Ogród - hal1959 /r.2008/
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za odwiedzinki Danusiu i za miłe słowa.Bardzo krótko mam do czynienia z cyfrówką i z komputerem,więc miło mi słyszeć takie słowa .A o trawnik dbam to fakt,nie wyglądałby nawet tak ,gdybym z nim nie walczyła.Coś za coś.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Witam Zuziu.U nas,nie powiem,że bardzo lało,ale zadawalająco,jutro też zapowiadają u nas deszcz,zobaczymy,dziś za to grzało.Hostownik chciałabym mieć,ale nie bardzo mam warunki na niego.Brakuje zacienionych miejsc,sadze je gdzie tylko kawałek cienia choćby trochę w ciągu dnia.Jednak z jego braku mam 2 w pełnym słońcu na skarpie,jakoś im to pasuje,nie wiem jak długo.Liatrię mam białą i różowa,bardzo mi się one podobają,w tym roku dokupiłam bulwki i też zakwitną pojedyńczo.Pa pa
Witam Zuziu.U nas,nie powiem,że bardzo lało,ale zadawalająco,jutro też zapowiadają u nas deszcz,zobaczymy,dziś za to grzało.Hostownik chciałabym mieć,ale nie bardzo mam warunki na niego.Brakuje zacienionych miejsc,sadze je gdzie tylko kawałek cienia choćby trochę w ciągu dnia.Jednak z jego braku mam 2 w pełnym słońcu na skarpie,jakoś im to pasuje,nie wiem jak długo.Liatrię mam białą i różowa,bardzo mi się one podobają,w tym roku dokupiłam bulwki i też zakwitną pojedyńczo.Pa pa
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko ależ masz piekny ogród, a kwiaty to juz napatrzec sie nie mogę. Chce Cie spytac o jeden z Twoich nabytkow (kilka stron wcześniej) chodzi o roslnkę -"Trójsklepka" -chyba tak była podpisana. Czy wiesz cos o niej -jak kwitniei jaka duza rosnie, czy wieloletnia i takie tam... Bardzo mi sie ona spodobała i może sama bym sobie taka sprawiła. Pozdrawiam serdecznie. :P
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Fajnie Mariolu,że zaglądasz do mnie.Na razie trawnik mnie zadawala,gołąb faktycznie bardzo ładnie mi pozował,nigdy gołębie mnie nie odwiedzały,może i dobrze,bo czytałam na form,ze lubią podżerać co nie co.Maciejkę bardzo lubię i zawsze ją będę siać w miejscu gdzie sobie odpoczywam i niedługo będzie pachnieć,bo wysiałam długi pas na 3m,na mój nos wystarczy
Witam Hanna CS,nawet się nie obejrzysz jak twój ogród będzie piękny i wszyscy będą go podziwiać,tylko troszkę cierpliwości,Chociaż ja nie mam jej za wiele,ale czas szybko płynie,niedawno ja tak mówiłam jak sadziłam pierwsze rośliny,a to już 4 rok,A na forum sa osoby,które mają ogródki rok lub kilka miesięcy i mają juz cudne efekty pracy.Pozdrawiam serdecznie.
Gigo wiem o jaki chodzi Ci kwiat z przedostatnich zakupów,bo już dziś mam nowe,zaraz pokażę.Jest to bylina,czyli wieloletnia roślina,ma ładne pasiaste liście,a kwiaty ma mieć jak storczyki(cos w tym rodzaju),wytrzymała na mróz i jak dobrze pamiętam nie gubi liści,ale nie jestem pewna.W wyszukiwarce wpisz trójsklepka i więcej się dowiesz.Sama jestem ciekawa co z niej wyrośnie,zobaczymy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Witam Hanna CS,nawet się nie obejrzysz jak twój ogród będzie piękny i wszyscy będą go podziwiać,tylko troszkę cierpliwości,Chociaż ja nie mam jej za wiele,ale czas szybko płynie,niedawno ja tak mówiłam jak sadziłam pierwsze rośliny,a to już 4 rok,A na forum sa osoby,które mają ogródki rok lub kilka miesięcy i mają juz cudne efekty pracy.Pozdrawiam serdecznie.
Gigo wiem o jaki chodzi Ci kwiat z przedostatnich zakupów,bo już dziś mam nowe,zaraz pokażę.Jest to bylina,czyli wieloletnia roślina,ma ładne pasiaste liście,a kwiaty ma mieć jak storczyki(cos w tym rodzaju),wytrzymała na mróz i jak dobrze pamiętam nie gubi liści,ale nie jestem pewna.W wyszukiwarce wpisz trójsklepka i więcej się dowiesz.Sama jestem ciekawa co z niej wyrośnie,zobaczymy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów