Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Gosiu, ja zawsze wertuje internet w poszukiwaniu dostawców ziemii w okolicy i zawsze trafiam coś w rozsądnej cenie. Na jesień zamawiałam ziemię w workach i korę i trafiłam na super sprzedawcę. Z tym trawnikiem faktycznie sporo roboty, ale Asia2 też robiła wymianę trawnika w tym roku swoimi siłami w z pomocą M i wyszło super. Będzie dobrze ;:196
Ja, podobnie jak Jula w tym roku chcę przystopować z szaleństwami w ogrodzie i cieszyć się tym, co udało się dotychczas stworzyć. Dzisiaj spędziłam sporo czasu w ogrodzie i poczułam wiosnę w powietrzu. Teraz na wszystko patrzę z mega optymizmem, czuję w kościach, że to będzie piękny sezon ;:173
Rabatki wesołe i kolorowe, bardzo lubię Twój naturalistyczny, kwitnący "bałagan" ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, tylko, że ja potrzebuję wywrotkę ziemi. Musze podnieśc poziom trawnika o jakieś 3-5 cm. Mam do wymiany jakieś 400m2. I to sama, bo na m. nie mam co liczyć.
Jak bym zrobiła trawnik, zmieniła 2 zakątki niewielkie, to w sumie tez mogłabym powiedzieć, że mam już największe prace za sobą. Potem to już tylko kosmetyka. No chyba, że znowu koncepcja mi się zmieni :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, a może wyślij zapytanie do kilku firm ogrodniczych z prośbą o wycenę takich prac? Może koszt nie będzie aż tak duży?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, na pewno nie mam takiej kasy. W tym roku mamy za dużo wydatków służbowych m. Muszę na maksa ograniczać swoje wydatki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Różyczki piękne :wink: Liliowca takiego nia mam :( No i okazała kępa hosty i śliczna żurawka ;:215
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, nie lepiej zlikwidować trawnik niż go zmieniać? Byłoby więcej miejsca na roślinki :wink:
A tak serio, to trawnik wbrew pozorom wymaga więcej wysiłku, żeby utrzymać go w dobrej kondycji niż niejedna kapryśna roślina ;:108
Pryskanie na dwuliścienne, wapnowanie, nawożenie, koszenie itp i jeszcze te okropne krety!!!
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Gosiu widzę ,że wiosna u Ciebie zapowiada sie bardzo pracująca .Pocieszę cię ,że u mnie też szykuje się kupe roboty więc będziemy się wspierać . ;:168 ;:168

A to wszytsko po to by nasze roslinki czuły się dobrze , a one odwdzięczą sie pięknym kwitnieniem. :heja
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, ja na jesień kupowałam ziemię ogrodową i korę luzem po przyczepie "Stara" każdego, bo wychodzi taniej niż paczkowana. Zarówno ziemię jak i korę szukałam na alegroooo i w Anonsach (nie wiem czy znasz). Warunek miałam tylko taki - jak przywiozą i się okaże, że badziew, to zabierają ją sobie bez gadania. Ziemia była ładna, czara, pachnąca ziemią a nie chemią, bez chwastów.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

ewamaj66 pisze:Pewnie, że nic na siłę :D Swojego czegoś nawet nie nazywam trawnikiem i żyję sobie-nasadzę róż i problem trawnika sam się rozwiąże 8-) Zostaną co najwyżej zielone ścieżki ;:306
U mnie też Kronenburg była marna i słabo kwitła w czerwcu-potem się rozbujała.
Gosiu ja usiłuję robić tak jak Ewa, sadzę róże a zostają zielone ścieżki które to zielone bywają tylko w porywach deszczowych ;:306 już przestałam się nimi martwić, trudno sama nie dam rady. ;:185
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, jak Cię znam, jeszcze będzie niejedna koncepcja. Nic jeszcze nie kwitnie?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu nie martw się tym, że mi nie wschodzą trawy :D
przykryłam je folią i cierpliwie czekam na ich wzrost :D
;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Gosiu, czytam, że z trawą u ciebie coś nie hallo? Czemu musisz podnosić teren? To ogrom pracy dla babeczki ;:202
Przeczytałam też, że ostróżki po dwóch latach ci zanikają, pierwotnie myślałam że są dwuletnie bo też mi padały i właściwie w tym roku powinnam wymienić ...Może towarzystwo brzozy pijaczki im nie pasuje?

Siedząc na feriach katuję domo :wit
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosia, no nie zazdroszczę Ci roboty z trawnikiem. Najpierw załatw sobie porządną ziemię. Ale, tak jak radzą dziewczyny, rozłóż to sobie na etapy. Będzie dobrze. Może Twój tata znajdzie czas, to Ci pomoże. A M nie zmięknie jak zobaczy na co się targnęłaś? U mnie ;:3 było po południu. 36 dni do wiosny!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ostrozki nie sa dwu letnie, to jest bylina. Z tym ze nie jest bylina zywotna i w jednym miejscu bez przesadzania wytrzymuje gora 5 lat a i tak gdzies czytalam, ze powinno sie je co 3 lata odmladzac, przez podzial kepy, bo potrafia szybciej zaniknac.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A są jeszcze różne odmiany ostróżek, bardziej i mniej wytrzymałe :wink: Na pewno nie służy im susza.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”