Witaj Janeczko , oprócz susła również meteorolodzy zapowiadają wczesną i ciepła wiosnę
Trzeba się już sposobić, bo za 3 - 4 tygodnie wymarsz na działki i ogrody- praca ruszy pełną parą
Pozdrawiam Ewa
Ja dzisiaj zamierzam posadzić cebulki moja siostra już posadziła ,Cebulicę dzwonkowatą i szachownicę kostkowaną.
Będzie coś z tego jak myślicie ?.Dziś u nas zasypało na biało i jest 0 stopni.Po obiedzie wiatrem straszą . .
Ja swoje szachownice posadziłam jesienią,Janeczko może najpierw wsadż do doniczki i niech puszczą korzonki,bo jak wsadzisz teraz do zimnej ziemi uśpione cebulki mogą zgnić zanim się ukorzenią to taka moja mała podpowiedż
Ja bym jeszcze na ogródku niczego nie wsadzała ,ale nie chcę sie mądrzyć .Zaczekałabym aż ustabilizuje sie pogoda ,albo w domu do donic .Co innego jak cebulki zimują w gruncie a co innego teraz je wsadzać .Lepiej dmuchać na zimne bo szkoda byłoby tych cebul .Najwyżej póżniej Ci zakwitną Janeczko
Dziś są Twoje urodziny, życzę zdrowia,jeszcze zdrowia to najważniejsze, Wiele radości i pociechy z dzieci i wnucząt. Dużo miłości od M.Pięknie ukwiecone podwórko niech sprawia Ci dużo przyjemności.
I ja dołączam się do życzeń wszystkiego naj....najlepszego,najcudowniejszego,najwspanialszego aby w Twoim życiu było!!!I ślicznych kwiatuchów aby cieszyły twoje oczy
Ja też śpieszę z najserdeczniejszymi życzeniami dla naszej drogiej Jubilatki. Janeczko żyj nam w zdrowiu, pomyślności i wśród pięknych kwiatów 100 lat.