Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
zuzola11- Ja tez sie meczyłam z linkiem ale się udało.
wejdź w profil, dalej w podpis.
teraz na poziomym pasku na samym końcu masz URL, wciśnij.
w pierwszym nawiasie za url zrób =wklej skopiowany adres strony www, którą utworzyłaś otwierając swój wątek, zamknij nawias
dalej wpisz sobie sentencje jaką nazwałaś swój wątek, ale przed drugim nawiasem. Drugiego nawiasu nie otwieraj w ogóle. Zrób sobie podgląd, a jak się udało zrób wyślij i masz to z głowy kochana.
wejdź w profil, dalej w podpis.
teraz na poziomym pasku na samym końcu masz URL, wciśnij.
w pierwszym nawiasie za url zrób =wklej skopiowany adres strony www, którą utworzyłaś otwierając swój wątek, zamknij nawias
dalej wpisz sobie sentencje jaką nazwałaś swój wątek, ale przed drugim nawiasem. Drugiego nawiasu nie otwieraj w ogóle. Zrób sobie podgląd, a jak się udało zrób wyślij i masz to z głowy kochana.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przesadzenie nie ma wpływu,ja swoje też przesadzałam i rozsadzałam i kwitną ,kiedyć podarowałam kłącza kolezance z pracy,nie kwitła u niej,zaczęłyśmy szukać i wtedy dowiedziałam się że jednym z powodów może być zbyt głęboki posadzenie,a tą informację potwierdziłam bywając na forum,forumowicze też podają taką przyczynę braku kwitnienia 

a wystarczy tylko rozgarnąć ziemię z tych pączków, czy raczej powinnam wykopać i ponownie posadzić?
Ania
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja bym ponownie posadziła tylko nie wiem czy teraz po jest opinia że piwonie powinno się przesadzać w sierpniu ,radziłabym poszukać wątków o piwoniach może tam dowiesz się więcejnyna76 pisze:a wystarczy tylko rozgarnąć ziemię z tych pączków, czy raczej powinnam wykopać i ponownie posadzić?
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu kochana tyś mi życie uratowała tym wytłumaczeniem
co ja się nakombinowałam jakie ja bzdety pisałam a klikałam a klikałam bo mnie to trzeba jak krowie na rowie po polskiemu tłumaczyć
jeszcze raz Dzięki wielkie pozdrawiam 

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
zuzola11- nie ma sprawy. zaraz zajrzę do ciebie. 

Ania
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Zapraszam
na razie nie ma na co patrzec żałuje , że nie mam fotek działki z wiosny lata
ale wiosna juz prawie za progiem także nadrobie zaległości foto

