Magiczny zakątek dwostr cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2
No tak Danicowa piękność ..Przy prezentacji róż już nie mogę sie doczekać ich kwitnienia, a w szczególności nowości tych ,które są wkopane i tych ,które mają nadejść .Jestem już podekscytowana
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wpadnij do mnie na wczesnego pączusya!! Tylko popudruj już sobie sama

Ale foty dajesz cudne!!! Tylko 33 dni, a śniegu się nie boję, bo go już nie będzie

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Te tulipany to wzbudzają ogromną tęsknotę za wiosną.
Ogromne kwiatostany pustynników u mnie wymarzły w poprzednią zimę i zastanawiam się czy kupować ponownie ale pewnie się skuszę bo pięknie rosły i kwitły.
Ogromne kwiatostany pustynników u mnie wymarzły w poprzednią zimę i zastanawiam się czy kupować ponownie ale pewnie się skuszę bo pięknie rosły i kwitły.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
wszystkie kwiaty ładnie,jedne od drugich ładniejsze
Czy ja dobrze widziała,,,taka jasno pomarańczowa jeżówka
I ta biała,wiesz co to za odmiana

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Danusiu miła! Czy na poprzedniej stronie u góry ta kępa białej jeżówki (jaka to?) to jest jedna sadzonka, czy może masz tam kilka posadzonych? Pięknie rozrośnięta. Ile lat ją masz? Czy to prawda, że odmianowe jeżówki są krótkowieczne? Pytam, bo zamówiłam kilka odmian i jednak chciałabym je mieć u siebie na dłużej, zważywszy że wcale nie są tanie.
Wspaniałe masz także kępy pysznogłówki. Ta roślina zawsze mi się bardzo podobała, ale niestety tak straszliwie łapała co roku mączniaka, że w końcu z żalem wyrzuciłam na kompost.
Wspaniałe masz także kępy pysznogłówki. Ta roślina zawsze mi się bardzo podobała, ale niestety tak straszliwie łapała co roku mączniaka, że w końcu z żalem wyrzuciłam na kompost.
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Wpisuje się aby nie stracić z oczu tych pięknych roślinek.
A teraz trochę pobuszuje jeśli pozwolisz
A teraz trochę pobuszuje jeśli pozwolisz

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Danusiu, to chyba spora rabata, więc możesz ją podzielić na sektory. Dzięki temu zrealizujesz kilka swoich pomysłow.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
e-babciu dziękuję ,że mnie odwiedziłaś
chciałabym nie raz jeszcze Cię zaskoczyć
wiem,że będzie trudno bo nie pobiję Twoich cudownych hibiskusów i uroczo kwitnących szczypiorków
Tak nieśmiało ... może tym?

Jadziu,u Ciebie tych ekscytacji ,siłą rzeczy, dużo więcej niż u mnie ale doskonale Cię rozumiem i cieszę się razem z Tobą ,że wkrótce podziwiać będziemy następne piękności. Dziękuję Ci za alfabetyczną prezentację róż -to dla takich jak ja nowicjuszy wspaniała lektura i niezastąpiona podpowiedź w wyborze królewien.
Ja teraz właśnie jestem (przy nieocenionej pomocy Ali
) na etapie doboru towarzystwa "danicowym" królewnom. Może i Ty podrzucisz jakiś pomysł?
Tosiu już wczoraj skusiłam się na pączusia! Hi,hi nawet nie zauważyłaś,że dmuchnęłam Ci ten już popudrowany?
U nas dzisiaj wieczorem zaczęło prószyć ale tak niemrawo w dodatku jakby cieplej się zrobiło to może długo nie poleży!
Jolu tulipany to kwiaty wiosny,dobrze,że je mamy,bo cóż by nam wiosnę ubarwiało? Pospacerowałam dziś rano wśród rabat i zauważyłam,że kiełki już coraz wyższe -to tylko chwila a będziemy zaglądać między listki
wypatrując pąków.Jolu ,piszesz ,że wymarzły Ci pustynniki -to też mogło być ....ale one częściej giną od nadmiaru wody .Zrobiłaś im przed sadzeniem drenaż?
Aniu,ta pomarańczowa to "Marmelade",u mnie rośnie w pełnym słońcu i pewnie dlatego kwiaty jej bledną pod koniec kwitnienia a może to taka jej uroda? Biała -"Milkshake"
Wandziu,tak jak odpisałam Ani- biała jeżówka to "Milkshake" w tym miejscu rosła drugi sezon Kupiłam jedną sadzonkę ,później stopniowo ,przez cały sezon uszczykiwałam małe odrosty i wsadzałam obok ,to prawdopodobnie spowodowało,że roślina mateczna nie rozrosła się jakoś szczególnie a po zimie to nawet miałam wątpliwości,czy wyżyje-wyżyła... ale "młódki" znacznie lepiej rosły i kwitły - to je widać na fotce. Więc jakieś ziarnko prawdy może być w tym twierdzeniu o ich krótkowieczności ,niemniej trzeba obserwować ,bo dwa lata to jeszcze za mało,żeby cokolwiek powiedzieć.Porównując te dwie ostatnio wspomniane wydaje się,że ta pomarańczowa jest jednak bardziej "wigorna".
Ewuniu,witam miłego gościa ,cieszę się że do mnie trafiłaś
Małgosiu ,rzeczywiście to dosyć duży teren, dlatego wymaga przemyślanych decyzji,na szczęście mam sporo czasu i Was do pomocy.
I jeszcze sprawa techniczna,proszę powiedzcie mi czy te wielkie zdjęcia dobrze się ogląda ,czy może wolicie w takim rozmiarze jak w ostatnich postach?

