Witaj Marta
Masz piękny, zielony ogród. Chętnie zajrzę we wszystkie jego zakamarki, ja mam podobny "metraż", ale u mnie jeszcze pustynia roślinna a tu takie piękne nasadzenia i dorodne roślinki
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
zakładając mój ogród chciałam ,żeby spełniał różne funkcje,żeby uruchamiał wszystkie zmysły.Jest w nim dużo zakręconych i tajemniczych ścieżek,są polanki na których można odpocząć,poleżeć na łóżkach lub wypić kawę.Jest plac zabaw dla dzieci.W ogrodzie oprócz dużego wyboru iglaków są drzewa i krzewy liściaste.są też drzewa i krzewy owocowe.Spacerując ścieżkami można o każdej porze roku coś zjeść.są jagody kamczackie,borówki amerykańskie,agresty,porzeczki,niskopienne jabłonki,jest wiśnia,gruszka i brzoskwinia.W najniższych partiach grupki poziomek i truskawek.Uzupełnieniem całości są byliny.Mam bardzo duży zbiór bylin,i te dawne babcine i nowsze .nie byłoby bez nich pięknych zapachów.Nad wszystko w moim ogrodzie kocham piwonie.
Piękny i dojrzały ogród. Też mi się spodobał świerk Inversa, ale chciałabym go trochę wyżej poprowadzić, mam kupione 3 świerki, szukam miejsca dla nich.
Witaj Marto! Znajduję u Ciebie swojskie klimaty . Ktoś Ci pomaga ? bo na takim areale jest co robić a jeszcze utrzymać w takim porządku jaki prezentujesz ... to już wyczyn ! Ogród masz bardzo naturalny , kręte ścieżki , zakątki , to lubię!