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jak na wiosnę posadzisz na nowo piwonie, to w tym roku raczej nie zakwitną. Ja bym ich nie wykopywała, tylko odgrzebała delikatnie wierzchnią warstwę ziemi, żeby nie były za głęboko.
Migdałka tnie się co roku, można mocno, on to lubi, tylko po kwitnieniu.
Co ci nie pasuje w ścieżce, jej kształt czy to że jest wylana z betonu? Możesz sobie ją upiększyć, np wysypać żwirkiem i poukładać płaskie kamienie.
Marcinki możesz podzielić na wiosnę jak zaczną wypuszczać liście, obkroić nożem kępę jaką chcesz zostawić, a wszystko co po bokach wykopać, zebrać w kępki i posadzić w innych częściach ogródka.
Trawę dosiej jak już będzie ciepło po wygrabieniu trawnika. Ja mam trawę do sportu i zabaw kupioną w Lidlu, sprzedają co roku jakoś tak na wiosnę w pudełkach po dwa kilo.
Migdałka tnie się co roku, można mocno, on to lubi, tylko po kwitnieniu.
Co ci nie pasuje w ścieżce, jej kształt czy to że jest wylana z betonu? Możesz sobie ją upiększyć, np wysypać żwirkiem i poukładać płaskie kamienie.
Marcinki możesz podzielić na wiosnę jak zaczną wypuszczać liście, obkroić nożem kępę jaką chcesz zostawić, a wszystko co po bokach wykopać, zebrać w kępki i posadzić w innych częściach ogródka.
Trawę dosiej jak już będzie ciepło po wygrabieniu trawnika. Ja mam trawę do sportu i zabaw kupioną w Lidlu, sprzedają co roku jakoś tak na wiosnę w pudełkach po dwa kilo.
Aniu Megi ma rację. Piwonie przesadza się we wrześniu.One maja płytki system korzeniowy, dlatego sadzi się dość płytko.Moja działka ma taki sam układ.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
megi1402- tak właśnie myślałam, że zrobię. jeżeli po odsłonięciu nie będzie efektu, faktycznie na jesień posadzę na nowo.
Ścieżka doprowadza mnie do rozpaczy, bo w zeszłym roku oczyściłam ją i chemicznie i mechanicznie. Niemało, ze kurzyło sie straszliwie po wzruszeniu ziemi, to po 2 tyg. urlopu zastałam taki szam busz. Wiec w tym roku, ponieważ mam nadzieję na nowy domek w przyszłości teraz położę płyty betonowe, takie kwadratowe, a boczki posypię żwirkiem. Dopiero docelowo położymy kostkę.
Trzeba zadbać o ścieżkę, bo nie wygląda zachęcająco. No i ten projekt mogę wykonać sama. 
megi1402- Kochana, twój wątek oglądam od początku po raz drugi. Klematis Pilu jest naprawdę piękny.
Ścieżka doprowadza mnie do rozpaczy, bo w zeszłym roku oczyściłam ją i chemicznie i mechanicznie. Niemało, ze kurzyło sie straszliwie po wzruszeniu ziemi, to po 2 tyg. urlopu zastałam taki szam busz. Wiec w tym roku, ponieważ mam nadzieję na nowy domek w przyszłości teraz położę płyty betonowe, takie kwadratowe, a boczki posypię żwirkiem. Dopiero docelowo położymy kostkę.

megi1402- Kochana, twój wątek oglądam od początku po raz drugi. Klematis Pilu jest naprawdę piękny.
Ania
przycisnęłam mężulka i zdjęcia z lata się znalazły. Jak miło jest móc już dokonać pierwszych porównań. to dodaje skrzydeł. Uwielbiam takie przed i po...

Już niedługo ten widok

zmieni się, ponieważ położymy kostkę, małżonek zatwierdził plan
co zostało mu wynagrodzone..
A tu powstanie warzywnik, na który cały czas szukam pomysłu. 2m szer/ 3 m dł.

w starym kompostowniku będzie dynia i cukinia. W poprzek tego aż do widocznych płytek chcę oddzielić warzywnik. Chciałabym posiać (już wszystko kupione)
- sałatę w kilku rzutach co kilka tygodni
- rzodkiewkę
- pietruszkę
- koperek
- marchewkę
- bób będzie miał osobne miejsce
- szczypiorek czosnkowy
- siedmiolatkę na szczypior
Zastanawiam się tylko, czy rzeczywiście warto siać wszystko samemu, tworzyć własna rozsadę, czy lepiej kupić?
-Bazylię
- estragon
- oregano już mam pięknie rozrośnięte
- tymianek - cały dywan i nowe świeże poduchy - zapach cudny.
Z tego marzy mi się taki ogródek ziołowy niby na podwyższeniu. Usypać lekką skarpę, wbić na płasko kawałki piaskowca....
Już widzę jak się zwiesza ten tymianek.
.
I już widze czerwony alert - DEBET NA KONCIE...
Tyle planów... wiosno nadejdź już...
Kto ma jakieś fajne zdjęcia i pomysły na mini warzywniczek - co po czym siać i w jakiej kolejności, co z waszych doświadczeń się udaje. Będę bardzo wdzięczna.

