Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Pati, nie mów, już sama Twoja kolekcja podków robi wrażenie ;:oj, co dopiero reszta :!:
Ten magiel z trudem dało się rozkręcić, zdjąć ze strychu i przewieźć do mnie, ale złożyć ;:223 ... nikt nigdy magla nie widział. Nie pomogły zdjęcia z internetu, sporo elementów zostało ...w piwnicy ;:219.
Nie wierzysz we mnie, kobieto małej wiary, a w krasnoludki wierzysz :?:

Aga, czułam, ze coś ważnego nas łączy ;:306. Mam jeszcze wiaderka tego fasonu.
I kawa taka sama ;:224 - przeprowadzaj się :!:

Constancjo, wywalaj kawę, a bierz melisę :!:
Trzeba koniecznie zawołać Ursulkę i Daffo, bo to one przywołały pikantne kulisy baroku ;:303.
Nocniki ... mio Dio,, przypomniał mi się książę Fabrizio Salina ( Burt Lancaster ;:167 )i jego kolekcja ;:226. Constancjo, uzupełnienie tematu ;:215. Czytaj dalej ...

Jak ja Was lubię - Jagoda
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja Ciebie lubię i gratuluję sreberka ;:215
Szybko dojdziesz do bogactwa w takim tempie.A przecież już jesteś ubogacona /jak ja lubię to słowo :evil: /
co można wyczytać między wierszami :!:
Sławek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oooo piękne zielone ,letnie rabatki,,,,uczta dla oczu,zmęczonych już tą szarzyzną i bielą ;:108
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, Sławku, za sympatię i gratulacje ;:180.
A ubogaca mnie obcowanie z Wami ;:306 ( jakkolwiek to brzmi ...).
Jak dojdę do tego bogactwa, to założymy Stowarzyszenie Goldów (byle bez Amber ) ;:224.

Anabuko - zrelaksuj się i ulżyj zmęczonym oczom.

;:304 - Jagoda
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Do twarzy Ci w srebrze Jagoda. Gratuluję ;:215
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Jaga, a czemu tak okrutnie spostponowałaś biedną Amber? Ona też może przyjść... :;230

Przybywam na hasło 'barok i nocniki'. Otóż, dla uzupełnienia walorów zapachowych dodam jeszcze, że na cały Wersal - gdzie czasem przebywało z królem 1000 osób - był tylko jeden nocnikowy. Czyli facio od wylewania pachnącej zawartości tychże :;230 Czyli tysiąc nocników i on jeden...

Fabrizio Salina, mmmm, polamparciło by się...

Jagi Silverado - gratuluję sreberka :D
A propos pytania, na co to srebro: bransoletka filigran, czy srebrne colty 'a la Rio Bravo' ? Hmmm, dla delikatności pewnie bransoletka, ale dla waleczności chyba jednak colty...
Albo nie! - srebrna cukiernica! O!
A tak w ogóle, to oczka mi wypadają od ślepienia, co też tam za roślinki fikuśne u ciebie rosną? Na rabacie ulubionej to katalpa? I przystojny dereń biały mi mignął przy ławeczce...
Bardzo-bardzo klimatycznie.
Pozdrówki - Ula
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Niezwykle przyjemny, pełen wrażeń i ubobogacający :D był to spacer.
Klub Wielkiej Piaskownicy.... brzmi zachęcająco ;:333 Warto się trzymać kupy..... kupy nikt nie ruszy, a w kilkoro, podobno, zawsze raźniej, no.... z całą pewnościa weselej, niech więc będzie Klub Wesołej Piaskownicy. :D
Uroczych Elfików się dorobiłaś, wszak po części to Twoja zasługa i w tym miejscu polecam mojego wnuka Twojej i Elfów uwadze. Syna na FO już wyswatałam. :heja Jak by nie patrzeć i tak jesteśmy tutaj jedną, wielką rodziną. ;:304
To zdjęcie jest anielskie. ;:167

