Ogrodowo, hortensjowo i zielono
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Witaj Kasiu
Bardzo mi miło,że jesteś moim gościem. Fajnie ,że przybywa miłośników hortensji zwłaszcza ogrodowych.
Altanka to duma mojego męża. Robił ją w wolnych chwilach jak zresztą wiele innych drewnianych elementów w naszym ogrodzie.Zostało do wykończenia wejście i czekać aż rośliny ją obrosną - będzie intymniej. Jest niezastąpiona na letnie obiady i wieczorne biesiady przy grillu/nawiasem mówiąc też do skończenia w tym roku/.
Bardzo mi miło,że jesteś moim gościem. Fajnie ,że przybywa miłośników hortensji zwłaszcza ogrodowych.
Altanka to duma mojego męża. Robił ją w wolnych chwilach jak zresztą wiele innych drewnianych elementów w naszym ogrodzie.Zostało do wykończenia wejście i czekać aż rośliny ją obrosną - będzie intymniej. Jest niezastąpiona na letnie obiady i wieczorne biesiady przy grillu/nawiasem mówiąc też do skończenia w tym roku/.
- slotys
Witam Cię Aniu
Na słodkości i naleweczkę oczywiście zaproszenie aktualne. Naleweczka z mniszka lekarskiego jak sama nazwa wskazuje działa leczniczo więc jak najbardziej wskazana .
Przepis nie ma sprawy - poszukam i prześle Ci na PW
Na słodkości i naleweczkę oczywiście zaproszenie aktualne. Naleweczka z mniszka lekarskiego jak sama nazwa wskazuje działa leczniczo więc jak najbardziej wskazana .
Przepis nie ma sprawy - poszukam i prześle Ci na PW
- slotys
Ula jak najbardziej zapraszam,zapraszam...
Prawdę mówiąc beziki prze..słodziutkie /robiłam z przepisu MASTERCHEEFA/ ale moim dziewczynkom to nie przeszkadza w pochłanianiu ...
Prawdę mówiąc beziki prze..słodziutkie /robiłam z przepisu MASTERCHEEFA/ ale moim dziewczynkom to nie przeszkadza w pochłanianiu ...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu ja
I co postanowiłaś względem pergolki?
A kawę poproszę w każdej ilości

I co postanowiłaś względem pergolki?
A kawę poproszę w każdej ilości

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- slotys
Aniu zajrzyj na PW
Ilonko przemyślałam sprawę pergoli i postanowiłam ,że nie będę w gorącej wodzie kąpana. Najpierw mąż zrobi mi piękną pergolę a potem roślinki. Poczekam , niedaleko mam szkółkę jest tam dosyć spory wybór roślinek w tym róż. Może jej właściciele coś mi doradzą a i roślinkę będę mogła dotknąć.
A na kawę zapraszam... już zaparzona
Ilonko przemyślałam sprawę pergoli i postanowiłam ,że nie będę w gorącej wodzie kąpana. Najpierw mąż zrobi mi piękną pergolę a potem roślinki. Poczekam , niedaleko mam szkółkę jest tam dosyć spory wybór roślinek w tym róż. Może jej właściciele coś mi doradzą a i roślinkę będę mogła dotknąć.
A na kawę zapraszam... już zaparzona
- slotys
Ula decyzję co do róż zostawię na później . Najpierw muszę na spokojnie pooglądać ,poczytać potem coś się zdecyduje. Poczekam do wiosny zobaczę jaką ofertę będą w pobliskiej szkółce. Na razie mój osobisty ogrodnik musi wykonać plan związany z powstaniem pergoli.
- slotys
Wygląda na to ,że ja jutro będę sadzić begonie - podobno już czas więc jak mus to mus!
Małgorzato, witam i zaznaczam wątek do późniejszej lektury 
Widzę, że nie brakuje w Twoim ogrodzie dorodnego i bujnego kwiecia, pięknej kolekcji roślin... z przyjemnością zagłębię się w szczegóły, zwłaszcza że mamy ogrody w jednym wieku
Pozdrawiam serdecznie!

