jaka to róża ?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2010, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: jaka to róża?
To może być Papageno, ale jest taki specjalny wątek identyfikacja róż może tam spytaj
.

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2010, o 20:08
Re: jaka to róża?
dziękuję za radę mam ją wiele lat i szukam co to za odmiana
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Re: jaka to róża ?
Witam, podbijam wątek. W zeszłym roku zakupiłam różę pnącą w Traczu. Zapomniałam zapisać jej nazwy. Wklejam link do zdjęcia: http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 45637.jpg/ Bardzo proszę o pomoc, może ktoś potrafi ją "rozpoznać". Pamiętam tylko że ten gatunek róży jest hodowany dopiero jakieś 6 lat.
W jednym z wątków na forum doczytałam że róże pnące przycina się dopiero po około 3 latach. Czy to prawda? Czy może jednak mogę ją w tym roku przyciąć? Chciałabym żeby miała więcej pąków a nie rosła szybko w górę z minimalną liczbą kwiatów. To moja pierwsza róża, jestem na początku swojej przygody z działkowaniem i ogrodem
W jednym z wątków na forum doczytałam że róże pnące przycina się dopiero po około 3 latach. Czy to prawda? Czy może jednak mogę ją w tym roku przyciąć? Chciałabym żeby miała więcej pąków a nie rosła szybko w górę z minimalną liczbą kwiatów. To moja pierwsza róża, jestem na początku swojej przygody z działkowaniem i ogrodem