Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

Agunia, ja rozumiem, że nie sztuką jest kupić, tylko sztuką "utrzymać"...ale gdyby u mnie były białe. ;:65 Ech...
Jedne ;:170 ...inne się dokupuje. Uczymy sie na błędach...niestety.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Parapety masz pięknie oblożone...
pytanie co z fiolkami jak podrosną - nowy kącik by się przydał dla nich ;:224 :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale macie fajnie z tymi przecenami :) u nas niczego nie przeceniają kurde wolą jak uschnie , nawet w biedro... były storczyki przekwitnięte i nadal po 19,9 ;:223
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś w końcu i do Ciebie dotarłam. :tan Ech nadrabianie mam znowu ;:223
Hibek z Kaufka bardzo ładny. ;:303 Ja się oparłam ;:224 - byłam w K w środę i nie kupiłam, ale to może dlatego, że
brak mi z nimi doświadczenia. ;:224 Chciałabym miec jakiegoś, ale jak je widzę to żaden nie chce byc tym pierwszym. ;:306
Parapecik północny ślicznie zagospodarowany. ;:138 Pod reklamówką to pewnie jakiś reanimek. ;:183
I napisz mi tu zaraz co tam stoi na pierwszym zdjęciu parapetka po lewej stronie- Anturium? ;:oj
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Przejrzałam kilka ostatnich stron i dużo się u Ciebie dzieje, ładny przegląd parapetów ;)
Ostatni zakup ;:333 Moje hibiskusy, chyba śpią, w nowym tygodniu mam zamiar kupić ziemię i im oraz innym kwiatkom podosypywać, bądź pozmieniać. Może co niektóre kwiatki się obudzą. ;)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Stokrotkania pisze:mam zamiar kupić ziemię i im oraz innym kwiatkom podosypywać, bądź pozmieniać

hej Ania ;:196 no to poważne przedsięwzięcie ;:108 ja, póki wiosna na całego nie przyjdzie (czyli w moich Suwałkach gdzieś... w sierpniu ;:306 ) to się nie wyrywam do takich prac, jedynie przymusowe ;:222
elcia1974 pisze:Pod reklamówką to pewnie jakiś reanimek

a wcale bo nie ;:224
elcia1974 pisze:na pierwszym zdjęciu parapetka po lewej stronie- Anturium?

tak, fioletowe ;:108 coś po ostatnim szaleństwie mszycy ono mi tak.. sobie stoi ;:223 jest duże prawdopodobieństwo, że się pogniewało, żem dopuściła tą mendę do niego, ale zareagowałam przecież szybko ;:144 może jak dzień dłuższy to znów ruszy...?
trzynastka pisze:u nas niczego nie przeceniają kurde wolą jak uschnie

powiem Ci Celinko, że w B-ce to chyba w każdej widziałam kwiatki zdechłe, ale ani o grosz nie tańsze :shock: storczyki to wolą perfidnie zalać niż sprzedać po kosztach ;:222 ale Kaufland czy OBI to polecam ;:215
Marudzia pisze:pytanie co z fiolkami jak podrosną - nowy kącik by się przydał dla nich

jak co? jak podrosną? ;:306 no się ubawiłam ;:306 fiołki sobie stoją byle do lata... wtedy im minie staż 2 lat życia i bezkwiecia ;:145 tak więc fiołki pewnie znajdą nowe domy ;:303
masik pisze:ale gdyby u mnie były białe

a to nie było? a to szok... mogłabym Ci kupić, ale nie opłaci się wysyłanie, taki teraz cennik PP ma, że ;:202 !!! myślę, że teraz co krok będą hibki to zbierzesz cała paletę barw ;:215

