Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

Ewo, i tak nie posadzimy w ogrodzie wszystkich róż, które nam się podobają :wink: . Tak czy inaczej, ważne żebyśmy umiały się cieszyć z efektów naszych prac :D .

Grażynko, może i jest cały sezon przed nami, ale w mojej gliniastej ziemi nie da się kopać latem. Nie chcę zostawić bałaganu w ogrodzie na komunię syna, bo imprezę robimy w domu. Tak więc większość prac, jeśli nie zostanie przeprowadzona marzec - kwiecień zapewne będzie musiała poczekać do jesieni :| . Ale i tak się cieszę i nie mogę doczekać, kiedy chwycę za szpadel ;:65 .
A tymczasem u nas biało ;:224 ...

Ewo-Rozalko, dziękuję Ci za informację o Jude de Obscure ;:196 . Zdecydowałam ją kupić i cieszę się, że masz o niej dobre zdanie :D . Popatrzę u Kamili :wink: .

Wandziu, troszkę martwi mnie Twoja opinia o Ghicie ;:174 . A masz jakieś zdjęcia?

Gosiu, na to wygląda :wink: . Ja też nie mogę się doczekać ;:65 . Ale już niedługo... :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edyta1 pisze:.......u mnie jeszcze miejsca dużo, tylko nie jestem pewna, czy na szczęście, czy niestety :wink: ;:224 .
Edytko zdecydowanie ,, na szczęście,, :roll: :lol: Wolne miejsce pomalutku się zapełni.... nawet nie zorientujesz się kiedy..... a przynajmniej nie masz tego problemu, że podoba Ci się mnóstwo roślin, bardzo byś je chciała mieć w ogródku, a nie masz gdzie wcisnąć..... u mnie to wielka bolączka ;:145
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:
Edyta1 pisze:.......u mnie jeszcze miejsca dużo, tylko nie jestem pewna, czy na szczęście, czy niestety :wink: ;:224 .
Edytko zdecydowanie ,, na szczęście,,
Agnieszko zarówno mój portfel jak i moje plecy są innego zdania ;:306 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Edytko ja bym dodała jeszcze kolana.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:Edytko ja bym dodała jeszcze kolana.
Przy różach - uchowaj Boże ;:147 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Znam ten problem, bo u mnie ta sama klasa ziemi i to jeszcze z łupkiem.
Tylko na górze cienka warstwa lepszej ziemi.
Ale masz rację, byle do wiosny. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Znam ten problem, bo u mnie ta sama klasa ziemi i to jeszcze z łupkiem.
Tylko na górze cienka warstwa lepszej ziemi.
Ta faktycznie mamy bardzo podobnie :D .
Ogłaszam, że dzisiaj rozpoczęłam wysiewy :heja .
Do ziemi powędrowała lobelia, szałwia omączona i na próbę, zebrane w ogródku nasiona jarzmianki (ciekawe czy coś wyrośnie ;:204 ).
Pozostałe rośliny będę siała w marcu :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Edytko piękny różany wybór, ale będzie się działo latem, ja też dla kontrastu na dwóch rabatkach sadzę róże w podobnej tonacji ale o innych kwiatach na trzech następnych rabatkach jest na razie taki mały miszmasz
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta1 pisze:
AGNESS pisze:
Edytko zdecydowanie ,, na szczęście,,
Agnieszko zarówno mój portfel jak i moje plecy są innego zdania ;:306 .
Edytko bo tworzenie ogrodu, szczególnie dużego, to jest zadanie na lata, nie ma co się spieszyć. Co roku po troszkę i ani kręgosłup, ani kolana ani portfel tak bardzo tego nie odczują ..... a i od czegóż są wymiany :wink: :lol: tą drogą można pozyskać naprawdę mnóstwo wspaniałych roślin :D A i sadzonkowanie..... wystarczy wetknąć kilka patyczków, większość krzewów kwitnących i ozdobnych z liści bardzo łatwo się ukorzenia, iglaki również, ale to już długotrwały proces...... dzięki temu mamy mamy własne piękne rośliny :D
Widzę, ze już wysiewy rozpoczęłaś :D więc już wiosnę czuć u Ciebie, ja jeszcze z tydzień i też będę o tym myślała. Zdecydowałam się na wysiew niecierpków i koleusów :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, korzystam z możliwości wymiany i z reguły nie kupuję kilku sadzonek tej samej odmiany, ale staram się rozmnożyć samodzielnie. Jednak drzewa czy róże trzeba kupić :? . Unikatowych roślin też z reguły nie da się zdobyć inaczej niż przez zakup.
Sama pielęgnacja ogrodu 2500 mkw kosztuje wystarczająco dużo pracy, żeby kręgosłup to odczuł (i nie cały teren mam zagospodarowany ;:224 ).
Ale oczywiście nie oddałabym, ani kawałka mojego ogrodu i cieszę się, że taki jest.
Co do kosztów, to na pewno na forum jest wiele osób inwestujących w ogród znacznie większe pieniądze, ale jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że będę wydawać tyle pieniędzy na rośliny ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko ja mam ogródek 3 x mniejszy..... nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę....... chciałabym mieć choć 2 x większy.....ale trzeba sie cieszyć, tym co jest :wink: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nieżle zaczyna Ci się sezon wiosenny.
Ja zaczynam dopiero po 20 lutego.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Jeszcze nie pokazała warzywniaka , lasku leszczynowego a za leszczyną jest jeszcze sad... Ma więc w czym robić ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Edyciu mi jakby ktoś kilka lat temu powiedział że będę miłośnikiem ogródka, sadzenia i plewienia to bym go wyśmiała bo jak mama mnie do niego naganiała to była wielka kara a teraz .... jak to się człowiek potrafi zmienić a niby to nie kameleon ;:306 Spore poczyniłaś zakupy różane. Ja na razie zamówiłam jakieś 15 lilii. Rozpoczęłaś już widzę wysiewy. Ja jeszcze nie ale pewnie trzeba już co nieco powysiewać. Najpierw pójdą kleome, nachyłek i może czarnuszka.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mnie też nie można było zagonić do pracy w ogródku rodziców.
Fakt, że to była działka ROD i trzeba było kawałek iść do niej. A ja wolałam z koleżankami się spotkac.
Ale jak dojrzałam do budowy domu to coś się we mnie zmieniło o 180 stopni. Chyba jestem najbardziej ogródkowo zakręconą osobą na osiedlu. No są jeszcze 2 takie wariatki jak ja ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”