Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alutka ! Nie wiem jaka nazwa tej róży To co na metryczce napisano podałam wcześniej..... Tańce latyno lubię więc rumba mi odpowiada !!!!!
Izuś ! Krówki nie będzie ale mleko mam codziennie do wyboru krowie lub kozie. Zapraszam ;:97
Grażynko !!! Fotki wstawię na 100% jutro!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich i serdeczne buziaki
;:167 ;:167 ;:167
Dziś tylko tyle :

Obrazek
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejku ,jak ślicznie jest Ulko na Twoim ranczo ,widoczki masz super .....a powietrze, nie takie jak u nas ,wcale się nie dziwię ,że lubisz tam przebywać :lol:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miały być zdjęcia z rancza przedwczoraj….. To powód opóźnienia. Oj działo się działo ! Po trzech tygodniach suszy, kiedy z traw zrobiła się sieczka – spadł deszcz. No ale to nie był zwykły deszcz. Najpierw zrobiło się bardzo nieprzyjemnie… Zdjęcia nie oddają widoku pędzących z niebywałą szybkością chmur, takiego wiru w kształcie rogala. W naturze przypominało to trąbę powietrzną w poziomie i tylko cichutko w duchu modliłam się by nie odwróciła się do pionu…….. Udało się. Obrazek Obrazek Obrazek
A teraz trochę rancza z oddali. Jak wiecie powierzchnię mam prawie 1 ha. Ogrodzone znacznie mniej , a zagospodarowane tyle ile potrafię zdziałać własnymi siłami. Nic dziwnego, ze patrząc na Wasze ogrody mam kompleksy. Niestety nawet gdybym miała dużo więcej roślin , na tym nękanym wiatrami i suszą obszarze nie stworzę raju. Staram się co roku coś dołożyć. I tyle.
Idziemy na ranczo. Wzdłuż płotu rosną słoneczniki i liliowce. Z daleka widzimy klomb (ten największy). A to ten pierwszy średni.
Obrazek Obrazek Obrazek
Teraz zdjęcie z terenu koszenia. Wzdłuż budynku gospodarczego rosną pnące, goździki, naparstnice i piwonie (te ostatnie już przekwitły). Obrazek Obrazek
To też moje…… Obrazek
W warzywniaku dojrzewają porzeczki, aronie i borówki amerykańskie. Obrazek Obrazek Obrazek
Oj coś fotosik się zacina.... Jeszcze szybciutko spróbuję wstawić Obrazek Obrazek
I coś dla Grażynki Obrazek
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany....... ;:154 moje ukochane brateczki na herbatkę.....? :!: :!: :!:
Ulka gdybym mogła, to bym Cię zaściskała. Szkoda, że nie możemy razem zaparzyć i wypić tej herbatki - ale byłoby superowo ! :!: :cry:
Twoje ranczo jest po prostu boskie - tyle przestrzeni, spokój i cisza dookoła. Żyć nie umierać :!: To nawet dobrze, zże nie ma mnóstwa kwiatów, bo jest czas na spacery, kontemplację i podziwianie dzikiej przyrody.Wcale się nie dziwię, że uciekacie z miasta do tej oazy .Ja na waszym miejscu zrobiłabym to samo.
Chmury rzeczywiście wyglądały nieciekawie. Ale dobrze, że wszystko skończyło się tylko deszczem.
Pozdrowionka dla Ciebie i całuski a dla dziewczynek głaskanko. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Ulko, super zaprezentowałaś swoja posiadłość, wspaniałe klimaty, niezwykle urokliwe - moja działka ma podobna powierzchnię ale przez to, że mam spadziście i trochę lasu to wydaje mi się o wiele mniejsza. Też mi się marzy takie ogrodzenie!
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!! Spokój , cisza gwarantowane u mnie. Robótki jednak mam sporo. Nie stosuję chemii (wyjątek oprysk róży by definitywnie zniszczyć mszyce). No wiec dziabię sobie codziennie na rabatkach odchwaszczając co z okolicy się wysiewa :D Bratki zbieram i susze systematycznie :lol: :lol:
Moniko ! Lecę sprawdzić co u Ciebie ranczerko ! :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Dotarłam wreszcie do Ciebie, Ulko - witaj !
Jak oglądam tę Twoją przestrzeń to dociera do mnie, że właśnie tego byłoby mi potrzeba na stare lata :lol: ;:333
Szmat ziemi, kojąca zieleń , lasy na horyzoncie , niebo (choć niezbyt chętnie takie jak na powyższych fotkach :twisted: ) i s p o k ó j , który niemal czuć dookoła. Tak, to jest to !!!!
I wcale nie przejmowałabym się , że nadążam i że wszystko nie jest 'pod sznurek' ... Ech, rozmarzyłam się :roll:
Jeśli jeszcze tego nie wiesz, to upewniam Cię, że jesteś SZCZĘŚCIARĄ ;:108

