Ogrodowo, hortensjowo i zielono
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Ja tez z tych niecierpliwych co muszą mieć tu i teraz.
Najpierw kupuje cieniolubne rośliny a potem je próbuje zasłonić.Najlepiej wyszła mi w ten sposób pergola i budka dla ptaszków.To pierwsze aby się nie gibało obciążyłam,ciężkim młotkiem.A budka przy próbie zamocowania na drążku-rozleciała się.Ale tak to już jest jak się człowiek śpieszy i wszystko na już
pozdrawiam
Najpierw kupuje cieniolubne rośliny a potem je próbuje zasłonić.Najlepiej wyszła mi w ten sposób pergola i budka dla ptaszków.To pierwsze aby się nie gibało obciążyłam,ciężkim młotkiem.A budka przy próbie zamocowania na drążku-rozleciała się.Ale tak to już jest jak się człowiek śpieszy i wszystko na już

pozdrawiam

- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Miłego odpoczynku i czekamy na kuligowe fotki 

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Hallo, Hallo KOCHANI
Jestem,wróciłam ....
Wypad był super , zupełne oderwanie od rzeczywistości.
Zdjęcia są lecz niestety nie nadają się do wstawienia na FO. Koleżanki i koledzy chyba skrócili by mnie o głowę po takiej publikacji - sami rozumiecie zabawa była przednia....
W ramach rekompensaty kilka zdjęć w oczekiwaniu na wiosenkę.Znalazłam kilka zdjęć moich bukietówek, wprawdzie ubiegłego roku były jeszcze nie największe ale myślę,że w tym roku będą już pokaźnymi krzaczkami.

Uploaded with ImageShack.us

Jestem,wróciłam ....
Wypad był super , zupełne oderwanie od rzeczywistości.
Zdjęcia są lecz niestety nie nadają się do wstawienia na FO. Koleżanki i koledzy chyba skrócili by mnie o głowę po takiej publikacji - sami rozumiecie zabawa była przednia....
W ramach rekompensaty kilka zdjęć w oczekiwaniu na wiosenkę.Znalazłam kilka zdjęć moich bukietówek, wprawdzie ubiegłego roku były jeszcze nie największe ale myślę,że w tym roku będą już pokaźnymi krzaczkami.

- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A nie za gorąco im na tym nie osłoniętym od słoneczka polu ? U mnie jak miały za dużo słońca to im listki się przypalały 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No wiesz co, trzymałaś wszystkich w napięciu i ani 1 zdjęcia. Sprawdź jeszcze raz może jednak coś wybierzesz
A któż na pokazuje wymalowane paznokietki
A hortysie

A któż na pokazuje wymalowane paznokietki

A hortysie

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ślicznie wyglądają hortensje między tymi drobnymi kamieniami

- slotys
Elu może i trochę im za ciepło ale dostają dużo pićka i im to pasuje. A listki trzeba powiedzieć do tej pory nawet zdrowe miały .Muszą cierpliwie czekać aż iglaczki podrosną i dadzą im trochę cienia.
Ilonkomoże jakby się powycinało co nieco to jakieś sanie znalazłyby się.
A do zdjęcia faktycznie załapały się moje kopytka....cholerka
Ewciu mam nadzieję ,że patrzysz na hortensje a nie zauważasz trawska między kamieniami. Myślę,że już w tym roku hortensje będą bardziej widowiskowe . Chociaż i tak nie mogę narzekać bo te na zdjęciach to młode krzaczki posadzone w ubiegłym roku a i tak miały sporo kwiecia.
Ilonkomoże jakby się powycinało co nieco to jakieś sanie znalazłyby się.
A do zdjęcia faktycznie załapały się moje kopytka....cholerka
Ewciu mam nadzieję ,że patrzysz na hortensje a nie zauważasz trawska między kamieniami. Myślę,że już w tym roku hortensje będą bardziej widowiskowe . Chociaż i tak nie mogę narzekać bo te na zdjęciach to młode krzaczki posadzone w ubiegłym roku a i tak miały sporo kwiecia.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Zamówiłaś coś czym się nie pochwaliłaś

