A co do 2 zdj. - kuknij na zdjęcia promeneae w googlu - głowy nie daje bo wyraźnie nie widzę, ale przypomina mi właśnie to.

może to i dobrze bo mam coś w rodzaju arachnofobii
 może to i dobrze bo mam coś w rodzaju arachnofobii
 Same liście niewiele mówią jak tylko to, ze jest to jakiś Phalaenopsis
 Same liście niewiele mówią jak tylko to, ze jest to jakiś Phalaenopsis  Bynajmniej ja nie potrafię nic konkretnego powiedzieć
 Bynajmniej ja nie potrafię nic konkretnego powiedzieć 
 .
 .
 Zastanawiam się nad zakupem Dendrobium, którego zdjęcie umieszczam poniżej:
 Zastanawiam się nad zakupem Dendrobium, którego zdjęcie umieszczam poniżej:
 Nie mam doświadczenia i opatrzenia w Dendrobiach bo posiadam jedynie D. nobile Yamamoto a ten wygląda trochę inaczej, więc może ktoś z Was orientuje się co to za storczyk dokładnie? nie chcę kupić w ciemno aby się później okazało, ze sobie z nim nie poradzę
 Nie mam doświadczenia i opatrzenia w Dendrobiach bo posiadam jedynie D. nobile Yamamoto a ten wygląda trochę inaczej, więc może ktoś z Was orientuje się co to za storczyk dokładnie? nie chcę kupić w ciemno aby się później okazało, ze sobie z nim nie poradzę 

Hmmm... w sumie.. podobne, nawet bardzo3velyna pisze:Dufin, nie jest to przypadkiem Dendrobium typu Phalaenopsis?
 Dziękuję! :*
 Dziękuję! :*

na moje oko nic im nie jest - a to co Cię niepokoi to prawdopodobnie osad z kranówy. Teraz niech się szybko aklimatyzują i długo kwitną
 na moje oko nic im nie jest - a to co Cię niepokoi to prawdopodobnie osad z kranówy. Teraz niech się szybko aklimatyzują i długo kwitną  bo kolorki maja piekne
 bo kolorki maja piekne
 Znam przypadek gdzie korzenie wprost rozerwały doniczkę
 Znam przypadek gdzie korzenie wprost rozerwały doniczkę