Danusia Mój ogród cz.3
Re: Danusia Mój ogród cz.3
Ależ Ty Danusiu prędka
- tylko żagwin rozsadzałaś czy jeszcze coś ?- oprócz oczywiście trawnika- bo o tym już czytałam. jakie sadzonki robiłaś ?

Pozdrawiam. Ewa
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę, u nas zimny wiatr i bardzo mokro.
Nie ma jak chodzić po ogrodzie.
Nie ma jak chodzić po ogrodzie.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusia
jak ten czas leci,już masz nowy wątek.
Zaczęłaś go jak zwykle przepięknie

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewa- Mewa ,z rozsad tylko Żagwian Aubrieta aureovariegata , posiałam Seler, i Dyptan . Troszkę za krótki dzień , zresztą może lepiej bo dziś odczuwam wczorajsze wojaże . Dziś za to padało od rana , a teraz śnieg biały przykrywa mój trawniczek . Pewnie bym go nie ruszała ale od dwóch lat miałam mikoryzę na trawnik wysiać , dostałam 3 paczki w prezencie , i jakoś nie mogłam się przybrać . Wczoraj była ładna pogoda , ziemia wilgotna ,rano posypałam mikoryzę , po 4 godzinach chyba się rozpuściła . Ostrymi grabiami wygrabiłam resztki liści i innych śmieci które wiatr nawiał . Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale piaskowanie trawnika nie wchodzi w rachubę więc zastępczo wymyśliłam taki właśnie sposób.
Ewa- ewa_tuli, nie ma czego zazdrościć , raptem jeden dzień tej dobroci i szczęśliwy traf że akurat miałam wolny dzień . Trafiło się jak ślepej kurze ziarno.
Witaj Gosiu , czas leci rzeczywiście szybko .Szczególnie te cieplejsze pory roku mijają niepostrzeżenie.
Ewa- ewa_tuli, nie ma czego zazdrościć , raptem jeden dzień tej dobroci i szczęśliwy traf że akurat miałam wolny dzień . Trafiło się jak ślepej kurze ziarno.
Witaj Gosiu , czas leci rzeczywiście szybko .Szczególnie te cieplejsze pory roku mijają niepostrzeżenie.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Danusiu:) nawet o jednym dniu można zazdrośnie pomyśleć . U mnie jeszcze śnieg się nie stopił na rabatach , droga tonie w błocie a na ogrodzie co dzień mnij śniegu ,jednak jeszcze jest
- Tacca
- Kontakt:
Moniko u mnie jeden śnieg zniknął, a dziś po południu świeża cienka pierzynka się pojawiła i jestem zadowolona że trawnik wygrabiony , co prawda nie cały bo nie dałam rady , zostało ok 10 m/2. Ale ten kawałek to już przy okazji dokończę jak pogoda się poprawi . Na razie cieszę się że rośliny wyglądają dobrze . Martwiłam się najbardziej o truskawki bo siedzą w donicach , dwie porządnie owinęłam i krzaki przykryłam igliwiem , jedna na wszelki wypadek przyniosłam do domu . Te w domu troszkę cienkie się zrobiły , kwitną cały czas i mają drobne i kwaskowate owoce ,Te na dworze wczoraj rozsadzałam , mają ładne odrosty, liście błyszczące , grube . Teraz już jestem pewna że dobrze zimują .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, ja swoje donicowe truskawki na zimę do ziemi sadzę i przykrywam świerkowymi gałązkami 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
ja doniczkowa miałam tylko raz i jedna sztukę i niestety zamordowałam ją
pojechaliśmy na tą drugą działkę a ona uschła

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko ja już nie mam zdrowia dźwigać donic . Miałam jedną sadzonkę , wsadziłam do wielkiej donicy ,żeby za często nie latać z konewką. Krzak pięknie się rozrósł .W środku lata córcia pyta o sadzonkę , patrzę a tam już można ładnie rozdzielić . Czego nie robi się dla dzieci . Pół godziny męczyłam się żeby wyjąć krzaka z donicy , bo donica brzeg ma do środka zaokrąglony . Jak już wyjęłam to się mocno zdziwiłam , jedna sadzonka , kilka odrostów i jedna wielka bryła korzeniowa. W tej donicy będzie siedziała na zawsze,choćby nie wiem co . Nie ma mowy o przenosinach . Na razie wygląda dorodnie , donica porządnie zabezpieczona .Świeże sadzonki już wydłubałam bez wyciągania matecznej rośliny , wsadziłam do zabezpieczonej donicy.
Moniu szkoda że Tobie uschły , nie dość że są bardzo dekoracyjne to jeszcze bardzo słodkie . Ja wsadziłam do dużej donicy , na spód dałam sporo materii organicznej , wierzch zabezpieczyłam korą , żeby ziemia nie wysychała za szybko . Donica ma grube ścianki , nie nagrzewa się na słońcu i nie przemarza zimą .
Moniu szkoda że Tobie uschły , nie dość że są bardzo dekoracyjne to jeszcze bardzo słodkie . Ja wsadziłam do dużej donicy , na spód dałam sporo materii organicznej , wierzch zabezpieczyłam korą , żeby ziemia nie wysychała za szybko . Donica ma grube ścianki , nie nagrzewa się na słońcu i nie przemarza zimą .
- Tacca
- Kontakt:
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj ale piękności pokazałaś a ta róża cudo i kuflik też mam go ,ale kwitnienie super 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca
- Kontakt:
Elu to tak na poprawę nastroju. W poniedziałek mam wolny dzień to może uda mi się wreszcie posiać paprykę i zastanawiam się co jeszcze , ale chyba z resztą siewów trzeba czekać do marca .