Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

gajowa pisze:Golden Wings i mnie powoli wciąga...Chociaż obiecuję sobie, że już nigdy nie kupię róży, co do której nie będę wiedziała z góry, w którym miejscu chcę ją posadzić :) a na razie jeszcze nie wiem...
Majka...jakoś dopiero teraz doczytałam o nowych planach budowlano-ogrodowych...oczywiście trochę problemów będzie, ale za to jakie perspektywy! :D
Ewo ja w zasadzie też tak mam z tymi miejscami, lista zamówionych róż długa a potem robienie planu nasadzeń - dobrze że mam wolnego miejsca pod dostatkiem. ;:306
I przy tych planach budowlanych te wolne miejsca gwałtownie się kurczą bo trzeba szukać miejscówek na eksmitowane róże. :evil:
Gosiu wiem że taka istnieje, gdzieś na nią trafiłam, podobna bardzo tylko szkoda że ta strefa to 6b
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.6452
Julek olej wszystko i nic nie rób, tak jak ja ;:306 usiłuję siedzieć na Forum ale ciągle czegoś ode mnie chcą i do końca to mi się nie udaje. ;:185
Gruss an Aachen dla mnie to też śliczna różyca, ;:215
Ewuniu też ją mam od Schultheisa i za dobrze nie rosła, miała problem ze startem, potem jako tako rosła chyba zdrowa bo na zdjęciach nic szczególnego nie widać.
18.10. listki zdrowe
Obrazek

Stanowisko miała do wczesnego popołudnia w słońcu, potem cień , jesienią ją przesadziłam pod nogi Mary Rose i zobaczę jak sobie poradzi. Mam ochotę na czerwoną Gabrielle Privat http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.21614
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie jestem pewna czy nie było jej u Sipa lub Petrovicza bo na pewno ją pakowałam - miałam na myśli White Wings.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Olalam - nie mialam innego wyjscia hihi moja osobowosc sie buntowala, co tylko palcem ruszylam, czyli nie ruszalam ... a nie, klamie, ruszalam jak wpychalam w siebie obiad ;:108
Przez ten ciagly pobyt M. w domu rozleniwilam sie jak ... niewiadomo co :oops: ale musze sie wstrzasnac, bo zaraz koniec laby bedzie i upadek moze byc bolesny :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dzisiejszy dzień bardzo mnie zmęczył, choć nic nie zrobiłam-ciemno było, deszczowo i ponuro :evil: Może jutrzejszy będzie bardziej udany.
White Wings jeszcze bardziej podobna do Jacqueline du Pre :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też było deszczowo i ponuro.
Mam wrażenie, że to bardziej marzec jest, a nie luty. Zazwyczaj takie dołki łapię w marcu, bo juz czuję wiosnę, ale jeszcze jej ne widzę
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie mogłam znaleźć White Wings, a bardzo mnie zaciekawiła, ale jak już ją znalazłam, to przepadłam... ależ cudeńko! Do pojedynczych płatków trzeba chyba dorosnąć, bo ja wciąż wolę upakowane, ale ta jest cudowna!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu możliwe że ktoś ją kupował bo nazwa i ten śliczny kwiat mi zapadły w pamięć.
Julek jak ja bym chciała tak ruszać palcem ja Ty, że też nikt mi nie chce nagotować i podać ;:145
Ewuś masz rację, White Wings wygląda całkiem jak Jacqueline du Pre. U nas nawet było sucho tylko okropny wiatr się zrobił :twisted:
Gosiu ja mam doła chyba już od początku jesieni i mam wrażenie że wpadam w niego coraz głębiej :twisted:
Aguś no trzeba do takich pustaczków dorosnąć i chyba dorosłaś czyli może jakiś pustaczek zamieszka u Ciebie ;:306

zostawiam słoneczko na jutro ;:3
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tylko z tym gotowaniem i podawaniem jest jeden problem ... tylek rosnie :twisted:
A dola tez mam, wiekszego lub mniejszego ... ale takie sa uroki jesieni ;:108 zawsze tak mialam, z tym ze im jestem starsza tym jest coraz gorzej :;230
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

O jej, budowa :shock: . Nie zazdroszczę ;:185 . Choć z drugiej strony to okazja, żeby zrobić coś inaczej w domu, dostosować go do nowych potrzeb i zmieniającego się gustu ;:224 . Oby tylko strat było jak najmniej :| .

