Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Jakimi niezbadanymi drogami nadchodzą wpisy na FO, że kiedy odpowiem na ostatnie, ukazują się przedostatnie ;:7. Nawet Martini nie pomaga, a może to właśnie przez to... ;:218.

Margo, no nie lubię pustosłowia ;:185 , ale ... skoro to są szczere pochwały ;:306, to caaaałkiem co innego ;:170. Ochy i achy przyjęte z wdzięcznością ;:108.

Daffo, Słonko, byłam, widziałam, wzruszyłam się, ujęłam za Cześkiem, zachwyciłam Luśką i nie tylko, wyznałam rodzinny sekrecik i zostawiłam rudego zbira ;:306.

Sławku, widziałeś, dobra rada sprawdziła się. Kiedy urządzasz negocjacje irysowe, a może już za późno ;:218.

Michałku, cześć ;:304 . Jeśli dobrze pamiętam, to cyprysik, nie pomnę jaki, o nazwie Moonglow. Faktycznie świetnie się komponuje, a kolor ... ja wielbię wszystko co niebieskie ;:224.

Pa,pa, zdjęcia jutro - Jagoda
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie czekając na odpowiedź, postanowiłam czym prędzej skorzystać z propozycji i trafiłam na niedawno otwarty wątek. I cóż odkryłam? Że prócz zieleniny i kotów łączy nas jeszcze jedna pasja! :tan
Dostrzegłam też śliczne oczko - o takim marzyłam! Tymczasem wyszło mi coś innego i muszę znów poprawiać - kolejny, ale już ostatni raz :lol:
Więcej na razie nie zobaczę, bo padam na twarz. Zostawię to sobie na jutro :wink:
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, Chatte, Ty reagujesz niezwłocznie, a ja dopiero dziś witam Cię i zapraszam.
Twoje wątki czytałam kilka lat ;:oj , ale nie będąc pełnoprawnym członkiem FO, nie mogłam pisać. A teraz piknęło mi, jak pomysłowemu Dobromirowi, że przecież już mogę wreszcie zawrzeć z Tobą bliższą znajomość ;:304 . Szuwarek się przyczynił. A na dodatek Daffodil udzieliła nam swojego błogosławieństwa ;:oj.
Jaką jeszcze wspólną pasję masz na myśli :?:

Pozdrowienia i otwarte zaproszenie Izo - Jagoda
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Jaguś! :D Chciałabym już dobrać się do Twojego wątku, ale syn marudzi, że mu rozmowy przerwałam :roll: więc na razie tylko parę słów.
Kilka lat czytasz moje wątki? :shock: I nie ujawniłaś się? ;:154
Jestem srodze zawiedziona ... Ale lepiej późno niż wcale :lol:
Przeczytałam kilka Twoich wypowiedzi z początku wątku i stwierdziłam, że Twoja stylistyka wypowiedzi bardzo przypomina Hanię, która forum nasze porzuciła dla hojowego forum.
Szkoda! Brakuje mi tu Hani ... Tym bardziej jednak cieszę się, że poznałam osobę z takim polotem i poczuciem humoru, jak Hania :tan
Naprawdę cieszę się, że tu jesteś ;:168
Aha, byłabym zapomniała. Pytasz jaką pasję jeszcze z Tobą dzielę? Tę, którą wymieniłaś na początku wątku, tłustym drukiem! :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Jagusiu zdjęcie rusałki w kalafiorach niesamowite ;:oj aż zawołałam moją młodszą córkę Natalkę ,żeby jej pokazać.Ma szesnaście lat i jej pasją są zdjęcia dzieciaczków!Wszystkie szkraby w rodzinie i nie tylko są jej!Uwielbiam zaglądać do jej folderów ze zdjęciami-dzieci tak szybko się zmieniają ,człowiek zapomina ,że kilka lat temu wyglądały zupełnie inaczej!

:wit Bejka
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo!, nie uwierzysz, nie umiałam się zarejestrować na FO :evil:, więc nie zżymaj się. Jestem tu "legalnie" niespełna rok. A czasy, kiedy Hania świeciła blaskiem gwiazdy pierwsze wody, były świetne. Szkoda, że Jej już tu nie ma, bo ja na hojozę, niestety,nie choruję ;:219. Ale parę osób jest, choćby Ty i mam nadzieję, że jeszcze nieraz o swoich trzech pasjach pogawędzimy :heja.

Dla Ciebie, dwa w jednym, Szuwarek i Ibrakadabra. Tu też Szuwarek podobny do Elfika :?:

Obrazek

Witaj, Bejko, jaką uroczą pasję ma Twoja córka, jako stary belfer i aktualna "babcia Iga" - gratuluję Jej i podziwiam. Może Natalia zostanie nauczycielem z powołania
:?:
Obrazek

Rusałki bywają też wkurzone ;:218.

