Moje parapety-skrętniki, storczyki i fiołki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje parapety-skrętniki, storczyki i fiołki

Post »

:wit
Jolu na wiosnę może i ja coś nowego zakupię. Może uda się nie zdublować a później ;:198
Gosiu witaj ogrodowa koleżanko. Czekam na obiecaną miniaturkę
Sylvi staram się kupować różnorodne, ale masz rację nie zawsze można coś ciekawego kupić
Labka1, żebyś wiedziała że sabotuję. Już czuję w kościach chęć pogrzebania w ziemi, posadzenia jakiejś nowej roślinki.
Arkadius121 dziękuję. Fuksje to też moja miłość. Mam nadzieję że przezimują wszystkie

Obrazek
zakwitła moja druga miniaturka. O dziwo jest taka sama jak pierwsza. Jak przekwitną mam zamiar wsadzić je do jednej doniczki

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolcia sliczne storczyki ;:138 mam tez sporo :lol: miniaturka pięknie zakwitła
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajny Storczys ;:63 ..posmutniałam , bo miałam takiego..i umarł nagle..po 3 latach kwitnięcia..chyba go wyeksploatowałam... ;:174
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ale pięknie się w parze prezentują ;:138 . też kiedyś miałam sporo storczyków :cry: , niestety część w szybkim tempie zeżarła je jakaś zaraza, a kolejne padły podczas mojej długiej nieobecność w domu... zostało mi kilka, ale teraz to sama /na szczęście zdrowa/ zielenina, bo nie kwitną :( może bliżej wiosny się obudzą :wink: ...póki co podziwiam u innych :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudowne miniaturki;).Oby długo kwitły.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Już teraz miniaturki ślicznie wygladają razem w jednej osłonce. ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Dorotak dzięki za odwiedziny. Chętnie zobaczę też Twoje kwiatki bo takich kolorków nigdy za wiele, storczykomaniaków też nie :lol:
Labka1 trzy lata kwitnięcia :shock: to przecież nie jest zły wynik. Nie smuć się, raczej ciesz się że przez tak długi czas umilał Ci Zycie
Ewarost, Elcia1974 ta para stworzyła sie trochę tak niechcący. Oba trafiły do mnie do reanimacji od dwóch róznych koleżanek. Oba pierwszt raz u mnie kwitną. Nie wiedziałam nawet czego się mam spodziewać, ale w najskrytszych myślach nie przewidziałam że będą takie same i zakwitną jednocześnie. Stąd pomysł aby umieścić je w jednej, większej doniczce
Patrycjo mam nadzieję na długie kwitnienie, chociaż ostatnio obserwuję dość szybkie opadanie kwiatów, o zasychaniu pączków nie wspomnę ;:174

Wczoraj, zupełnie niezamierzenie wpadłam do LM. Nigdy nic u nich nie kupiłam, ale ponieważ wielu z Was twierdzi że bywają tam fajne okazy, postanowiłam sprawdzić. Nowa dostawa już podwiędnięta, nieciekawa. Na wyprzedaży 5 sztuk. Wybrałam jeden najładniejszy. Niestety korzonki takie sobie ale kwiatek cudny. Postanowilam zaryzykować, może zlituje się i zechce żyć. Oto on, nie gryzie :;230 chociaż nasuwa sie takie skojarzenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Jest naprawdę piękny, a te kolorki... ;:oj Może nie ugryzie ;:306
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

jolcia1212 pisze: Roślinki od Pana P. są niestety za małe. Chyba że ruszą z kopyta na wiosnę. Najlepiej się ma SILVIA od Ciebie ;:196 I kolorek na dobranoc

Obrazek

Jola ja mam cześć skrętników od pana Piotra na oknach południowych i parę na wschodnich w chłodniejszym pomieszczeniu i widzę różnicę w zasobności liści (a porzecież te sadzonki od p.Kleszczyńskiego to przynajmniej ja dostałam z dwoma listkami każda no mizeroty jednym słowem) i te z ciepłego południowego okna są naprawde ładne mają grube zielone liście, te z wschodnich maja zdecydowanie mniej liści (na cięcie sadzonek liściowych w ogóle się nie nadają bo wszystkiego 4 liście na krzyż ;:174 ) trochę ich teraz pomieszam i zobaczę czy nie zacząc pomalutku nawozić to może ruszą....

Storczyki śliczne, zwłaszcza te dwie małe miniaturki w kropki ;:167
Fuksja super ja też zamówiłam w tym roku sobie 5 tych piekności w fuksjanie.... :tan
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wszystkie moje storczyki pochodzą z wyprzedaży w LM i jak do tej pory (odpukać w niemalowane drewno) wszystkie żyją, a uwierz mi, że niektóre wyglądały o niebo gorzej, niż twój.
Jolu w powodzi kwiatów zauważyłam prześlicznego łabędzia. Gdzie takie dają ? bo też takiego chcę ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Basia86
50p
50p
Od: 14 kwie 2012, o 15:52
Kontakt:

Post »

jolcia1212 pisze:

Obrazek
Genialny ten storczyk! Faktycznie, taki drapieżny :D
SlonecznyBalkon.pl - mój blog
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Kwiatki masz wszystkie przecudne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Nolinko storczyk też mi się podoba, zwłaszcza to zdjęcie które jest takie drapieżne. Dziś niestety jeden kwiatek wykazuje cechy obumierania :evil:
Basiu moje wszystkie skrętniki stoją na południowym oknie i mimo że mają dość podobne warunki to roślinki są różne. Moje wszystkie od pana P. mają co najwyżej 3 listki. Mam nadzieję że jak będzie więcej słonka to ruszą z kopyta. Teraz boję się je przelać bo dość szybko przesychają. Aby do wiosny... ;:215
Heliofka trochę mnie pocieszylaś, zwłaszcza że dziś jeden kwiatek kończy swój żywot. Jeśli chodzi o doniczki to dostałam je od brata, on z kolei przywiózł je zza zachodniej granicy.
Nastia Basia86 dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej

Obrazek
zdjęcie archiwalne :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ojej...no to mnie zmartwiłaś :?
Miałam nadzieję, że w jakimś supermarkecie, a swoją drogą, dobrego masz brata ;:215
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-h-n

Post »

Storczyki masz wspaniałe a w tych osłonkach łabądkach to normalnie się zakochałam ;:167 i nie mogę pominąć szeflery która jest genialna ;:215 pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”