Magenta, jeszcze nie wysiałam. Zaczynam w połowie lutego. Chyba do wiekszych krazków wsieję lobelię, bo będzie z niej spora kępka, a do mniejszych krążków powsadzam to, co ma duże nasiona, ale za to po jednym lub po dwa.
leszczyna, jeszcze czekam na wysiewanie. Na razie wzięłam się za przesadzanie fiołkow i storczyków, więc mam co robić

.
JLG, ja też czekam na moment wysiewania i też mi coraz trudniej, no ale już niedługo się doczekamy
April, tą
Blue Deckiel kupiłam na alle... Miałam nadzieję, że będzie niebieska, ale właściwie jest wrzosowa. Zresztą też ładna.
Mufka, hortensje uwielbiam. Kwitną bardzo długo. Cudne są po prostu i bez nich jesienią byłoby naprawdę pusto.
Krysad1, wutaj Krysiu. Ja jestem przy zakupach dzielna. Narzuciłam sobie dyscyplinę i staram się jej trzymać. Powiem ci, że cebulowych to ja nie bardzo lubię. Gdy kwitną, to oczywiście wszystko bardzo pięknie, ale potem zanikają i w sumie nie wiadomo, gdzie właściwie są pod ziemią. Zostają puste placki. Jedynym rozwiązaniem, jakie na razie przyjęłam, jest sadzanie ich między hostami.
Krysiu, a może byś te swoje tulipany wsadziła w domu do jakiejś doniczki. Zakwitłyby ci wcześniej i mogłabyś je sobie wystawić potem do ogrodu.
Piszesz o ptaszkach. Ja wczoraj też słyszałam, jak już śpiewają. Zupełnie jak na przedwiośniu. A i między srokami ruch się zrobił. Jednak to jeszcze zima przecież, a one się radują, jakby już minęła.
Hortensje bardzo ci polecam, nie trzeba nad nimi stać i bać się, że coś im się stanie. Tylko w czasie upałów podlać trzeba, i to wszystko.
Lulka, wszystkie moje hortensje mają tylko rok i teraz zimują właśnie po raz pierwszy. O nie sorry, tylko
Vanille Fraishe już zimowała, bo sadzona była zeszłej jesieni.
Dwostr, no więc ja też gustuję w tych popularnych.
Limelight jest niezastąpiona. Ale
Vanille Fraishe też ładna. Mam także w piwnicy cudowną
Silver Dollar. Forumka mi ją u siebie kupiła. TA to jest dopiero wspaniała. Nie zdążyłam jej posadzić, więc musiałm schować w donicy. Teraz tylko doglądam i na wiosnę wysadzę.
Rewi, dziękuję, też mi się podobają