Mój świat roślin ewy_rozalki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: mój świat roślin ewy_rozalki

Post »

Ewcia ,ale u Ciebie sielsko ,cudowny klimacik.Jak jade do siebie też bym siedziała do nocy,ale córka mówi że trzeba w domu troche pomieszkać.Powodzenia,wiosna niedługo :tan ;:180
Widze tez ,że lubimy podobne kwiatki :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u mnie gorszy jest mąż żeby mógł to by mnie chyba do grzejnika przywiązał.Twierdzi ,że więcej czasu poświęcam ogrodowi niż jemu.Zazdrośnik jeden ,ale do pomocy to się nie rwie.Nie powiem,cięższe obowiazki wykona ,ale bez entuzjazmu.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja swojego M wołałam, żeby pooglądał Twoje fotki z ogrodu. On własnie marzy o takim ogrodzie - wyglądającym jak łąka kwiatów bez ingerencji człowieka...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Aniu ingerencji w moim ogrodzie to aż za dużo ,a ty ze swojego M masz jakiś pożytek. o
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Rozalko, masz Ty charakter, dziewczyno, zdaje się, że cały ogród oddałaś roślinom ozdobnym, rezygnując z trawników. Zostawiłaś sobie tylko wąziutkie ścieżynki :!: U Ciebie podoba mi się to, tym bardziej, że więcej "pieszczoszków" tym sposobem zmieścisz :uszy. Ja nie mogę się na taki gest zdobyć :;230.

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Jagi ja to bym jesz cze i te ścieżki polikwidowała ,ale skrzydła mi ukradli . :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:Aniu ingerencji w moim ogrodzie to aż za dużo ,a ty ze swojego M masz jakiś pożytek. o
Ja mam działke od ubiegłej jesieni - to moje początki. M ma plany i zapał, ale przysiedlismy troche, bo nie wiadomo co z tymi wszystkimi działkami będzie - to nie nasze własnościowe, tylko ogrody działkowe - nie wiedziałm ze tyle zamieszania i zamętu z tymi ogródkami bedzie.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Bądz dobrej myśli przecież jest was dużo .Ludzie protestują,a racja jest po waszej stronie .Ja jak o tym słucham ,to krew mnie zalewa .Aby więcej kasy wyrwać od ludzi
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiesz, teraz płace niby smieszne stawki 20 groszy za metr2, ale do tego jakies remontowe, składka na rzecz ogrodu, na koszenie ścieżek... w sumie jesienią dałam 300 zł, za ten rok znowu musze do maja dać nieco mniej, bo wpisowego juz nie ma. Mam 6arów to wyjdzie 120 do tego 5 +10+15 - trochę będzie. Na tym nie kończy się, bo zaczynam dopiero więc i narzędzia i nasiona i myslałam o kosiarce, ale póki co przestałam.

Teraz mówią nam, że chcę 2 zł za metr - nie dam 1200 za same metry działki, moi rodzice wykupili 5arową za 2500 na własność - jednorazowo. A ja miałabym co roku tyle - skąd niby. M pracuje na pół etatu, bo chory (niepełnosprawny), dziecko autystyczne, ja studiuję - nie się ...jak podniosa ceny nie bedę opłacac działki, bo mnie nie będzie stać.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

nie masz lekko dziewczyno .Jaki kierunek studiujesz.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

wielkakulka też coś słyszałam o tych podwyżkach oni chyba poszaleli kto im da tyle za działkę.Wiem jak to jest z chorym dzieckiem.Mój M jest na rencie kokosów nie ma ale dajemy radę.Będzie dobrze zobaczysz. ;:196
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

pewnie nie ma co się martwić za wcześnie .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewo, mijamy się po drodze w różnych wątkach, a zaciekawiła mnie ta koniczynka o której pisałaś u Ani chyba, ja miałam ją jeden rok, nasiona przywiozłam z Irlandii, nawet nie wiedziałam co to za roślinka, ale była ładna więc nasionka skubnęłam, potem pomyślałam, że skoro koniczynka to przezimuje, niestety nie udało się, masz swoją długo?, zbierasz nasionka?, , przejrzałam przy okazji Twoje kwiatuchy, no i oczywiście coś na co rozchorowałam się okrutnie, no po prostu, mam różycę straszną ;:306 Masz piękne róże, inne też, w ogóle piękny gąszcz, lubię tak ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Iwonko nasionka tej koniczyny kupiłam w tym sezonie na All.Zobaczyłam ją kiedyś i okropnie mi się spodobała ,więc zaczęłam jej szukać .Teraz pięknie wzeszła,jeżeli nie kupisz jej do jesieni to ja Ci zbiorę nasionka jeżeli chcesz.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pedagogice kierunek:
Kształcenie zintegrowane i edukacja przedszkolna - to nauczyciel 1-3 i przedszkola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”