Bawoli łeb fantastyczny, Ja mam na oku całego bawoła tylko nie wiem jak go przytargać do siebie.
Ogród masz piękny, zadbany i taki już dojrzały. Pozostaje mi tylko zazdrościć i czekać na te dwie taczki chabazi od Ciebie i może gdzieś w okolicach mojej emerytury będę się mogła cieszyć tak rozrośniętym i klimatycznym ogródkiem. Przy wielkiej fantazji naszych władz jest na to realna szansa, bo ja na zasłużony odpoczynek pewnie odejdę gdzieś koło osiemdziesiątki o ile, na złość im, uda mi się dożyć. Wszak tak jak Ty jestem rybą (rybami) i czasem z prądem czasem pod prąd.
Taras z białymi, finezyjnymi mebelkami, ażurowy czajnik, stół w jesiennej szacie, wiklinowe koszyki pełne jabłek, konewki, biały karmnik przytulony do drzewa i flirtujący z bluszczem, rajskie jabłuszka i ławka z odzysku w stylu vintage to obiekty moich westchnień. ;:170 I jeszcze te piękne, stare drzewa, rozrośnięte krzewy i cudne zdrowe świerki conica. Jagi, jesteś mistrzynia w tworzeniu klimatu jaki lubię i sprawiasz, że czuję się tutaj znakomicie i swojsko.
Zostaję. I już się mnie nie pozbędziesz. ;:196
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Szukałam i ...znalazłam ...po zapachu chałwy , którą uwielbiam ...byle nie waniliową ...jakoś zapachu nie trawię...co tylko zalatuje wanilią ...bleee....

Jagodo ...tu kłania się nisko Jagódka vel Iga ...ta, którą często Sławek myli z Jagodą , czyli z Tobą . Pal licho ...i tak go lubię .
A Twoje specyficzne poczucie humoru ...takoż wszelkie niuanse są w mym klimacie ( południowa Polska , to nie to , co morze / - a może ?) - jako i w guście ...( chociaż o nich i o pieniądzach się nie dyskutuje ) ...Dobrze , że ja nie dżentelmen - to ostatnie mnie nie dotyczy - wręcz przeciwnie - nie mam za dużo , ale uwielbiam je wydawać ( czyjeś - czyli M 0 ...ale hubą ...czyt. pasożytem nie jestem .

Masz cudownie dojrzały ogród ...a , przepraszam , ten magiel , to ...usiądziesz , ktoś zakręci korbą i już cię nie ma ...to raczej chyba dla niechcianych , czy też zasiedziałych gości ;:202 .
Pozdrawiam ...kawki bym się deczko napiła ...ale bez mleka ...taką , to na śniadanie raczej ...a teraz , poproszę fusiarę ...z trzema łyżeczkami cukru ...( dopiero wpadła i sobie życzy ...ale , ale ...wcale nie z pustymi rękoma )

Drożdżowy ...jeszcze cieplutki ...Smacznego ...
Obrazek

Jagodo ...będę wpadać - jeśli pozwolisz , tylko ,że ja ostatnio na FO ...wpadam i wypadam ...ale ...urlopu nie mam ....
Pozdrawiam bardzo , bardzo serdecznie ... ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, złom masz bardzo ładny, mówię to ja Forumowy Złomiarz :lol:
Za tych moich nadwornych kowali to funta kłaków byś nie dała po pierwszym spotkaniu..ilu ja ich przerobiłam? Niech pomyślę..czterech :D Każdemu tłumaczyłam najpierw zawiłe treści moich nieudolnych szkiców, targowałam ceny, wypłacałam zaliczki, które potem przepadały...czekałam na wykonanie, a telefon głuchy. Wysłuchiwałam wymówek jak to zwierze padło, żona zaniemogła, pieniądze na karcie wsiąkły, chrzciny, awaria itd. Długo by mówić, ale uparta za mnie baba i zamiłowanie do złomu mam duże, więc tak łatwo nie daje się spławić ;-))
ps. Ptaszkom nalej trochę coca-coli i rdza się piorunem wypłucze ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Gratuluję sreberka ;:215
Wśród złomu masz bardzo stare imadło,gdyby mąż zobaczył pewnie zacząłby negocjacje ;:224 Teraz już o takie trudno,wszechobecna chińszczyzna ;:222
Dojrzałam winobluszcz na ścianie,jest zimozielony?Też puściłam u siebie, ale ciągle słyszę,że nabawimy się wilgoci.Pozwolisz mu zawładnąć całą ścianą,czy puścisz dalej?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zastrzyk Deklowi, czyli obowiązek wykonany - mogę więc zająć się przyjemnością :!:

Ruda, dzięki, do twarzy mi w srebrze :?: Może dlatego, że nie jestem ruda ;:306.

Dla Ciebie coś Rudego - będzie Ci pasowało?

Obrazek

Ursulko, Amber Gold uwielbiam tylko w formie biżuterii. Inna wersja ... won :evil: , jestem z Gdańska.
Patrz, jakim fascynującym tematem okazał się barok! Ze srebra biere cukiernicę.
Katalpa, dobrodziejko, nawet raczyła zakwitnąć, ale żeby strąki wyprodukować, to już nie ;:185.
Dereń pagodowy Controversa miał być być gwiazdą zakątka japońskiego. Wyszła z tego tylko kontrowersa...
Wdepnij w wolnej chwilce, zapraszam serdecznie.

