Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Różo, ciekawa jestem ile masz kotów?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś te Twoje klony są bajeczne, przepięknie wyglądają wśród zieleni.... a jeszcze prześwietlone słońcem.... aż płoną....cudo....
Cudne kępy floksów...... mam nadzieję, że i mój posadzony w zeszłym roku bielutki będzie z czasem tak pięknie wyglądał jak u Ciebie :D
Sara sama słodycz, jest śliczna ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Noszę się z myślą kupienia kilku krzewów, choć na pewno nie w tym miesiącu. Padło na kaliny-żeby nie wymarzały, ale i klony mi chodzą po głowie. Na pewno nie japońskie, ale może coś dla siebie znajdę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Agusiu kot mi się został jeden ten tygrysek Rysio ,Mruczek nie wrócił ,a i dochodząca kotka też nie przychodzi.Wiem czyja to sprawka dzisiaj go namierzyłam patrzę z okna z sypialni leci kocur sąsiada przez działkę i się ogląda wystraszony przeskoczył płot jeden potem drugi i już siedzi u mnie na ogrodzie ,a za nim pędzi duży kocur biało czarny ten co już raz naszego Mruczka atakował w naszym ogrodzie zatrzymał się u sąsiada ale jak zobaczył że ten drugi co był u nas idzie na działki to go dopadł i atakował.To jest bardzo nie dobry kot atakuje wszystkie koty do okola nie wiem czyj on jest ale go nie lubię za to że atakuje inne koty :twisted:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Fotki skarpy jak zwykle urzekające. Fantastycznie dobrane rośliny, no i ich dorodność do pozazdroszczenia! Pięknie, aż dech zapiera. Sarunia - przekochana, a jak cudnie okazuje emocje. Zwierzęta są takie szczere. Miłej niedzieli! ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Skarpa rzeczywiście gęsto zarosnieta, ale ja bym nie poszerzała, raczej niektorym roślinom zmienić miejscowki. Zazdroszczę Palibina przy tarasie - jaki tam musi sie umosic zapach ;:167 Mojego posadziłam troszke za daleko i niestety chcąc napawac się zapachem muszę sobie do niego leżaczek dostawiać :wink: Zakwitl w tym roku po raz pierwszy i zachwycił mnie od razu :)
Miłego dnia ci życzę mimo tego co za oknem :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A kysz od tej rabaty :twisted: w ogole te dwie rabaty z tej strony domu sa perfeto i nic wiecej im nie potrzeba.
Wiesz jak u mnie pieknie swieci ;:3 gdyby jeszcze tak nie wialo, to bylo by calkiem przyjemnie ;:108
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Klonik zapisany i już sprawdzony odnośnie opinii o nim ;:215 to forum to kopalnia wiedzy ;:333
Miłej niedzieli życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Aguś , nie mogę ich szczędzić :D Gdyby nie zachwycały mnie te widoki nie wracałabym do nich . Czasami aż mi głupio pisać niektóre komentarze ponieważ trudno się ciągle od nowa nie zachwycać , jednak nawet one nie oddają często tego co czuje się patrząc na jakieś widoki . Pozostaje mi nadzieja na to że tak jak nam nie znudzi się nigdy podziwianie pewnych rzeczy tak i ich właścicielom nie znudzą się nasze pochwały
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękne wiosenne fotki ;:173 Uwielbiam tego lilaka ...juz nie mogę się doczekać ;:65 a za oknem znów mam biało :?
Sarunia modelka pierwsza klasa ;:215 Cudowna psinka ...utul ją porządnie ;:168 Do schrupania !!
Miłego popołudnia ...za oknem jeszcze jasno ;:138
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, jak Ci minął dzień? Wypełzłaś do ogrodu? Ja spędziłam cały dzień biegając po rabatkach, było cudownie i słonecznie!
Lilaki faktyczbie bajeczne, ciekawe czy moje ubiegłoroczne Palibiny zakwitną w tym roku...?
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja dzisiaj mimo cudownej pogoy nie wyszłam do ogrodu. Dal mnie jest jeszcze za zimno. Poczekam na jakieś 10 stopni
x-ag-a
---

Post »