Pozdrawiam - Ilona
- slotys
Ilonko moje plany na ten rok to rabata przy domu od strony zachodniej i przy tarasie /od południa/.
Od zachodu rosną już perukowce, bzy koralowe i zamierzam dosadzić tam hortensje bukietowe . I to właśnie w nie zainwestuję w tym roku .Jeszcze ich nie zamawiałam ale mam już upatrzone kilka odmian. Na razie zaopatrzyłam się w cebule lilii i mieczyków bo w ostatnim sezonie te najbardziej smakowały moim nornicom. Kupiłam też daturę różową o pełnych kwiatach ale muszę przyznać,że jakaś taka zapyziała i kiepsko rośnie.
Dzisiaj walczyłam z wciorniastkiem na - . Opanował mi dwie roślinki i kończy wcinać im liście. Opryskałam dzisiaj zamówionym preparatem , zobaczymy czy pomoże. Szkoda byłoby je teraz stracić .
To może teraz mieszanka hortensjowo-liliowa

Dobranocka - bo rano do pracy a ślepków nie mogę otworzyć....
Od zachodu rosną już perukowce, bzy koralowe i zamierzam dosadzić tam hortensje bukietowe . I to właśnie w nie zainwestuję w tym roku .Jeszcze ich nie zamawiałam ale mam już upatrzone kilka odmian. Na razie zaopatrzyłam się w cebule lilii i mieczyków bo w ostatnim sezonie te najbardziej smakowały moim nornicom. Kupiłam też daturę różową o pełnych kwiatach ale muszę przyznać,że jakaś taka zapyziała i kiepsko rośnie.
Dzisiaj walczyłam z wciorniastkiem na - . Opanował mi dwie roślinki i kończy wcinać im liście. Opryskałam dzisiaj zamówionym preparatem , zobaczymy czy pomoże. Szkoda byłoby je teraz stracić .
To może teraz mieszanka hortensjowo-liliowa

Dobranocka - bo rano do pracy a ślepków nie mogę otworzyć....
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja to już nie wiem co ładniejsze .
U mnie lilie daleko od hortensji . Ale lilia wygrała tu na FO konkurs na kwiat roku 2013 .
Hortensji dokupiłam w zeszłym roku i w tym też będą nowe .

Hortensji dokupiłam w zeszłym roku i w tym też będą nowe .

- slotys
Elu ja uwielbiam to połączenie lilijek z hortensjami. Kiedy kwitną lilie - kwiaty hortensji dopiero się rozwijają i maja fajny zielono-różowy kolorek... miodzio
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Małgosiu powiem że warto było ciut poczekać i teraz nacieszyć się pięknymi zdjęciami.
O hortensjach nie będę pisała bo już wspominałam że śliczne są
Zastanawiam się nad perukowcem bo napisałaś że masz posadzony na rabacie blisko domu a mój tez dość blisko rośnie i odkąd kwitnie to mam kłopot z tymi jego peruczkami bo są wszędzie...planuję go zamienić na coś zimozielonego...iglastego.
Pozdrawiam
O hortensjach nie będę pisała bo już wspominałam że śliczne są

Zastanawiam się nad perukowcem bo napisałaś że masz posadzony na rabacie blisko domu a mój tez dość blisko rośnie i odkąd kwitnie to mam kłopot z tymi jego peruczkami bo są wszędzie...planuję go zamienić na coś zimozielonego...iglastego.
Pozdrawiam

- slotys
Kasiu, moje perukowce /żółto i czerwonolistny/ są jeszcze małe i jeszcze nie kwitły. Rosną niedaleko domu ale ta część ogrodu jest nieskończona. Chciałabym posadzić w ich sąsiedztwie hortensje bukietowe. Ale teraz zastanawiam się czy nie przenieść perukowce i bzy koralowe na południową stronę domu a od zachodu posadzić tylko hortensje . Walczę z sobą ponieważ obiecałam sobie,że dam już spokój roślinom rosnącym i przestanę je ciągle przesadzać aby wreszcie miały szansę zadomowić się.
Kasiu a jak Ty myślisz - perukowce wolą ciepłe południowe wystawy czy lepiej im od zachodu?
Kasiu a jak Ty myślisz - perukowce wolą ciepłe południowe wystawy czy lepiej im od zachodu?
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Małgosiu mój perukowiec rośnie jakby na przeciągu ale za kilka lat miałby osłonę od posadzonych szmaragdów.
Jak dobrze pamiętam to przez trzy pierwsze lata dość wolno rósł ale później nadrobił zaległości i kolejny rok już go konkretnie przycinam.
Jednak wiem że on tam na stałe nie zostanie bo jego peruki fruwają po pobliskich rabatach a to robi bałagan.
Jak dobrze pamiętam to przez trzy pierwsze lata dość wolno rósł ale później nadrobił zaległości i kolejny rok już go konkretnie przycinam.
Jednak wiem że on tam na stałe nie zostanie bo jego peruki fruwają po pobliskich rabatach a to robi bałagan.