Czytałam u Izy, że czekasz na kwiaty pęcherznicy ... Może pamiętasz, że posadziłam dwie małe rok temu i teraz jedna, rosnąca w słońcu już dość obficie kwitnie, a druga w półcieniu, pod drzewami nadal nie ma pąków i wygląda na to, że w tym roku nie zakwitnie :evil: . Tak więc, zależy to widocznie od różnych czynników ... faktem jest, że bardzo urosły przez rok. Może te wieści i fotki pozwolą Ci uwierzyć, że najdalej za rok, doczekasz się pierwszych kwiatów.

Równolaty - kwitnąca i niekwitnąca :

Obrazek Obrazek

Uściski Kózko i nigdy więcej poziomego tornado ;:168
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witam Ula !
Dawno się nie odzywałam, ale teraz muszę.
Piękna okolica, spokój, cisza, domek,Ty, Twój M, i zwierzaczki.
Czegóż chcieć więcej ?
Wcale sie nie dziwię że uciekasz na wieś, na taką piękną posiadłość.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Świetne zdjęcia chmur udało Ci się zrobić! ;:63
A Twoje ranczo wygląda już na dobrze zagospodarowane :D Tej przestrzeni rzeczywiście można Ci pozazdrościć.
Nie martw się Ulko, pęcherznice jak nie w przyszłym sezonie, to w następnym na pewno zakwitną :D
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu , Gabi, Izo !!! Cieszę się , że Wam sie u mnie podoba. Tak, jestem szczęściarą , bo codziennie mogę te widoki podziwiać. Dzięki za wieści o pęcherznicach.
Dziś spotkała mnie nowa radość. Zakwitła pierwsza lilia!!!!!!!!!!! Jutro zrobię zdjątka i wstawiam. Pozdrowionka i buziaki.
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ulka buziaki też dla Ciebie i proszę, zostaw też coś bratków na nasionka, żeby w przyszłym roku też wyrosły :wink: :lol: i cieszyły twoje oczy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ulko widoczki to tam macie :D
W dodatku gdzie nie spojrzysz Wasze....świetne miejsce ....piękne zapachy aż tu do mnie doleciało.
Śliczny domek ale to już mówiłam i w ogóle wszystko śliczne.
Jak tylko wrócę przylecę zobaczyć lilię :D
Pa ;:2
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!! Spoko !!! Bratków nie zabraknie....Jak pojemnik litrowy pełny będzie suszu to o adres poproszę :D
Elżuniu ! Miło Cię widzieć !!! Już wstawiam pierwszą , która zakwitła z rodziny liliowatych. Obrazek
A teraz uwaga :D W ubiegłym sezonie pokazałam szałwię o bardzo ciemno niebieskim kolorze. Podobała się Wam i pytałyście czy nasionka zebrałam. Nie zebrałam ale widać się rozsypały bo roślinki rosną i kolor już widać :lol: :lol: Tym razem nie okażę sie trąbą !!!!! Wrzucam również zdjątko bardzo fajnych jednorocznych , które cieszyły me oczy rok temu a których nasionka wysiałam. Wydawało mi się, że nazwa brzmi titonia (nazwa z torebki) ale wątpliwości spore. Teraz tak się prezentują: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek No i jeszcze jak widzicie zakwitają maczki (pozłotka),mikołajek i żmijowiec. Zakwita dużo więcej ale fotosik się buntuje...Buziaki i pozdrowionka Wszystkim przesyłam.
Ulka buziaki przesyła
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Ulka lilia superowa ;:333 całe ranczo tez baaardzo mi się spodobało, bije od niego spokojem, taka Wasza oaza, odskocznia :)
pozdrawiam :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

koza pisze:Obrazek
Co to za roślinka :?: A lilia śliczna - jak ja uwielbiam te rośliny ;:1