Szuwarek i Ibrakababra to odnogi od piekieł

. Kiedyś im nóżki powyrywam,
jej bohu! Amba dostanie rudy kołnierz, a kociczkę wypcham i na kredens w charakterze bibelota

.
Justi, korzystaj z fajrantu, bo szybko zleci. Jeśli chcesz cieszyć się kwitnącymi dzwonkami w tym roku, barter musi nastąpić na wiosnę. A malinówki jesienią i tym sposobem mamy powód do co najmniej dwóch spotkań

.
Heleno, czym Ty się, dziecino, turbujesz!
Ludziska różne są 
. Gdybym kupiła działkę mojego Filozofa, miałabym to samo. Któregoś dnia oświadczył, że wysieje żyto na poplon. Kiedy spytałam, czemu tak długo nie wschodzi - odrzekł, że ekonomia zwyciężyła i poszło w balon

i już pracuje. Ale za to zimę ma chłopina zabezpieczoną

. To jest twarda chłopska filozofia. Dla nich kwiatki i krzaczki to fanaberie głupawych bab.
Heleno, tęsknie za chwilą, kiedy odzyskasz humor

.
Margo, Ty masz oko! Najpierw był niebiański szlak lobelii i żeniszków, ale ponieważ są jednoroczne, zostały zastąpione żurawkami. To ten sam korytarz.
Michałku, dzięki, ale sprawdza się mój sposób - codzienne zbiory, szczególnie po deszczu. Piwko żłopię sama ( lub w towarzystwie ).
Krysiu, no właśnie, z ust mi to,
aśćka, wyjęłaś

. Wojna

.
Jagódko, pomyślałam sobie, że wobec zalewu niechlujstwa językowego, panującego prawie wszędzie, dbałość o poprawną polszczyznę uczynię swoim osobistym rodzajem patriotyzmu, mało tego, będę to propagować. Nie ukrywam, że i na Was liczę.
Jesteś niezwykle łaskawa w swojej opinii o moim ogrodzie i pracy w nim wykonanej. Bardzo mi miło. Jeśli Cię coś inspiruje - prostuję się z dumy

.
Ilość ślimaków można zredukować częstym grzebaniem w ziemi, szczególnie wiosną wykopuję mnóstwo ich jaj złożonych w glebie ( takie zlepki białych kuleczek ). Pomogła też zeszłoroczna zima - jaja wymarzły.
Widzę,
Jagódko, że wzorem innych muszę założyć kajet:"Co, komu i kiedy", bo się pogubię

.
Szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy, bo po bezpośrednim spotkaniu
Sławek w życiu by nas w Kocimiętce nie pomylił

.
Dzięki wszystkim za udział w rozmowie. Teraz insulinka
Deklowi.
Na razie - Jagi