Mój ogród na fotografii - cz.III
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii - cz.III
niecierpek już wysiany - też mam nasionka...powinnam juz wysiać?
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu miłej niedzielki 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu/Tajko/...miło mi,że odwiedziłaś. Tak ,czosnki wysiewałam z nasionek ...ale eksperci z FO stwierdzili,że za wcześnie bo ciągną się wiotkie "bidoki" do góry.Myślę,że nabiorą formy przy odpowiednim traktowaniu...dzień już dłuższy...przepikuję je ...zasilę a później zacznę powoli hartować.
Masz rację...maciejka nie pachnie tak jak kiedyś. Pozdrawiam cieplutko iżyczę miłej niedzieli.
Aniu!/anabuko1...cieszę się,że juz cokolwiek widać z wysianych nasionek. Moją radoś potęguje fakt,że mam tunel foliowy ...a tam zdecydowanie szybciej widać efekty.
Aniu/ wielkakulka/...kochana nie wiem czy już powino się wysiewać niecierpki....ja jestem niecierpliwa...spróbowałam. Najwyżej będę przesadzała do coraz większych doniczek ...mam warunki do przechowywania.
W tym roku po raz pierwszy opętało mnie szaleństwo siania ....a to dlatego,że pierwszy sezon bez pracy zawodowej ....i mnie nosi...energia rozpiera...Poprzednie lata siałam w tunelu foliowym tylko aksamitki i cynie...a w gruncie maciejkę
Jadziu!...Tobie też życzę miłej niedzieli...
Masz rację...maciejka nie pachnie tak jak kiedyś. Pozdrawiam cieplutko iżyczę miłej niedzieli.

Aniu!/anabuko1...cieszę się,że juz cokolwiek widać z wysianych nasionek. Moją radoś potęguje fakt,że mam tunel foliowy ...a tam zdecydowanie szybciej widać efekty.

Aniu/ wielkakulka/...kochana nie wiem czy już powino się wysiewać niecierpki....ja jestem niecierpliwa...spróbowałam. Najwyżej będę przesadzała do coraz większych doniczek ...mam warunki do przechowywania.

W tym roku po raz pierwszy opętało mnie szaleństwo siania ....a to dlatego,że pierwszy sezon bez pracy zawodowej ....i mnie nosi...energia rozpiera...Poprzednie lata siałam w tunelu foliowym tylko aksamitki i cynie...a w gruncie maciejkę

Jadziu!...Tobie też życzę miłej niedzieli...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Boguniu, ale śliczna zieleninka
Pięknie rosną
Ja jeszcze nic nie siałam,jeszcze czekam , też muszę poszukać nasionek czosnku- to dobry pomysł
cieplutko

Ja jeszcze nic nie siałam,jeszcze czekam , też muszę poszukać nasionek czosnku- to dobry pomysł

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Jakie już wschody, oj będzie się działo 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
a mi się nie chciało zbierać nasion czosnków ozdobnych - rozsypałem je w tym miejscu gdzie rosły - zobaczymy czy wzejdą ... chyba, że zapomnę i nie zauważę tych drobiazgów 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bogusiu siewkowe przedszkole....czuć wiosnę dzięki nim u ciebie 

Bogusiu, siewkowe przedszkole jak się patrzy - będziesz miała obficie kwitnący ogród! 
U mnie dopiero widać jakieś zaczątki, ale nie jestem przekonana, czy coś z tego będzie...
Spokojnego wieczoru!

U mnie dopiero widać jakieś zaczątki, ale nie jestem przekonana, czy coś z tego będzie...
Spokojnego wieczoru!
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Witaj Bogusiu
Nasionkowe zakupy

Jmka - kocia ślicznotka, maścią bardzo podobna do mojego Tygryska,
A wiesz jaką nazwę mają teraz dachowce -kot rasy europejskiej

Pozdrawiam

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Ewuniu/rewi/witam w
poniedziałkowy poranek. W powietrzu zdecydowanie czuć wiosnę...temp. +5C
To jest "kropla w morzu" moich nasionkowych zakupów...oszalałam...
Andrzeju! witam cieplutko, słonecznie spod Zielonej Góry. Dzisiejsza pogoda sprawia,że od rana jestem
.
Mi zdarzało się... z zapomnienia...roztrzepania...pośpiechu ...."wyskubać" z ziemi to co wcześniej zasiałam
Ula
w przyjemny , poniedziałkowy poranek...
Wschodzące roślinki cieszą mnie bardzo...zapowiedź zbliżającej się , tak bardzo oczekiwanej przez wszystkich wiosny
Aguniu/Agapa/..witam
Patrząc na roślinki, dopełniając sprzyjającą pogodą, podziwiając krążącego nad ogrodem boćka i budzące się do życia roślinki.....jestem najszczęśliwszym człowiekiem ..." lekko na sercu a i dusza się usmiecha"
Aguś/aguniada/...patrzę i nie dowierzam...śliczna kobietka na awatarku
Aga ...zamierzam "wkleić" wiele barwnych ,kwiecistych plam/ oczywiście zachowując umiar kolorystyczny i gatunkowy/ w towarzystwo dominujących do tej pory iglaków. W związku z tym,że przestrzeń u mnie duża sukcesywnie będę etapami przearanżowywała zakątki..rabatki...Część w tym roku będzie miała...niestety....towarzystwo jednorocznych ...przechodząc stopniowo na byliny i liściaste. Zobaczymy jaki będzie efekt moich planów ....Zawsze można wykopać...przekopać...przesadzić....miejsca mam duzo...
Ewuniu7...witam cieplutko
Ewuś...no to mam rasową kotkę...umaszczenie ma śliczne...a do tego taka milusia.

To jest "kropla w morzu" moich nasionkowych zakupów...oszalałam...

Andrzeju! witam cieplutko, słonecznie spod Zielonej Góry. Dzisiejsza pogoda sprawia,że od rana jestem

Mi zdarzało się... z zapomnienia...roztrzepania...pośpiechu ...."wyskubać" z ziemi to co wcześniej zasiałam

Ula

Wschodzące roślinki cieszą mnie bardzo...zapowiedź zbliżającej się , tak bardzo oczekiwanej przez wszystkich wiosny

Aguniu/Agapa/..witam

Patrząc na roślinki, dopełniając sprzyjającą pogodą, podziwiając krążącego nad ogrodem boćka i budzące się do życia roślinki.....jestem najszczęśliwszym człowiekiem ..." lekko na sercu a i dusza się usmiecha"

Aguś/aguniada/...patrzę i nie dowierzam...śliczna kobietka na awatarku

Aga ...zamierzam "wkleić" wiele barwnych ,kwiecistych plam/ oczywiście zachowując umiar kolorystyczny i gatunkowy/ w towarzystwo dominujących do tej pory iglaków. W związku z tym,że przestrzeń u mnie duża sukcesywnie będę etapami przearanżowywała zakątki..rabatki...Część w tym roku będzie miała...niestety....towarzystwo jednorocznych ...przechodząc stopniowo na byliny i liściaste. Zobaczymy jaki będzie efekt moich planów ....Zawsze można wykopać...przekopać...przesadzić....miejsca mam duzo...

Ewuniu7...witam cieplutko

Ewuś...no to mam rasową kotkę...umaszczenie ma śliczne...a do tego taka milusia.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu jakie Ty masz już sieweczki 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No a u mnie padał śniegi mróz
a
zupełnie brak 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Chyba sporo różnych, zaglądając na fotki, tak mi sie wydaje.iwona0042 pisze:Bogusiu jakie Ty masz już sieweczki