Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jutro ciężki dzień , trawa duża, i szykuje się koszenie, mam nadzieję że nie powtórzy się 13,piątek.

Obrazek Obrazek

Kończy się kwitnienie rododendronów i azalii, Obrazek

Zaczyna się kwitnienie lilii Obrazek Obrazek

Prezentacja moich roślinek; guzikowiec rok sadzenia 2007 http://www.szkolkarstwo.pl/article.php?id=395.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój kielichowiec jest bardzo mały ,nic nie rosnie ale miał kwiatki.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

HEJ,hej,hej :!: :!: :!: ....Lilie,no właśnie Lilie ;:24 - u mnie zakwitła pomaranńczowa~nakrapiana , najwięcaj mam żółtych, chyba same się sieją bo jest ich bardzo dużo. Takiego koloru jak prezętujesz to niemam. Ładna czerwień wpadająca w bordo. Odnośnie truskawek to niech Zosieńka sprubuje mrozić z cukrem i pogniecione -zobaczycie że są lepsze. Ja w swoim ogrodzie nie mogę zapozwoleniem "fotkować"..- bo ten aparat który miałam jak odwiedziłam Wasze Rańczo ...dałam do naprawy . nie wiem co z tego wyjdzie ;:88 ...czekam. Pozdrawiam cieplutko - Zyta ;:114
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj moja pani sprawdzała co urosło na warzywniaku, na obiad dla nas starczyło.

Obrazek Obrazek

Dzisiaj uprawiałem jogging , za kosiarką przeszedłem kolejne 10 km ,efekty widać na zdjęciach ,Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I u nas zapłonęły pomarańczowe pochodnie. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Panie Tadeuszu- ogladaja panskie Ranczo- po prostu mnie zatkalo z zachwytu! brak mi slow- wiele pracy i przede wszystkim serca w ten przepiekny zakatek wlozyliscie.
Ogromne gratulacje!!!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNIESZKO-dziękuję za słowa uznania, my z żoną po prostu robimy to co lubimy, zwłaszcza że mamy swój czas wyłącznie do dyspozycji ogrodu. Chciałbym prosić Cię,by zwracać się do mnie po imieniu, taki zwyczaj jest na tym forum - niezależnie od wieku i funkcji. Osobiście uważam że jest to dobry zwyczaj. Dziękuję za odwiedzenie naszego ogrodu. Pozdrawiam . Tadeusz.

Chciałbym przedstawić kolejną moją roślinkę; perukowca, rok sadzenia 2002.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

ihasia pisze:Panie Tadeuszu- ogladaja panskie Ranczo- po prostu mnie zatkalo z zachwytu! brak mi slow- wiele pracy i przede wszystkim serca w ten przepiekny zakatek wlozyliscie.
Ogromne gratulacje!!!
;:12 Witam :!: :!: - Ja miałam okazję być gościem tego Rancza . Z-korzystałam z zaproszenia ...- <<Tadeusza >> (człowieka bardzo, bardzo...pogodnego,cierpliwego,pracowitego, uczynnego, mającego pewną wizję i wyobrażnię,doświadczenie którym chetnie sie dzieli.) i Jego małżonki <<Zosieńki>>. ~~Tak~~ to RANCZO jest Niesamowite i chce się tam wrócić ponownie...bo wszystko co się tam znajduje to wykonane jest przez "ZŁOTĄ RĄCZAĘ" <<TADEUSZA>> (domek, szklarnie,częśź do grylowania,,huśtawki,piaskownica, pobieraki do pobierania wody z rzeki, spacerniki,ławeczki,zadaszenia, nazwę to "molo" do łowienia ryb, wszelkiego rodzaju drabinki i podpory na kwiaty i winogrona, .... i mogłabym tak wyliczać i wyliczać i ...Staw to "jedyny zarobek operatora koparki . Piszę o tym bo ja mam też ogród (skromny) i wiem jak pomocnym byłby Partner gdyby miał te same zainteresowania - ... ale niestety ja daję zarobić sklepom ogrodniczym kupując potrzebne gotowe akcesoria . Kończąc myśl - Zosia z Tadeuszem dzieląc się swoim doświadczeniem i dużą wiedzą o posiadanych roślinkach (a jest tego, sporo...) oprowadzają po spacernikach , a mnie braduje już słów... A ogrodów widziwłam, no tak, sporo i marzy mi się o takim, oj marzy... ;:8 SŁONECZKA -ŻYCZĘ ;:2 I do MIŁEGO ;:114 Obrazek PA :!: :!: ;:114
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Tadeusz.-) troszke sie wahalam z przejsciem tak prosto z mostu na Ty. Pewnie dlatego ze rodzice mi wpoili szacunek do ludzi.
Dzisiaj znowu przeszlam sie po waszym Ranczu- az chce sie tam byc!
Pozdrawiam Ciebie i Twoja malzonke!
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ihasia - ja tez mialam takie opory /choc mam juz nieco lat?! cicho ile./ ale bardzo mi sie taki zwyczaj podoba.
Tadeusz ja tam sobie na tej trawce odpoczęłam, pomachałam do kwiatków, nie podeptalam i jeszcze wroce, pozdrawiam
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

tara :-))) kobiety o wiek sie nie pyta- prawda?
jeśli chodzi o zwyczaj by na forum mowic sobie per Ty- rowniez bardzo mi sie on podoba:-)
czuc od razu wiez miedzy nami- ogrodnikami- maniakami-pasjonatami:-)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- dziękuję za słowa pochwały, uwielbienia dla naszej działki, jesteś niesamowita w tych peanach,

AGNIESZKO- Dziękuję za ponowną wizytę w naszym ogrodzie,

TARO- nasz trawnik jest taki ładny gdyż jest intensywnie używany, szczególnie jak odwiedzą nas wnuki.Dziękuję za spacer po trawniku , tylko mu na dobrze wyszedł ten Twój spacer.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj kosiłem trawę na działce, dzisiaj kosiłem kosą spalinową za działką;

Kosiłem przylegającą do działki drogę,
Obrazek

Sąsiad nie śpieszy się z zagospodarowaniem działki i trawa duża urosła .

Obrazek

Wykosiłem od sąsiada pas trawy przy płocie by płot nie wilgotniał, Obrazek

Na kielichowcu kolejne pąki kwiatowe do otwarcia. Obrazek Obrazek

Pergola pod winogronem służy jako parking na trzy samochody osobowe Obrazek

Przy domku piaskownica, za nią sad z drzewami owocowymi.
Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aktualnie kwitnące byliny;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Tadeuszu teren masz bardzo duży. Jak Ty się "wyrabiasz" z pracą?
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Wpadlam z wizyta Tadeuszu :) U nas leje od rana i wieje okrutnie, a tutaj u Was taki spokoj, cisza. Piekne zdjecia kwitnacych bylin ,kielichowiec uroczy :)
Przepraszam ze w twoim watku ale pozwole sobie zapytac. Zobaczylam u Ciebie nasturcje. Ja mam je pierwszy raz w swoim "ogrodku" i nie wiem, czy one potrezbuja jakiegos prowadzenia typu plotek, kratka czy podpora?? Bo te moje "leza" prawie na ziemi i boje sie ze sie polamia :roll:
Winogronowy garaz zapisalam na mojej liscie marzen.Swietny pomysl i jaki pozyteczny!
Ziedzanie Waszego ogrodu to sama przyjemnosc! Pozdrawiam srdecznie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”