Roślinki Nolinki cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Roślinki Nolinki cz.2

Post »

:wit Przepiękne hibiskusy ;:oj Ciekawa jestem Twoich eksperymentów ;:108 ;:65 Powodzenia ;:138
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu pięknie ukorzeniłaś listki fiołków, no i bardzo szybko się przyjęły ;:138
Azalie w pięknych kolorach, ja nie potrafię je utrzymać przy życiu ;:224
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

po przerwie i ja się melduję w nowym wątku, kwitnienia hibiskusowe z pierwszej strony BOSKIE!!! Mam pytanie - kiedy pobierasz szczepki hibiskusów?
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

justus ja sadzę od razu do ziemi :D Te listki dostałam jako gratisy o trochę niesprzyjającej porze, ale cieszę się, że rosną :D
nika ja też jestem bardzo ciekawa :wink:
marylko jedną azalię też mam na sumieniu, te też troszke sypią listkami, ale mam nadzieję, że się utrzymają.
polikola dzięki ;:196 Myślę, że już w marcu można zaczynać, choć jednego hibka pocięłam już teraz, bo wyglądał strasznie.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Nolinko, ale Ci kicia narozrabiała, ;:224 ale taka słodka jest, że chyba szybko jej wybaczyłaś :) gorzej ja mam bo jak moja psina sie wywali na kwiatki, to juz nie ma co zbierać ;:306 kochana śliczne to twoje przedszkole, poczuły fiołaski wiosnę :heja
Ja też sadziłam moje przedszkole w pażdzierniku, ładnie sie ukorzeniły, ale za 'chusteczkę' nie chcą pokazać przyrostów, chyba mam za zimno na parapetach ;:223 , a Twoje maluszki jaką mają temperaturę ?
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

to czekam do marca, na szczęście jest z czego ciąć, trochę roślinki mateczne wyłysieją, ale wierzę, że odbiją jeszcze w tym roku
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Morango moje mają dość ciepło. Stoją na parapecie, pod którym jest odkręcony grzejnik, a temp. w pokoju nie spada poniżej 20 stopni. Najważniejsze, że się przyjęły, a maluchy w końcu wyrosną ;:215

Paulinko hibiskusy bardzo lubią przycinanie. Kwitną wtedy ciut poźniej, ale jest dużo nowych pędów, a im więcej gałązek, tym wiecej kwiatów ;:333
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

:wit Nolinko. Przejrzałam sobie twój wątek. Piękne kwiaty hibiskusów, fiołaski mają maluchy i czarna pantera w domu- czego chcieć więcej :?: :D Super ;:63
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

moje mają 16... wiec chyba dlatego stoja w miejscu, musze poczekać jak słonka troche wyjdzie, :wit
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

wiem, że hibiskusy lubią cięcie, zobaczymy tylko czy moje parapety pomieszczą wszystkie szczepki i rośliny mateczne, a jeszcze jest długa lista chciejstw hibiskusowych :roll: moje stwierdziły, że czas przepędzić zimę i mam już pierwsze kwiaty
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

moje to nawet nie zauważyły, że zima się zaczęła, że trwa i że nie zanosi się na jej pójście :shock: kwiatki nieprzerwanie na swoim pomarańczowym mam od wielu miesięcy :shock:
Hania, skrętniki z nasion? uuuuuuuuu ;:180
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Nolinko.
Fiołeczki czują wiosnę,bo wypuszczają listki.A jak tam siewy. coś już wychodzi.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga na razie jeszcze nie wiadomo, czy coś z tego będzie - jeśli tak, to sama bedę zaskoczona ;:306

Majka, niektóre wschodzą, niektóre nie ;:218 Nic nie słychać u drzewka truskawkowego, ani u akacji srebrzystej, coś czarno to widzę. Teoretycznie mają jeszcze czas, ale jakoś nieciekawie to wygląda. Wzeszły psianki, nasionko liczi coś wypuściło, powschodziły kufliki, ziemia pęka nad nasionkami storczykowca. Jak trochę podrosną, to zrobię foto :D
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haniu dotarłam..wybacz,że tak późno..ale nie było mnie kilka dni..niemniej już się melduję...i zapowiadam,że zostaję ;:138

Nolinko kochana..moje liczi tez ma kiełka w ziemi ale na wierzchu jeszcze nic... ;:138 wyjda nam ..muszą, niech tu fochów nie robią... ;:124
Cieszę się,że storczykowiec Ci wschodzi, bo z nimi tez różnie bywa...co najprędzej zalezy od nasion czy sprzedają świeże i dobrze przechowywane czy jakieś starocie wyschnięte..ja drzewko truskawkowe posiałam trzeci raz..jak wzejdzie odpuszczam jak słowo... ;:223
tak samo z Takka- kwiat nietoperz...chociaż odkopałam nasiona herbaty posiane w czerwcu!!!!!!!! z zamiarem wywalenia i jedno było puste wyschnięte..a drugie o dziwo w środku świeże, zdrowe..lekko odłupana skórka chyba nie zaszkodzi..prędze pomoże...ale wyobraźcie sobie..ile to miesięcy????? i nic! Może jednak poruszone skiełkuje? Ale byłby cud.... :tan

Napisz kochana..co tam jeszcze posiałaś...? Jak te Płomienie? jestem bardzo ciekawa..bo mamy sporo takich samych wysiewów.. ;:196
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja drzewko truskawkowe wysiałam nawet na mokrą watę i codzień zaglądam i nic. Po co w ogóle sprzedają takie nasionka, jak z nich nic wykiełkować nie chce ;:222
Nasionka storczykowca kupiłam w LM i były świeże, przydatność do siewu do 2015 chyba - o ile dobrze pamiętam. Posiałam 6 i chyba wszystkie żyją.
Płomienie wzeszły tylko dwa, bo ciężko im się wyłazi ze skorupki i dość łatwo zagniwają.
Albicja ma się dobrze, psianki koralowe też ładnie powschodziły (będę miała dużo, więc jak będziesz chciała, to nie ma sprawy :D )
W lodówce stratyfikuję cytryńca chińskiego, ale on to do ogrodu.
Kuflik też powschodził, nasiona były mikroskopijne i tak samo mikroskopijne są siewki. Także o sukcesie będzie można mówić dopiero, jak przetrwają ze dwa miesiące i wyrosną im właściwe liście :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”