Dziękuję wam kochani za odwiedziny, witam serdecznie nowych gości

Pozwólcie, że odpowiem wam wszystkim w waszych wątkach. Bardzo jestem wdzięczna za miłe słowa o moim ogrodzie. Ale wiedzcie, że pokazuję tylko ładniejsze zakątki i skrzętnie chowam miejsca niezagospodarowane, a jest ich kilka i ciągle straszą swoim bezładem. W tym roku będę chciała poważnie wziąć się za ich uporządkowanie, i chyba to stanie się głównym zadaniem nadchodzącego sezonu. Muszę niestety do tych robót skłonić mojego M. Gdyby to zależało tylko ode mnie, to już dawno byłoby tam porządnie. No nic, może w tym roku się uda tę sprawę w końcu załatwić.
Mam kajecik, w którym od pewnego czasu zapisuję sobie plan działania. Bardzo dobra rzecz takie zapisywanie, bo pozwala ogarnąć ogród z perspektywy i całościowo. Kilka razy już zmieniałam koncepcję i chyba powoli dochodzę do najlepszego z możliwych rozwiązań. Kiedyś sadziłam te moje rośliny zbyt pochopnie, nie uwzględniając wymagań poszczególnych gatunków, stanowiska, światła itd. Teraz trzeba to będzie powoli przemeblować.

Chciałabym, żebyśmy pijąc z M kawę na tej naszej ławeczce, przestali już mówić: "Wiesz co, trzeba by..."