Piękne kwitnienia Cały rok na nie czekamy Machala podbił moje serce Bardzo lubię Exposure Lagoon ma wielkie kwiaty Też mam w donicy, na razie stanął w miejscu...nie wiem czy coś się nie dzieje w cebuli Gratuluję pięknej kolekcji
Marta jesteś moim wzorem do naśladowania, tylko........ parapetów brak. Jak sobie z tym radzisz?
Czy sadzisz je może grupami?
Dzisiejsze kwiaty: czerwony pełny trochę z innej perspektywy.
Vittatum wyrósł mi tak duży z jednej wcale nie największej cebulki.
Dzięki za podpowiedź. u mnie każda cebulka ma osobną doniczkę. Co za strata miejsca. Teraz już za późno ale za rok sadzę tak jak ty.
Mam do Ciebie jeszcze kilka pytań: czy zasilasz czymś swoje cebule. bo ja po wsadzeniu w grudniu do świeżej ziemi wsadzam im takie patyczki do kwiatów kwitnących
czy zdarzyło ci się kupić zawirusowaną cebulę? ,
czy można moczyć cebule w nadmanganianie potasu aby je odkazić ?
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Troszkę tego się u Ciebie nazbierało Ja też miałam sadzić po kilka, ale jakoś tak na raty zaczęły się wybudzać i sadziłam po kolei pojedynczo. W przyszłym roku z pewnością pójdę w Twoje ślady Piękna lasek masz
whitedame, co roku przesadzam do świeżej ziemi. na dno wsypuję trochę zmielonych skorupek jaj i w tym roku dodałam trochę obornika granulowanego ( w zeszły roku dawałam po kilka ziarek azofoski ). Zawsze kupuję ze dwa różne nawozy i używam je naprzemiennie.
Jeśli chodzi o zawirusowane cebule to to już jest norma. Ściągam czerwoną warstwę , jeśli jest potrzeba to smaruję nierozcięczonym Topsinem . Cebulę sadzę płytko i podlewam tylko do podstawka.
Nadmanganian potasu używam tylko w akwarystyce, do cebul jeszcze nie używałam.
No lasek się zrobił niezły. Może już w marcu będę miała małą oranżerię , to wtedy wszystkie cebule wyniosę. Będzie więcej światła w kuchni.
Adele i Lagoon rzeczywiście trochę podobne. Lagoon zdaję się mieć bardziej zaokrąglone płatki...Oba mają piękny róż Amorice i Jewel też śliczne! Ale masz busz