Tak nieśmiało ... może tym?

Jadziu,u Ciebie tych ekscytacji ,siłą rzeczy, dużo więcej niż u mnie ale doskonale Cię rozumiem i cieszę się razem z Tobą ,że wkrótce podziwiać będziemy następne piękności. Dziękuję Ci za alfabetyczną prezentację róż -to dla takich jak ja nowicjuszy wspaniała lektura i niezastąpiona podpowiedź w wyborze królewien.

Ja teraz właśnie jestem (przy nieocenionej pomocy Ali

Tosiu już wczoraj skusiłam się na pączusia! Hi,hi nawet nie zauważyłaś,że dmuchnęłam Ci ten już popudrowany?

U nas dzisiaj wieczorem zaczęło prószyć ale tak niemrawo w dodatku jakby cieplej się zrobiło to może długo nie poleży!
Jolu tulipany to kwiaty wiosny,dobrze,że je mamy,bo cóż by nam wiosnę ubarwiało? Pospacerowałam dziś rano wśród rabat i zauważyłam,że kiełki już coraz wyższe -to tylko chwila a będziemy zaglądać między listki

Aniu,ta pomarańczowa to "Marmelade",u mnie rośnie w pełnym słońcu i pewnie dlatego kwiaty jej bledną pod koniec kwitnienia a może to taka jej uroda? Biała -"Milkshake"
Wandziu,tak jak odpisałam Ani- biała jeżówka to "Milkshake" w tym miejscu rosła drugi sezon Kupiłam jedną sadzonkę ,później stopniowo ,przez cały sezon uszczykiwałam małe odrosty i wsadzałam obok ,to prawdopodobnie spowodowało,że roślina mateczna nie rozrosła się jakoś szczególnie a po zimie to nawet miałam wątpliwości,czy wyżyje-wyżyła... ale "młódki" znacznie lepiej rosły i kwitły - to je widać na fotce. Więc jakieś ziarnko prawdy może być w tym twierdzeniu o ich krótkowieczności ,niemniej trzeba obserwować ,bo dwa lata to jeszcze za mało,żeby cokolwiek powiedzieć.Porównując te dwie ostatnio wspomniane wydaje się,że ta pomarańczowa jest jednak bardziej "wigorna".
Ewuniu,witam miłego gościa ,cieszę się że do mnie trafiłaś

Małgosiu ,rzeczywiście to dosyć duży teren, dlatego wymaga przemyślanych decyzji,na szczęście mam sporo czasu i Was do pomocy.
I jeszcze sprawa techniczna,proszę powiedzcie mi czy te wielkie zdjęcia dobrze się ogląda ,czy może wolicie w takim rozmiarze jak w ostatnich postach?

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ładne letnie,kolorowe fotki.
Co to jest za roślina na tej pierwszj fotce,jak ona sie nazywa,,
,jakas bardzo oryginalna
a na drugiej to może szałwia omszona

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Lepiej ogląda się takie większe zdjęcia, bo przynajmniej wzroku nie trzeba wysilać, żeby szczególy dostrzec 

- dwostr
Aniu,ta oryginalna roślina ,o którą pytasz,to agapant.Właśnie kilka dni temu przyniosłam go do domu,bo w "przechowalni" poczuł wiosnę
Na drugiej fotce jest firletka smółka
Gosiu właśnie .... szczegóły ...

Na drugiej fotce jest firletka smółka
Gosiu właśnie .... szczegóły ...

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Same moje ulubione kolorki
A jeżówka na ostatnim to taki brylancik

A jeżówka na ostatnim to taki brylancik

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Fotki duże - lepsze do oglądania. 28 dzionków do godz. O

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja swoich agapantów w ogóle nie podlewam zimą. Dopiero gdy wynoszę z garażu w kwietniu do domu, to zaczynam po troszku podlewać. No ale może faktycznie na klatce schodowej jest bardziej sucho niż w garażu.
- dwostr
Dziękuję kochane za odwiedziny
to dla mnie bardzo miłe.
Ewuś ja też lubię białe i kremowe odcienie jednak jak dotąd nie udało mi się stworzyć rabaty w tym tylko kolorze ale mam nadzieję,że już wkrótce powstanie
Tosiu, Wandziu agapantów w czasie zimowego spoczynku też nie podlewam wcale. Ale jak już zaczną przejawiać chęci do życia...trzeba im pomóc wystartować.W tym roku wyjątkowo wcześnie się przebudziły,dlatego przeniosłam je do widnego ale chłodnego miejsca.Teraz będę podlewała je systematycznie .Zapowiada się, że trochę wcześniej będę podziwiała ich kwiaty
To jeszcze kilka w dużym formacie

Ewuś ja też lubię białe i kremowe odcienie jednak jak dotąd nie udało mi się stworzyć rabaty w tym tylko kolorze ale mam nadzieję,że już wkrótce powstanie

Tosiu, Wandziu agapantów w czasie zimowego spoczynku też nie podlewam wcale. Ale jak już zaczną przejawiać chęci do życia...trzeba im pomóc wystartować.W tym roku wyjątkowo wcześnie się przebudziły,dlatego przeniosłam je do widnego ale chłodnego miejsca.Teraz będę podlewała je systematycznie .Zapowiada się, że trochę wcześniej będę podziwiała ich kwiaty

To jeszcze kilka w dużym formacie