;:304 i do zobaczenia - Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagódko jak te Twoje kotki się kochają ;:167 Rusałki za to coś nie w humorze ;:306 Ten krzew o który pytałem to chyba Jałowiec skalny Moonglow (choć gałązki wyglądają jak u cyprysika ale znów nie ma cyprysika o takiej nazwie...a to mam zagadkę , teraz będę się głowić co to takiego bo wyjątkowo urodne), według mnie to najpiękniejszy z jałowców, ciężko dostępny i najintensywniej wybarwiony na niebiesko ;:oj ;:oj Prawdziwe cudo ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć, Michałku, no widzisz, kupiłam go jako cyprysik o takiej właśnie nazwie. No i bądź tu, człowiecze, mądry. Nigdy więcej takiego nie widziałam. Może Ty zabawisz się w Sherlocka i tę zagadkę rozwikłasz ;:224 . Może to w istocie cyprysikopodobny jałowiec :?:
A z kotami jest tak, jak z zakochanymi, raz się lubią, raz się czubią :!: Sam pewnie masz u siebie takie scenki, kiedy kłaki lecą :evil:.
Rusałkom matka najwyraźniej czegoś zabroniła i przeżywają :;230.

Jak tam tłusty czwartek u Was :?:
Do miłego Jagoda
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jaguś ;:196 melduję posłusznie, że cztery pączki dzisiaj skonsumowałam :oops: . Trochę dużo, ale co mi tam.....
Cieszę się bardzo, że z Izą już zawarłyście bliższą znajomość. :D . Ja jej wątek też długo czytałam zanim się zalogowałam.... rzeczywiście mamy wiele wspólnego ;:224
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, rusałki śliczne..i nic to, że nie z marsowym obliczem .
Zawsze o takich marzyłam, jako dodatku do męskiej (zdecydowanie) części rodziny. Nie każdemu dane.
Koty urocze, a co wyprawiają ;:224 U nas, to z wczoraj, np. próbują Frasobliwemu usiąść na cierniowej koronie. Akcja zakończona zwaleniem półki ;:14
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Ja Cię kręcę, no normalnie nadążyć nie można :;230
Musiałam się cofnąć o cztery strony, żeby wątek rozmowy podchwycić i być 'w kursie dzieła' :D

W tym miejscu odpowiem też Sławkowi, że... nijakiej zasługi mojej tu nie ma, bo Jagi tak samo dobrze hoduje ogród, jak i prowokuje swoich rozmówców :;230

Aha, i jeszcze miałam powiedzieć, że niezmiernie się zadziwiłam jednym wpisem Jagi, bo skądżesz Ci wiadomo, że Marysia-Maska warzy piwo Guiness??? I gdzie Marysia to robi, a przede wszystkim JAK?
A tu proszę - chodziło o księgę rekordów :;230
Nawiasem mówiac - to piwo jest nieco przereklamowane, jeśli chodzi o walory smakowe, bo moc - to i owszem, niczego sobie ;:131

Daffodilko - cztery pączki to pikuś! Moje zastępcze dziecko (przyszły zięciunio) wciągnął sześć po śniadaniu ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam słodko w ten niepowszedni czwartek

Na szczęście dla mnie dzień z wymuszoną przez tradycję koniecznością pożerania nieprawdopodobnych ilości cukrów i węglowodanów kończy się. Udało mi się spożyć tylko dwa: jeden przed, drugi po południu i chwatit :!: Najbardziej lubię pączki na forumowych obrazkach ;:306. Od jutra zęby w ścianę, no najwyżej białe i zielone ;:224.

Daffodil i pączki, fajny temat na nowelkę. Łakomczuch z Ciebie :uszy. Ja stanowczo wolę pączki na roślinach ;:306, one przynajmniej nie idą w boczki ;:215.

Justynko, wszystko przed Tobą - to wnuczki ;:306. A ja chciałam mieć czterech synów, żeby sobie siedzieć i przyjmować hołdy ;:306. I co :?: Chała :!: Jest tylko jeden i to wyjechany :evil:
Szczerze mówiąc moje koty takich mrożących krew w żyłach harców nie wyprawiają. Tłuką się zwykle na podłodze nie czyniąc szkód. Tylko te kłęby kłaków :evil: .

A dzionek dziś był cudny, pokazało się prawdziwe słońce. I niechby już tak zostało,

czego Wam życzę - Jagoda

A któż to jeszcze puka do wrót :?:
Ursulka zdyszana, wchodź, zapraszam ;:304. Wiesz, igraszki słowne to dobry sposób na zapobieganie powstawaniu filcu umysłowego i dlatego je z upodobaniem uprawiamy ;:108. Po rekordowej Marysi, gospodyni Kuchennej Wyspy, można oczekiwać wszystkiego, nawet umiejętności warzenia Guinessa ;:oj . Twoją opinię o piwie owym podzielam w całej rozciągłości.
Tylko mi wytłumacz, czemu Cię w domu nie ma ;:168.

Buziaki - Jagoda
PS. Zagadujecie mnie, a obiecałam zdjęcia ;:218.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Według mnie Rusałki lnianowłose przechodzą z rozmyślania do stanu kontemplacji :wink: Baardzo mi się podobają ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biere się do roboty ;:173

Trochę "mebli" salonowych:
Nostalgiczna ławeczka ( z odzysku ) w stylu shabby do oglądania przekazu z bawolego łba :;230.

Obrazek

rabata studzienna ( bo w środku coś na kształt studni, a w istocie nieczynne szambo )

Obrazek

rabatka "talerzyk", dla ścisłości z Avelonem, ulubionym bibelotem w centrum.

Obrazek

oraz rabata macierzankowa, to białe to szałwia.

Obrazek

i na deser - jabłuszka pełne snu ;:306, kto pamięta :?:

Obrazek

Cdn. - :wit Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Piękną masz gipsówkę,taką wyrazistą,moja to raczej mgiełka :roll: Czy też tak się rozrasta?Stoi sama czy podwiązujesz?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”