylu przepięknych widoków w ciągu jednego tygodnia dawno nie widziałem. Malownicze, dzikie wybrzeża, wąwozy, jakbym schodził do wnętrza ziemi, ogromne klify spadające pionowo do oceanu, naturalizowany ogród zoologiczno-botaniczny itd., słowem - kipiąca obfitość wrażeń przyrodniczych! A przecież były i inne

Brukiew kupiłem w Jastrzębiu i była nawet od dwóch producentów więc u Ciebie też powinna być.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku rozumiem i bardzo Ci zazdroszczę tych pięknych wspomnień .
- JacekP
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku po prostu brak mi słów z zachwytu....... bajka po prostu.....a te zdjęcia, na których widać większe, pełne tych wspaniałych kwiatów fragmenty, dosłownie rzucają na kolana..... no bajka.....
Jeśli mogę w sprawie niebieskich storczyków..... ta na fotkach to - Vanda - one rzeczywiście są w niebieskich kolorkach
Te, które najczęściej widać niebieskie w naszych kwiaciarniach, to przeważnie Phalaenopsisy, te niestety są farbowane, niebieskich naturalnie nie ma....
Jeśli mogę w sprawie niebieskich storczyków..... ta na fotkach to - Vanda - one rzeczywiście są w niebieskich kolorkach

Te, które najczęściej widać niebieskie w naszych kwiaciarniach, to przeważnie Phalaenopsisy, te niestety są farbowane, niebieskich naturalnie nie ma....
- JacekP
Dzięki Piotr, Dorciu; potwierdzam.
Agnieszko, dzięki za nazwę. Fajnie się nazywa to niebieskie cudo.
To prawda, taki gąszcz zieleni ze storczykami w roli głównej robi wrażenie. Jak pisałem, czułem się trochę jak na planie filmowym z tropikalną (nieziemską) dekoracją i nawet nic nie mówiłem (zwyczaj z planów, gdzie nie można wcale mówić albo tylko szeptem).
Agnieszko, dzięki za nazwę. Fajnie się nazywa to niebieskie cudo.
To prawda, taki gąszcz zieleni ze storczykami w roli głównej robi wrażenie. Jak pisałem, czułem się trochę jak na planie filmowym z tropikalną (nieziemską) dekoracją i nawet nic nie mówiłem (zwyczaj z planów, gdzie nie można wcale mówić albo tylko szeptem).