W słońcu smagliczki
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W słońcu smagliczki
Tak murki pozostaną ale heliotropy jeszcze nie sadziłam od tamtego lata z jego zapachem wracają wszystkie wspomnienia
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To akurat nie najgorsze ze wspomnień-ktoś się bardzo ucieszył ich zapachem 

- usa1276
- 1000p
Tak Ewuniu to akurat miłe wspomnienie szkoda tylko że takich jest mniej
A teraz wynalazłam zdjęcia nie mam całego kawałka na jednym zdjęciu ale postaram się wam je przybliżyć
mam nie wpełni zagospodarowany narożnik ogródka od klonu po prawej stronie do migdałka po lewej wystawa południowa ale delikatnie zacieniona przez klon i sumaki po stronie sąsiada na pierwszym planie są nasadzenia z roślin okrywowych potem mam posadzone od klona do migdałka hortensje ogrodowe a z tyłu niebieską ostróżkę i dyptam różowy i niemam pojęcia co tam jeszcze dosadzić a chciała bym coś z kolorem czerwonym zastanawiałam się nad klonem palmowym miejsce zaciszne więc powinien tam rosnać

Widać narożnik to tam gdzie stykają się ploty bardzo liczę na wasza pomoc i pomysły
bo cokilka głów to nie jedna

A teraz wynalazłam zdjęcia nie mam całego kawałka na jednym zdjęciu ale postaram się wam je przybliżyć
mam nie wpełni zagospodarowany narożnik ogródka od klonu po prawej stronie do migdałka po lewej wystawa południowa ale delikatnie zacieniona przez klon i sumaki po stronie sąsiada na pierwszym planie są nasadzenia z roślin okrywowych potem mam posadzone od klona do migdałka hortensje ogrodowe a z tyłu niebieską ostróżkę i dyptam różowy i niemam pojęcia co tam jeszcze dosadzić a chciała bym coś z kolorem czerwonym zastanawiałam się nad klonem palmowym miejsce zaciszne więc powinien tam rosnać

Widać narożnik to tam gdzie stykają się ploty bardzo liczę na wasza pomoc i pomysły

- ewamaj66
Moje doświadczenie z klonem palmowym skończyło się na jednym sezonie-nie dał rady zimie
Może klon o purpurowych liściach, ale nie palmowy? Albo krzew-tych jest cała masa niewymarzających i niewymagających okrywania:roll:

- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Masz bardzo ładny i zadbany ogród o trawniku to nie wspomne
co do klonu palmowego to ja tez mam z nim problem , próbowałam dwa razy i zima wygrała chyba nie zaryzykuje chociaz bardzo mi sie podoba (i przepraszamza błedy)

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uleńko CIACHO wyszło
Dziękuje jeszcze raz.Jak uda mi się to wkleje zdjecie .Pozdrawiam

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Ula, a gdyby wypełnić ten kąt peoniami.... albo trawy?
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Ula, bardzo fajny kącik do zagospodarowania 
Ja bym tam widziała trawy z rozchodnikami, peonie albo hortensje bukietowe

Ja bym tam widziała trawy z rozchodnikami, peonie albo hortensje bukietowe

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj masz piękne miejsce do zagospodarowania poszalejesz wiosna

- usa1276
- 1000p
Witam sobotnio i wieczorowo
Przepraszam że dopiero teraz zasiadam i odpowiem na wasze posty ale mój syn ma dziś studniówkę i jak u każdego faceta trzeba dopilnować
aby dziewczyna się nie wstydziła z nim iść
Beciu - takich miejsc do zagospodarowania jeszcze kilka się u mnie znajdzie, ale to nawet dobrze bo ja mam czas nie spieszę się
Aguś -
muszę gdzieś podpatrzeć takie zestawienie ale raczej z hortensjami bo dla piwoni to wydaje mi się ze tam jest troszkę zacienione
Constancjo - piwonie lubią chyba słońce a tam prawie cały dzień jest cień muszę tam posadzić coś z kolorkiem i przełamać troszkę zieleń tylko nie mam zielonego pojęcia co
Anabuko -
dziękuję
Babciu - bardzo się cieszę
smacznego i również pozdrawiam
D -M - dziękuję
Gardener - Aniu bardzo ci dziękuję, na klona choruję i mimo tego iż jestem świadoma że może polegnąć zaryzykuję
Ewuniu - muszę poszukać jeszcze czegoś co da mi kolorek którego mi bardzo brakuje, córka na wykładach syn na studniówce więć mam laptopa dla siebie
no może nie całkowicie muszę tylko jakoś przekupić eM
I jeszcze zdjęcia jak odgrzewane kotlety

Przepraszam że dopiero teraz zasiadam i odpowiem na wasze posty ale mój syn ma dziś studniówkę i jak u każdego faceta trzeba dopilnować

Beciu - takich miejsc do zagospodarowania jeszcze kilka się u mnie znajdzie, ale to nawet dobrze bo ja mam czas nie spieszę się

Aguś -

Constancjo - piwonie lubią chyba słońce a tam prawie cały dzień jest cień muszę tam posadzić coś z kolorkiem i przełamać troszkę zieleń tylko nie mam zielonego pojęcia co

Anabuko -

Babciu - bardzo się cieszę

D -M - dziękuję

Gardener - Aniu bardzo ci dziękuję, na klona choruję i mimo tego iż jestem świadoma że może polegnąć zaryzykuję

Ewuniu - muszę poszukać jeszcze czegoś co da mi kolorek którego mi bardzo brakuje, córka na wykładach syn na studniówce więć mam laptopa dla siebie

I jeszcze zdjęcia jak odgrzewane kotlety

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Ula
Fajny kącik masz do zagospodarowania - skoro jest tam więcej cienia, a zależy Ci na większej, okazałej roślince to hortensja bukietowa będzie fajnie pasować. Vanilla Fraise przebarwia się na pupurowo jesienią, a w lecie jest bielutka z różową poświatą. Pozdrawiam 

- usa1276
- 1000p
Dzięki Kasiu mam tam juz posadzone kilka ogrodowych może by stworzyć taki hortensjowy kącik .....muszę pomyśleć mam jeszcze troszkę czasu 

- ewamaj66
Może w ogóle kilka hortensji różnej wielkości? Kalina
Całkiem ciemno przecież tam nie jest. Może brzoza, jakaś niska odmiana albo szczepiona.

- usa1276
- 1000p
Dzięki Ewuniu zastanawiam się jeszcze nad azaliami tymi wysokimi muszę troszkę poczytać i tak skomponować to wszystko aby nie raziło i było OK, brzózka plącząca mi się marzy ale w inna cześć ogródka