Paulo lista nie jest duża, bo niestety miejsca już bardzo mało i trzeba będzie niektórym roślinkom zmienić miejsce zamieszkania Ale głównie to Matucana, pojedyncze rośliny Brasilicactus, Sulcorebutia
Nie liczy się ilość tylko jakość! Niestety brak miejsca trudno czasem przeskoczyć - chociaż na naszym forum wiele razy dowiedziono, że brak miejsca to pojęcie względne - najważniejsze żeby znalazło się dla najcenniejszych dla Ciebie roślin (reszty nie żałuj)
Wątek dawno nie użytkowany bo i nic się specjalnego nie działo, to teraz skoro Ania(pieczarah) pokazała pączki Rebutii to i ja pokażę swoje, bo już przynajmniej dwie się obudziły
Rebutia minuscula v. violaciflora
R. marsoneri f. sieperdana albo Rebutia marsoneri var. sieperdaiana albo...
Gymnocalycium bruchii też postanowił sobie wypuścić pączek
Stoją na parapecie okna południowego- temperatura jest różna w zależności od tego czy świeci słońce czy nie, ale ok.16,17st do ok. 23.
Ostatnio ciągle świeci słońce więc pewnie i stąd te pączki Choć pozostałe gymnocalycium nie zamierzają kwitnąć, a i to w zeszłym roku, mimo, że trzymane tak samo, kwitło tak jak powinno
Masz rację-musiałam pomylić etykiety, albo ktoś z rodziny "niechcący" wyciągnął i wsadził gdziekolwiek Czy to możliwe, że to R. siperdaiana? bo Rebutia z tą etykietą wygląda mi na R. krainziana....