Niedzielne dzień dobry wieczór :wit
Czy miewacie takie dni, że tylko czytacie i nie jesteście w stanie napisać ani jednego posta? Ja dzisiaj miałam taką blokadę... Spróbuję ze sobą powalczyć :)

Robaczku, witaj :) Ależ oczywiście, że byłam dzisiaj na ogrodzie... co prawda pogoda nie była aż tak sprzyjająca jak u Ciebie, ale słońce często przyświecało i można było zrobić przyjemny rekonesans... tulipany, narcyzy czy hiacynty siedzą jeszcze pod ziemią, ale łebki pokazują krokusy, szafirki, floksy, rozchodniki, a u ciemierników widać pokaźne pąki kwiatowe... porządków nie robiłam, ponieważ spacer odbyłam z Sarcią na rękach, ale jeśli kolejny weekend będzie podobny, to mam już sporo pracy z porządkowaniem rabat.
Gosiu, to prawda, jest jeszcze chłodno, ale u mnie na wsi przyświecało dziś całkiem mocne słonko i żal było nie skorzystać z obchodu :)
Danusiu, witam :) Powiem Ci, że ja już tak rozpaczliwie tęsknię za wiosenną soczystą zielenią, że przynajmniej raz dziennie robię przegląd zdjęć z pełni sezonu = takie ukojenie trochę dla stęsknionej za wiosną duszy. Psinka wytulona, ona jest tak kochana, że trudno jej nie zagłaskiwać :)
Moniko, bardzo mi miło, naprawdę, że moi goście tak często zaglądają... ja nie zawsze piszę, bo nie daję rady odwiedzać czynnie wszystkich zaprzyjaźnionych wątków, ale zaglądam do Ciebie regularnie ;:167
Ula, w takim razie kibicuję w zakupie pięknego klona palmowego!
Julek, Ty jesteś dobrym duchem i ambasadorem mojego ogrodu - bardzo sobie to cenię, że go rozumiesz, potrafisz wesprzeć mnie w umiarze i kopnąć w kostkę gdy za bardzo zapędzam się sama, lub namawiają mnie do tego uczynne forumkowe koleżanki :) Moim zdaniem umiar, konsekwencja w trzymaniu się koncepcji ogrodu i umiejętność odmawiania sobie zakupów lub działań, które u innych sprawdzą się rewelacyjnie, a u nas niekoniecznie, to wyższa szkoła jazdy ogrodowej. Dziękuję za to! U mnie też dziś przyświeciło :)
Dorota, dziękuję za kolejny głos za pozostawieniem status quo rzeczonej skarby przytarasowej... Jedyne, co tu można zdziałać, to przenieść niektóre drobniejsze rośliny przy samym obrzeżu rabaty, po to by został kontrolowany busz klonowo-kosówkowo-tawułowo-lilakowo-modrzewiowo-czosnkowe :) Lilaki Palibin podczas swojego kwitnienia wypełniają zapachem nawet wnętrze domu... uwielbiam je, zwłaszcza że w lipcu zdarza im się powtórzyć kwitnienie :)
Nelu, bardzo dziękuję za potok miłych słów = chyba dzisiejsza aura wprawiła Cię w wiosenny nastrój :)
Różyczko, kotki dostarczają człowiekowi dużo radości i miłości - trzeba o nie dbać jak najlepiej...
Ewcia, u mnie wiosną przybędzie kilka kalin - och jak ja kocham te zjawiskowo kwitnące krzewy i ich cudowne przebarwianie jesienią ;:167
Aguś, dzięki za serdeczny wpis! Klony to moje ulubione drzewa, cieszę się, że także na Tobie robią wrażenie efekty świetlne palmowych :) Czy potrzebujesz jeszcze jakieś inne kolory floksów?

Uff, zmęczyłam się ;:173

Spokojnego wieczoru Wam życzę!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś jest jeszcze kilka, które bardzo mi się podobają.... ale nie mam miejsca żeby posadzić...... chociaż jak znam siebie, to pewnie z czasem jeszcze coś wcisnę ;:224 :;230
x-ag-a
---

Post »

Aguś, w razie gdyby któryś z moich kolorów przypadł Ci do gustu, daj po prostu znać :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”