Kwitnąca katalpa.

Obrazek

Constancjo, rybko moja bratnia, jeszcze raz wykonasz taka kompleksową analizę moich poczynań, a przyznam Ci Puchar Prezesa ;:215.
Tak swatamy swoje wnuki, a one mogą nam kiedyś za to urządzić ;:14 i ;:134.
Do transportu bawołu użyj swoich wilków. Po śniegu pójdzie ;:224. Do emerytury czekać nie musisz ( kiedy to nastąpi :?: ), ja na tych taczkach wożę duże sztuki ;:209.
Konkluzja - zostań. Gościnny gotów.

Ściana w gościnnym dla Ciebie udekorowana.

Obrazek

Jagódko, witaj :wit. Wobec dominacji Ew i Maryś( Constancjo i Ambo - zatkać uszy ), my, Jagódki, Jagody i Igi musimy trzymać się mocno ;:4.
Na maglu nie siadam, wiem, czym to grozi od czasu powiedzonka " nic mnie już nie cieszy, nic mnie już nie nęci ... " ;:306. Siedzi tam zwykle Wicek. Dzięki, ugościłaś nie tylko mnie, wystarczy dla wszystkich moich gości. Pyszne i bez zapachu bleee!
Wpadaj, kiedy tylko zechcesz. Furtka i serce otwarte ;:108.

Wicek na maglu, bez strachu, że mu się coś wkręci.

Obrazek

Napracowałam się.
Kochane moje, dobrej nocki - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robaczku, witaj Brunetko wieczorową porą. Byłam pewna, że masz jednego kumatego i rzetelnego kowala, wszak to Poznań, a tu takie pierepałki ;:oj.
Myślisz, że ptaszki polubią coca-colę :;230.

Miriam, dzięki ;:180. Żebyś wiedziała, że odwiedzający mój ogród faceci nie zauważają roślin, ale imadło - KAŻDY :;230. Winobluszcz ( trójklapowy )proszę, żeby czym prędzej zarósł całą ścianę. Tańszy i lepszy niż nowa elewacja. Nie jest zimozielony, ale piękny w każdym stadium: zielonym, czerwonym i łysym. A owoce uwielbiają kwiczoły. Wilgoci nie ma :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz już naprawdę dobrej nocy. Pa, pa - Jagoda
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Napatrzyłam się na winobluszcz ze szczególną przyjemnością, bo właśnie jesienią posadziłam...nie mogę się doczekać, kiedy urośnie. Mam też nadzieję, ze będę z niego zadowolona, szczególnie że w jednym miejscu wygrał w przedbiegach z różą :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKA,coca-cola to nie napój dla ptaszków :!: ;:185
To jest najlepszy odrdzewiacz :!:
SŁA
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:oj famfary proszę ! Nobilitacja dokonana, jestem w Klubie ! ;:138

Co do ;:136 nie ma sprawy, wszystko w swoim czasie - w sadku przezornie od trzech lat pielęgnuję derenia na naleweczkę, jeszcze chwilka, jeszcze moment i obsypie się kwieciem i owocami ... :;230

Cnstancja proponuje Klub Wesołej Piaskownicy, a ja przewrotnie myślę, że lepiej pasuje Klub Pomylonej Piaskownicy. Będzie to nazwa bardziej adekwatna do tego co robimy. Po pierwsze primo: tylko człek szalony może myśleć o sadzeniu czegokolwiek na piasku, a po drugie primo i ostatnie: jest to doprawdy wielka, tragiczna wręcz pomyłka ;:306

Sreberka i ja gratuluję ;:168 i szczerze radzę: schowaj jak sroka, na czarną godzinę jak znalazł ! :uszy

Złom masz bardzo wytworny /ptaszki/ i użytkowy /magiel/, bo odważny gość i kocina mogą przysiąść na niebanalnym mebelku. Ja bym ptaszkom coca-colą renowacji nie robiła. Niech ta rdza zębami je trzyma do kupy, a i rdzawa patynka wygląda świetnie. ;:108 Imadło imponujące i jak słyszę też pracuje na utrzymanie, bo zwabia do ogrodu zachwycony nim, ród męski...

O dereniu i winobluszczu trójklapowym mogę tylko pomarzyć, ale na szczęście mogę popodziwiać u Ciebie, co jest wielce radosne .
aha, uważaj bo ściana w gościnnym bardzo, bardzo zachęcająca - ja na miejscu Constancji długo bym się nie zastanawiała ;:333

Miłej niedzieli Jagódko :wit
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”