A mój żółciutki dziś otworzył się przede mną ;:131

Obrazek

;:7
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Aguś piękny hibiskus ;:303
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

mniodkowa pisze: póki wiosna na całego nie przyjdzie (czyli w moich Suwałkach gdzieś... w sierpniu
Dlatego u Was takie marne zaludnienie ;:170 ...sprzedawaj chałupę i na południe emigruj ;:333
mniodkowa pisze:tak więc fiołki pewnie znajdą nowe domy
Niniejszym ustawiam się w kolejce...jak za komuny za szynką... mam numerek 1 :;230
U nas na południu okres wegetacyjny dłuższy... a i mąż elektryk ma za zadanie skonstruować machinę do doświetlania ;:108
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hibiskus z profila jak antena satelitarna. Czyli ładny, zwarty, gotowy. ;:oj
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Hibiskus miodzio ;:138 Ja mam nie po drodze do kaufka...ale myślałam myślałam ;:24 i wymyśliłam że mój bracio przecie tam często zakupy robi :tan już ja mu liste zakupów zrobię ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Mówisz, że nie reanimek ;:oj Oj to teraz podkręciłaś moją ciekawośc na maksa. ;:172
Tylko ciekawe ile każesz nam czekac na rozwiązanie tej zagadki? ;:224 Mam nadzieję, że niedługo. ;:65
Hibiskus pięknego buziolka pokazał ;:303 Kuś mnie tak kuś a następnym razem się nie oprę. ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ta Zagadka dla Eli to pewnie ...coś się ukorzenia ;:183
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

katharos pisze:pewnie ...coś się ukorzenia

;:80 mamusia tego czegoś jest... przepiękna ;:166 a to to u mnie takie opory stawia ;:158
elcia1974 pisze:Tylko ciekawe ile każesz nam czekac na rozwiązanie tej zagadki?

kochana, to się załapało na zdjęcie przypadkiem ;:224 ukorzeniało się w wodzie czekaj... 3,5 miesiąca :shock: i nic ;:223 no to do piachu poszło i teraz modły odprawiam ;:180 więc myślę, że kilka miesięcy to może potrwać... w sumie, niech trwa byleby nie padło ;:144
katharos pisze:mój bracio przecie tam często zakupy robi

no moja droga, jak Ci brat zrobi zakupy kwiatkowe to wielkie uściski dla niego ;:168 bo ja to swego do zakupu szamponu bym nie zmusiła ;:306
hen_s pisze:Hibiskus z profila jak antena satelitarna.

faktycznie ;:306
oxalis pisze:sprzedawaj chałupę i na południe emigruj

Ty nie krakaj, bo u mnie raz dwa i życie się wywraca ;:300 a ja lubię ten swój daleki wschód ;:167 śnieg do mnie właśnie wrócił, chyba słyszał jak wołałam :heja
oxalis pisze:a i mąż elektryk ma za zadanie skonstruować machinę do doświetlania

o rany! jakbym ja swemu tak kazała lampki stworzyć do kwiatków... to miałabym ;:14 i kupę śmiechu :;230 ale pewnie by się postarał, bo sam do zakupu półek zachęcał..
Dorotak pisze:piękny hibiskus

dzięki Dorotka, taki niewinny i każdemu się podoba :tan

Pamiętacie eszynantusa Mona Lisa, jakiego dostałam od teściowej? no więc stoi w północnym pokoju, tam chłodniej troszkę bo nie zamieszkany... i albo to roślina bezkonfliktowa (choć czytałam inne rzeczy) albo polubił nową lokalizację bo rośnie:

Obrazek

ale nie tylko to u mnie rośnie, anturium NN, mam je ponad 2 lata chyba, ciągle tej samej wielkości, aż dziwne, że szlag mnie nie trafił :shock: rozsadziłam i stoją sobie dwie sadzonki w dwóch północnych pokojach i coś tam się dzieje:

Obrazek

kohleria zaczęła mi marnieć, ale miała szyszeczkę w ziemi to sobie ją wyciągłam, posadziłam i przyjęła się:

Obrazek

no i jeszcze jeden koleusek się odnalazł na kuchennym parapecie ;:306

Obrazek
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana super,że aeszychnanthus ci w takich warunkach rośnie...czasem trzeba przyzwyczaić roślinkę do warunków panujących w danym pomieszczeniu....one lubią zwilzanie wodą;).
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Kochana u Ciebie wiosną czuć jak nic :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”