Coś Wam opowiem
Re: Coś Wam opowiem
Ogrody działkowe są aż trzy obok siebie. To są działki w pobliżu zakonu Karmelitów, Pojezierska całkiem niedaleko ode mnie.
-- 31 sty 2013, o 22:19 --
Ewo podpowiedz mi jak ja mam się poruszać po Forum, bo czytam Wasze wątki, ale potem nie mogę do Was trafić? Wiem ,ze banalne pytanie., ale nowicjusze tak maja.
-- 31 sty 2013, o 22:19 --
Ewo podpowiedz mi jak ja mam się poruszać po Forum, bo czytam Wasze wątki, ale potem nie mogę do Was trafić? Wiem ,ze banalne pytanie., ale nowicjusze tak maja.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Po prawej stronie na górze masz zakladkę " Wątki z Twoimi postami" - tam wejdź i wszystko będziesz już widziała 

Pozdrawiam. Ewa
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś, Julianka będzie widziała te wątki jak się wpisze do nich.
Julianko, jeżeli szczególnie zaciekawi Cię jakiś wątek, musisz w nim napisać kilka słów (na przykład tak, jak to zrobiłaś u mnie w moim wątku). I wtedy, tak jak napisała Ewa - Mewa po zalogowaniu klikasz na "wątki z Twoimi postami".
Zobaczysz tytuły i numery stron wszystkich wątków, w które się wpisałaś.
I jeszcze jedno: jak chcesz wątek poczytać od początku klikasz na 1 stronę, a jak już masz wątek "przerobiony" (przeczytany), to klikasz na ostatni numer i wtedy jesteś na bieżąco.
Bardzo się rozpisałam, ale jak ja zaczynałam, to też było mi potrzeba dokładnych wyjaśnień,
zarówno jak się poruszać po forum jak i troszkę później sztukę wstawiania zdjęć,
Julianko, jeżeli szczególnie zaciekawi Cię jakiś wątek, musisz w nim napisać kilka słów (na przykład tak, jak to zrobiłaś u mnie w moim wątku). I wtedy, tak jak napisała Ewa - Mewa po zalogowaniu klikasz na "wątki z Twoimi postami".
Zobaczysz tytuły i numery stron wszystkich wątków, w które się wpisałaś.
I jeszcze jedno: jak chcesz wątek poczytać od początku klikasz na 1 stronę, a jak już masz wątek "przerobiony" (przeczytany), to klikasz na ostatni numer i wtedy jesteś na bieżąco.
Bardzo się rozpisałam, ale jak ja zaczynałam, to też było mi potrzeba dokładnych wyjaśnień,
zarówno jak się poruszać po forum jak i troszkę później sztukę wstawiania zdjęć,
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julianka
z Teofilowa bliżej do mnie na Retkinię
Ewunia bardzo dokładnie wytłumaczyłaś
Dziewczyny, Ewy skruszacze zamówione

- ewa2204
Romciu czy mówisz o tych "dziabaczach" do mięska?
Obiecałam kilka zdjęć moich hortensji, które wiem, ze są drzewiaste,
ale już dokładniej to nie wiem, poproszę
o podpowiedź

i późną jesienią

Obiecałam kilka zdjęć moich hortensji, które wiem, ze są drzewiaste,
ale już dokładniej to nie wiem, poproszę

i późną jesienią
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Tak o dziabaczach
Moim zdaniem to Anabell 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu obojętnie jak się nazywają są śliczne, ja też mam podobną więc jak ktoś zidentyfikuje to będzie z korzyścią dla mnie! 

- ewa2204
Basiu przed chwilą poczytałam o tej Grandiflora. Ona ma matowe, szorstkie liście i kwiaty stożkowate przebarwiają się na różowo.
Myślę, ze to są podstawowe różnice, bo moja (już wiem, że Anabell) ma liście gładkie i kwiaty kuliste pozostają białe, a potem schną i brązowieją.
Ja znam swoje rośliny z podstawowych nazw, a odmian nie znam i za bardzo się nie doszukuję.
Już tak mam
Myślę, ze to są podstawowe różnice, bo moja (już wiem, że Anabell) ma liście gładkie i kwiaty kuliste pozostają białe, a potem schną i brązowieją.
Ja znam swoje rośliny z podstawowych nazw, a odmian nie znam i za bardzo się nie doszukuję.
Już tak mam

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
Nie słyszałam o gradiflorze ogrodowejBarabella pisze:No właśnie, że nie.... Grandiflory też są dwie... Ten opis co podajesz Ewa, to do ogrodowej się tyczy....

opis Anabel
Docelowa wysokość krzewu 150-200 centymetrów. Pędy dosyć wiotkie, uginają się pod ciężarem kwiatów. Kwiatostany z kwiatów płonnych, gęste, zwarte, kuliste; średnicy około 30 centymetrów. Początkowo białe, z czasem zielenieją. Wytwarza kwiaty na młodych pędach. Kwitnie od czerwca do jesieni. Liście ciemnozielone, ząbkowane, duże, od spodu z lekkim, srebrnym nalotem.
Opis Grandiflory
Krzew o lużnym pokroju, docelowa wysokość około 200 centymetrów.
Kwiatostany z kwiatów płonnych w kształcie spłaszczonej kuli, średnicy do 20 centymetrów. Początkowo białe, z czasem lekko różowieją. Kwitnie na młodych pędach od czerwca do jesieni. Liście jasnozielone, duże, ząbkowane od spodu srebrnoszare.
Wystarczy latem poobserwować - ja nadal obstawiam Anabel
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2794134
Pozdrawiam. Ewa
- Maska
- Kontakt:
Basiu czego mam kawałek?
- ewa2204
mewa pisze: opis Anabel
Docelowa wysokość krzewu 150-200 centymetrów. Pędy dosyć wiotkie, uginają się pod ciężarem kwiatów. Kwiatostany z kwiatów płonnych, gęste, zwarte, kuliste; średnicy około 30 centymetrów. Początkowo białe, z czasem zielenieją. Wytwarza kwiaty na młodych pędach. Kwitnie od czerwca do jesieni. Liście ciemnozielone, ząbkowane, duże, od spodu z lekkim, srebrnym nalotem.
Wystarczy latem poobserwować - ja nadal obstawiam Anabel
Ewciu - Mewo, dokładnie tak wyglądają moje hortensje.
Nie będę dyskutować więcej na temat odmian, bo się na tym nie znam.
Są ładne, nie ma dla mnie znaczenia jakiej są odmiany, lubię je - i to najważniejsze

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- Maska
- Kontakt:
Wybacz Ewuniu, że odpowiem Basi, ale ona nie ma wątku. Basiu Nie!
- ewa2204
Marysiu, gadajcie sobie
, ja to bardzo lubię, bo wtedy się dużo dowiaduję
Basiu, latem musimy obejrzeć swoje hortensje i wtedy wspólnie uradzimy, co mamy

Basiu, latem musimy obejrzeć swoje hortensje i wtedy wspólnie uradzimy, co mamy

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O piękna hortenjsa
Ja je tak lubię
A u mnie jeszcze takie małe i chudziutkie,
,,,kiedy u mnie będą takie ładne krzaczorki