Hoja,woskownica(hoja) - uprawa, pielęgnacja
- tara
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Dostalam hoje, niestety nie kwitła prawie 7 lat, rozrosła mi się, liscie piękne ale kwiatow jak na lekarstwo. W końcu powiedzialam: dosyc moja miła, w tygodniu wyladujesz w smietniku, ale jakos mi zeszło trzy tygodnie a tu hoja cudnie zakwitła ileż kwiatów. 
Problem: cudne kwiaty ale i cudny duszący zapach, niestety musialam ja oddac, pogniewala sie na mnie juz minęlo 4 lata i nie zakwitla w nowym miejscu.

Problem: cudne kwiaty ale i cudny duszący zapach, niestety musialam ja oddac, pogniewala sie na mnie juz minęlo 4 lata i nie zakwitla w nowym miejscu.
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21

Agnieszko ja bym przewiesiła obydwie hoje troszkę dalej od okna  
 jak dobrze zrozumiałam to z lewej strony patrząc na zdjęcie masz okno  

wychodzące na południe  
  więc kwiatki wiszą w cieniu 
 może to jest przyczyną 

Moja bella wisi na ścianie 4 m od okna zachodniego i może nie kwitnie tak pięknie jak Bożenki
  ale kwitnie  :P  Twoja jest dużo większa od mojej i masz ją dłużej to już powinna się przyzwyczaić do nowego miejsca  
 tak myślę może się mylą , ale może warto spróbować zmienić im miejsce może pomoże
Życzę Ci tego z całego serca :P bo wiem jak się troszczysz o wszystkie kwiatuszki i jaką by Ci radość sprawiły gdyby zakwitły

Moja bella wisi na ścianie 4 m od okna zachodniego i może nie kwitnie tak pięknie jak Bożenki

Życzę Ci tego z całego serca :P bo wiem jak się troszczysz o wszystkie kwiatuszki i jaką by Ci radość sprawiły gdyby zakwitły

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28

flowers- piękna jest  ta Twoja compakta  
 moja stoi w miejscu jak zaczarowana  
 nic nie rośnie  zaraza jedna  
 wszystkie inne rosną tylko ta jakaś uparta 
 ale mam nadzieję ,że ja też kiedyś doczekam się takich pięknych kwiatków  

agaxkub -moja bella stoi blisko okna wschodniego
 rano troszkę słońca ,a póżniej już nie ma -podobnie jak  u selmun  
 może one lubią takie warunki  

Figa -moja jakoś nie zrzuciła tych pąków co miała ,ale to że tak kwitnie to nie jest moja zasługa
  bo jak wiesz 
   ona już była z pąkami  
 a w przyszłości to też nie wiem jak będzie 
  czy jeszcze zakwitnie  

agaxkub -moja bella stoi blisko okna wschodniego
Figa -moja jakoś nie zrzuciła tych pąków co miała ,ale to że tak kwitnie to nie jest moja zasługa