Widzę, że nie brakuje w Twoim ogrodzie dorodnego i bujnego kwiecia, pięknej kolekcji roślin... z przyjemnością zagłębię się w szczegóły, zwłaszcza że mamy ogrody w jednym wieku

Pozdrawiam serdecznie!
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu a jakie begonie będziesz sadziła?
- slotys
Aniu co roku sadzę begonie chociaż muszę przyznać ,że nigdy tak szybko. Ale skoro doświadczeni forumkowie mówią ,że już - no to ja bulwy jutro obowiązkowo do donic włożę.
A mam kilka bulw begonii /niestety nie znam odmian/ zwisającej czerwoneji kilka bulw begonii stojącej pełnej z dużymi kwiatami do donic przed dom.
A mam kilka bulw begonii /niestety nie znam odmian/ zwisającej czerwoneji kilka bulw begonii stojącej pełnej z dużymi kwiatami do donic przed dom.
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Jestem u Ciebie z rewizyta i pod wielkim wrażeniem. Piękne kwiaty ! Cudne hortensje, clematisy, ostróżki..... wszystko mi się bardzo podoba 

- slotys
Aga witam Cię w moim ogrodzie i zapraszam na spacer...
Zbyszku bardzo cieszę się ,że do mnie zajrzałeś. Zapraszam częściej....
Muszę przyznać,że nadal jestem pod wrażeniem Twojej pięknej ANABELLI
Zbyszku bardzo cieszę się ,że do mnie zajrzałeś. Zapraszam częściej....
Muszę przyznać,że nadal jestem pod wrażeniem Twojej pięknej ANABELLI
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam Gosiu...
Piękne masz położenie domu i ogrodu... i tyle jeszcze miejsca,że aż zazdrość
mnie chyba dopada...
Lasek z grzybkami,piękne kolekcje hortensji i masa innych kwiatów... cudownie.
Dipladenia i burgmansie rozkleiły mnie dosłownie...
Wyobrażam sobie letnie wieczory w pobliżu altany.... sam zapach... eh chcę już lata.
Bardzo dużo już zrobiłaś ,wszystko ze smakiem ,pieknie wygląda to zadbane otoczenie.
Przesadzaniem się nie przejmuj,przejdzie Ci z czasem ... ja też tak robiłam nieustannie.
przez co straciłam masę krzewów...
ale cóż,musiałam dopasowac ogród do moich wyobrażeń,
przecież jest on mój i muszę się czuć w nim doskonale.
Masz mnóstwo słońca u siebie i w pobliżu mnóstwo szkólek różanych... pomyśl o różance...
Zachęcam serdecznie ....
Wiem,że to absorbujący projekt ale jeśli zdecydujesz się na róże parkowe,angielskie i okrywowe,polyanty zrobisz coś pięknego i wygodnego i trwałego... pomyśl póki jeszcze masz miejsce a i wiosna jeszcze nie nadeszła .
Różanka to też marzenie większości kobiet ...
Byłaś w wątku Moniki - vertigo?
Polecam serdecznie...

Piękne masz położenie domu i ogrodu... i tyle jeszcze miejsca,że aż zazdrość

Lasek z grzybkami,piękne kolekcje hortensji i masa innych kwiatów... cudownie.
Dipladenia i burgmansie rozkleiły mnie dosłownie...

Wyobrażam sobie letnie wieczory w pobliżu altany.... sam zapach... eh chcę już lata.

Bardzo dużo już zrobiłaś ,wszystko ze smakiem ,pieknie wygląda to zadbane otoczenie.
Przesadzaniem się nie przejmuj,przejdzie Ci z czasem ... ja też tak robiłam nieustannie.
przez co straciłam masę krzewów...

przecież jest on mój i muszę się czuć w nim doskonale.
Masz mnóstwo słońca u siebie i w pobliżu mnóstwo szkólek różanych... pomyśl o różance...
Zachęcam serdecznie ....

Wiem,że to absorbujący projekt ale jeśli zdecydujesz się na róże parkowe,angielskie i okrywowe,polyanty zrobisz coś pięknego i wygodnego i trwałego... pomyśl póki jeszcze masz miejsce a i wiosna jeszcze nie nadeszła .
Różanka to też marzenie większości kobiet ...
Byłaś w wątku Moniki - vertigo?
Polecam serdecznie...