Już niedługo ten widok

zmieni się, ponieważ położymy kostkę, małżonek zatwierdził plan

A tu powstanie warzywnik, na który cały czas szukam pomysłu. 2m szer/ 3 m dł.

w starym kompostowniku będzie dynia i cukinia. W poprzek tego aż do widocznych płytek chcę oddzielić warzywnik. Chciałabym posiać (już wszystko kupione)
- sałatę w kilku rzutach co kilka tygodni
- rzodkiewkę
- pietruszkę
- koperek
- marchewkę
- bób będzie miał osobne miejsce
- szczypiorek czosnkowy
- siedmiolatkę na szczypior
Zastanawiam się tylko, czy rzeczywiście warto siać wszystko samemu, tworzyć własna rozsadę, czy lepiej kupić?
-Bazylię
- estragon
- oregano już mam pięknie rozrośnięte
- tymianek - cały dywan i nowe świeże poduchy - zapach cudny.
Z tego marzy mi się taki ogródek ziołowy niby na podwyższeniu. Usypać lekką skarpę, wbić na płasko kawałki piaskowca....
Już widzę jak się zwiesza ten tymianek.

I już widze czerwony alert - DEBET NA KONCIE...

Tyle planów... wiosno nadejdź już...
Kto ma jakieś fajne zdjęcia i pomysły na mini warzywniczek - co po czym siać i w jakiej kolejności, co z waszych doświadczeń się udaje. Będę bardzo wdzięczna.
Ania
mam pytanie, czy pod mój warzywnik nawieźć końskiego obornika, myślę, że nie będzie większego problemu, nie wiem tylko ile na tak małą powierzchnię? czy wystarczy taki granulowany, który wystarczy zlać wodą i przekopać? Miałam takiw zeszłym roku, wylazł mi z ziemi i strasznie muchy do niego ciągnęły - i to od samej furtki witał nas taki zapach, poźniej ustał, za to bazylia i mięta poszły jak szalone. Oj, chyba czesciowo sama już sobie odpowiedziałam na to pytanie... 

Ania
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Cześć Aniu. fajnie tu u was 
To że marzenia sie spełniaja to my wiemy i jestesmy tego ewidentnym przykładem
, marzyliśmy o działce - kupionA, marzyliśmy o swoim domu - w tym roku rusza budowa
. trzeba tylko chcieć i wierzyc ze bedzie dobrze 
Pozdrawiam
ps. fajoskie zdjecie twego męża czyszczącego dzieciecy "tron"

To że marzenia sie spełniaja to my wiemy i jestesmy tego ewidentnym przykładem

Pozdrawiam

ps. fajoskie zdjecie twego męża czyszczącego dzieciecy "tron"

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Witaj Gosiu małżonek co prawda nie wydał oficjalnej zgody na publikację wizerunku, zwłaszcza w takich okolicznościach przyrody....
A ja dzisiaj siałam, siałam... Mam już lobelię, szałwię, malwy no i 3 kiełki kobei.

A ja dzisiaj siałam, siałam... Mam już lobelię, szałwię, malwy no i 3 kiełki kobei.
Ania
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Witam Aniu . Czy ktoś już Ci odpowiedział na pytania w temacie lobelii.
Widać że kochasz swoją działeczkę
Ale uwierz mi to dopiero początek miłości
-nasionek lobelii nie przykrywaj ziemią , pikuj kępkami , może rosnąc w gruncie , ale w doniczkach też się czuje wyśmienicie . Ładnie wygląda w towarzystwie innych kwiatków . I z ciekawości pytam jaki kolorek wysiałaś ?
Gratuluje wykiełkowanej kobei . Jak stawiasz w tym sezonie na jednoroczne i lubisz pnącza może spróbuj jeszcze posiać tunbergie .

Widać że kochasz swoją działeczkę

-nasionek lobelii nie przykrywaj ziemią , pikuj kępkami , może rosnąc w gruncie , ale w doniczkach też się czuje wyśmienicie . Ładnie wygląda w towarzystwie innych kwiatków . I z ciekawości pytam jaki kolorek wysiałaś ?
Gratuluje wykiełkowanej kobei . Jak stawiasz w tym sezonie na jednoroczne i lubisz pnącza może spróbuj jeszcze posiać tunbergie .