Zielone Skarbeczki - KamilaB
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
Widzę, że mamy podobne upodobania zarówno pod względem dotleniania organizmu, "uganiania" się za grzybkami, a później ich smakowania.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Nie omieszkam zawiadomiś o tym radosnym fakcieAkwelan_2009 pisze: jak zobaczysz żurawie, daj znać to i ja będe rozglądał się za wiosną,

ale w Radomiu raczej żurawi się nie zobaczy. Co prawda widziałam w 2011 żurawie na lotnisku w Góraszce to idąc tym tropem w Radomiu na lotnisku też mogą się zatrzymaćprzemo1413 pisze:od Kamili do Radomia nie jest tak daleko

Jacek Grzybki to niekwestionowany plus tego miejsca. Kiedyś spontanicznie po pracy przyjechał do nas kolega, trzeba coś na szybko zrobić do jedzenia, no to co...pizze, ale nie ma pieczarek . M. wyskoczył dokładnie na 4 minuty w tzw brzózki i przyniósł kilka czerwonych kozaków. Mina kolegi bezcenna

My tu gadu gadu a kaktus chce się pokazać

echinocereus scheeri v gentryi

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
o grzybkach to ja mogę cały dzień gadaćKamilaB pisze: Jacek Grzybki to niekwestionowany plus tego miejsca. Kiedyś spontanicznie po pracy przyjechał do nas kolega, trzeba coś na szybko zrobić do jedzenia, no to co...pizze, ale nie ma pieczarek . M. wyskoczył dokładnie na 4 minuty w tzw brzózki i przyniósł kilka czerwonych kozaków. Mina kolegi bezcenna![]()
My tu gadu gadu a kaktus chce się pokazać![]()

Niestety dwa tygodnie po zakupie tego siedliska pewien rodzaj grzybków rosnących za płotem a właściwie nie same grzybki tylko ich zbieracze doprowadzili mnie prawie do zawału. Spałam potem z siekierą przy łóżku ale to zupełnie inna historia....
- banditoo
a jakie grzybki?
oj jakbym miał tylko tyle miejsca co ty
oj jakbym miał tylko tyle miejsca co ty
- paulaIRL
- 200p
- Od: 21 lip 2012, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dzisiaj na obiadek miałam sosik grzybowy
A Echino świtny. Nawet nie wiedziałam, że to może się tak rozrosnąć

A Echino świtny. Nawet nie wiedziałam, że to może się tak rozrosnąć

Pozdrawiam 
Paula
Moje kaktusy - PaulaIRL

Paula
Moje kaktusy - PaulaIRL
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kamilo masz kopalnie cudów 

- Akwelan_2009
- to spotkałem bratnią "Duszę"o grzybkach to ja mogę cały dzień gadać

... również w niedalekiej odległości od mojego miejsca zamieszkania coś podobnego rośnie, nieświadomy przywędrowałem w tamtą okolicę lasu i już więcej nie miałem ani ochoty, ani chęci zbliżać się na odległość mniejszą niż 500 m od tego miejsca, omijałem ten ostęp leśny szerokim łukiem.Spałam potem z siekierą przy łóżku ale to zupełnie inna historia....
Mieczysław
Mieczysław
- banditoo
no nie będziemy tu Kamili o grzybkach gadać, ale kto jakie najbardziej lubi zbierać można się zapytaćAkwelan_2009 pisze:- to spotkałem bratnią "Duszę"o grzybkach to ja mogę cały dzień gadać.
To jako gospodyni zaczynam.banditoo pisze:no nie będziemy tu Kamili o grzybkach gadać
1.Czerwone kozaki nie mają sobie równych
2.Podgrzybki takie brązowiutkie na tłustej nóżce, nie jakieś tam zajączki
3.Kanie
4.Kurki
5.Cała reszta.....
kocham zbierać

Za maślakami nie przepadam bo potem za dużo roboty....

Uploaded with ImageShack.us
- nolina
Też kocham zbierać,ale za bardzo się nie znam
zawsze muszą iść do przeglądu
Znam tylko u nas nazywa się je Czarne Łepki to chyba podgrzybki o których mówi Kamila ,Koźlarze i Kurki

Znam tylko u nas nazywa się je Czarne Łepki to chyba podgrzybki o których mówi Kamila ,Koźlarze i Kurki

- Akwelan_2009
Faktycznie, właściwa uwaga
, mam nadzieję że Właścicielka wątku wybaczy mi ten nietakt.
Za przyzwoleniem Gospodyni, pozwolę sobie również napisać jedno zdanie o moich ulubionych wg jakie najbardziej lubię zbierać: borowiki na wigilijny barszczyk, podgrzybki bo ich w mojej okolicy jest zawsze duży wysyp i są takie jak opisuję Właścicielka wątku, czerwone kozaki tak, ale nie mam u nas dla ich odpowiedniego wzrostu dobrych lasów, kanie również - ale też nie za często można je w ostatnich latach spotkać - zbyt sucho, kurki lubię, ale jak są takie dorodne, a nie takie drobne. Na zakończenie napiszę o rydzach, bo przez ostatnie trzy lata pokazały się kilkakrotnie w okolicznych lasach, ale w małych ilościach. Ja również bardzo uwielbiam włóczęgostwo po lesie, nawet jak nie nazbieram grzybów jestem również zadowolony z samego "nałykania" się czystego pachnącego żywicą leśnego powietrza.

Za przyzwoleniem Gospodyni, pozwolę sobie również napisać jedno zdanie o moich ulubionych wg jakie najbardziej lubię zbierać: borowiki na wigilijny barszczyk, podgrzybki bo ich w mojej okolicy jest zawsze duży wysyp i są takie jak opisuję Właścicielka wątku, czerwone kozaki tak, ale nie mam u nas dla ich odpowiedniego wzrostu dobrych lasów, kanie również - ale też nie za często można je w ostatnich latach spotkać - zbyt sucho, kurki lubię, ale jak są takie dorodne, a nie takie drobne. Na zakończenie napiszę o rydzach, bo przez ostatnie trzy lata pokazały się kilkakrotnie w okolicznych lasach, ale w małych ilościach. Ja również bardzo uwielbiam włóczęgostwo po lesie, nawet jak nie nazbieram grzybów jestem również zadowolony z samego "nałykania" się czystego pachnącego żywicą leśnego powietrza.
Mieczysław
Mieczysław
- nolina
O tak zdecydowanie ja też lubię chodzić po lesie bez celu.Tylko po to żeby tam przebywać 

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczny Echinocereus scheeri var. gentryi. Roślina wiekowa, doskonale i obificie kwitnąca. Niecodzienny to widok i dziwi mnie nieco, że grzybami zagadany został...
Dla mnie super!

Dla mnie super!

Echinocereus scheeri v gentryi
Coż to za cudo! Piękny, wyrośniety okaz BRAWO! a jakie kwiaty....

Coż to za cudo! Piękny, wyrośniety okaz BRAWO! a jakie kwiaty....