Ja również zachwycam się Oczętami i już jakiś czas temu szukałam ich w sprzedaży. Ale może jesień będzie lepszym terminem, szczególnie, że na liści wiosennych zakupów różanych stuknęła już 20-tka ;:224 .

Chciałabym zapytać Cię Maju o clematis Night Veil. Tak sobie patrzę na niego i myślę, że pasowałby mi do oplecenia jałowca Bue Arrow. Jak on się u Ciebie sprawuje? Czy długo kwitnie?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie zaczęło dmuchać późnym wieczorem i teraz wieje. Nie cierpię takiej pogody :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

O kochana nie za dobrze tak poleżeć sobie robić po obiadku ;:306
U mnie słonko ;:3 i nic śniegu :heja :heja Normalnie wiosna na razie tylko w wyobraźni :heja :heja
Majeczko, nie leniuchuj się dawaj różyczki ;:65 ;:65 ;:65 Ja zawsze wszystko czytam i jak któraś Ok,
to ją bęc do poczekalni. ;:168 Kiedyś się przyda ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra, Majeczka zmusiła mnie do myślenia a po obiadku to nie bardzo mi wychodzi. ;:306
Leżeć to nie umiem ale mam sjestę na forum ale bez pisania i myślenia, dobrze tak troszkę oddać się błogiemu lenistwu i bezmyślnie przeglądać obrazki no ale skoro mnie wywołałaś to zaraz coś pokażę. ;:304
Ewuś do nas ten wiatr przywiał śnieg a teraz nawet świeci ;:3
Edyta ja jeszcze nie liczę róż z wiosennego zakupu bo jeszcze nic nie wiadomo, mam zapłacone 5 róż które już są w Polsce a reszta dopiero później.
Clematis Night Veil to nówka z wiosny a do tego rósł w doniczce i dopiero jesienią dostał miejscówkę to za wiele o nim powiedzieć nie mogę. Ostatnie zdjęcia mam z lipca ale doniczki z clematisami stały w 'poczekalni doniczkowej' dość ściśnięte i czasami zapomniane więc nawet nie pamiętam jak długo kwitł. :oops:
Julek nawet mogłabym zgodzić się na większy tyłek aby tylko ktoś od czasu do czasu zaserwował mi dobry obiadek. ;:173
Ja mam pierwszy raz takiego doła ale to nie jest związane z porą roku tylko z sytuacją w zagęszczonej atmosferze domowej i coraz czarniej to widzę. :twisted:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro zostałam wywołana do tablicy to lecimy dalej z różanym alfabetem, kolej na literkę 'I'.

Ice Lady 2 latka z R. i ciągle taki chochoł bez ogłady, nie trzyma formy za nic i coś mi się wydaje że ona tak ma. Trudno, dostała w koło kolorowe towarzystwo różane to może będzie robić za biały dodatek do kolorowych róż. Nie była za zdrowa ale za to wytrwale kwitła do samej zimy.

Obrazek

Obrazek

11.11.2012
Obrazek

Teraz róża która przeszła chyba wszystkie możliwe nazwy od New Dawn z jaką została kupiona bardzo dawno temu po Iceberg czyli Schneewitchen Cl. i taką już chyba zostanie.
To moja słynna wielka biała.
Obrazek

Dwa razy zmarzła do samej ziemi i dwa razy odbiła jak Feniks z popiołów. Kwitnie ciągle i to do samych mrozów, podłapuje plamistość ale to chyba łapie od czerwonej sąsiadki która chyba jest Blaze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

26.11.2012
Obrazek

a zaczyna 29.05.2012
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, Iceberg , to jest piękna róża, a jej krzaczek to bajka. ;:180 ;:180
Wiesz, że taką to bym nawet na trawniczku posadziła. Kto wie.... :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja White New Dawn kwitnie z wyraźnymi przerwami i jeszcze nigdy nie była tak obsypana kwiatami jak Iceberg :roll: Muszę sobie chyba Iceberg odkupić, bo zazdrość mnie zeżre do imentu :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”