Zielone Skarbeczki - KamilaB

Zablokowany
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB

Post »

Ja też nie mam ;:98 ale już przynajmniej wiadomo na co polować w nadchodzącym sezonie ;:173 ( albo kogo odwiedzić :;230 )
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może.................. ;:218
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

To ja już widzę tą kolejkę za pomarańczami ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KamilaB pisze:
nyskadu pisze: A co do mieszkania na wsi, :roll: nie rozumiem, ja nigdy nie przeniosłabym się do miasta. Wystarczy zerknąć na Twoją cudną szklarenkę, gdzie byś taki szklany domek postawiła w mieście, na parkingu? ;:306
Nie mogę się pogodzić z traktowaniem zwierząt. Psy na łańcuchach w niektórych gospodarstwach spuszczane na noc, wałęsające się i kłusujące na dziką zwierzyną. Nie sterylizowane suki i kotki rozmnażające się na potęgę. Średnia życia tych psów i kotów to 4 lata, zapchlone, zarobaczone, nie zabezpieczone przeciw babeszjozie. Śmiecie wywalane do lasu albo w najlepszym razie pieluchy palone w piecu. Smród na całą okolicę. Myśliwi nagminnie łamiący prawo, dzień przed wigilią usiłowali sobie urządzić polowanie z naganką 20 metrów od zabudowań. Do tego dochodzą problemy komunikacyjne, odległość do pracy, na pocztę do sklepu o kinie nie wspomnę .Nie chcę obrazić rdzennych mieszkańców wsi bo na pewno w zależności od rejonu wygląda to różnie. Tak samo tutaj jeden gospodarz ma krowy czyste a drugi takie, że czasem się powstrzymuję, żeby do nich nie podejść i wyszorować. Hm. tą szklarenkę przeniosłam z Warszawy :cry: Miałam tam nieporównywalnie mniejszą działkę, dom we współwłasności, jak zapaliłam ognisko to sąsiad dzwonił po straż miejską :) ale do pracy 15 minut....trochę tęsknię :(
Pozwoliłem sobie przejrzeć Twój wątek, bo zobaczyłem nowy i zaintrygował mnie ten post. Myslę że powinnaś zmienić swoje nastawienie. Ja mam nieszczęście w chwili obecnej mieszkać wśród cywilizowanych białych koszul i mam wrażenie że to większe świnie niż ci co polowanie z nagonką urządzali u Ciebie przed domami. Osłabia mnie ta rewia mody i ranking kto jakim samochodem podjeżdża do domu. Przede wszystkim to nie mam tu miejsca wystarczającego dla kaktusów i tak samo patrzą na mnie jak na dziwadło. To tak nawiasem. Bardzo starannie wykonane fotki , no i okazy kaktusów.
x-K-B
---
Od: 4 gru 2012, o 17:37

Post »

Cieszę się, że mnie odwiedziłeś Jacku :wit
ejacek pisze: Ja mam nieszczęście w chwili obecnej mieszkać wśród cywilizowanych białych koszul i mam wrażenie że to większe świnie niż ci co polowanie z nagonką urządzali u Ciebie przed domami.
Tylko czy te białe koszule są cywilizowane. To bardzo specyficzna grupa ludzi :D .Ja dalej pracuję w dużym mieście więc spotykam takich w pracy i to faktycznie są konsumpcyjne dupki /na szczęście nie pracuję w korporacji więc jest ich jakieś 20%/ ale to nie jest reprezentatywna grupa mieszkańców miasta :D Tak samo jak Ci debile bez wyobraźni co chcieli sobie polować pod moimi oknami nie mający świadomości czym mogą skończyć się takie zabawy z bronią w terenie zabudowanym nie są typowymi reprezentantami wsi. Sądząc po rejestracjach to nawet część mieszka w mieście. Ja też już nigdy nie wróciłabym do bloku ale to nie znaczy, że wszystko na wsi musi mi się podobać. Ponieważ jedną z moich wielu pasji to ornitologia pozwolę sobie zamieścić fotkę mojego słupa energetycznego z ukłonami :D :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Piękne macie te słupy :D w mieście to raczej nie uwidzi takich widoków ,a szkoda :wink:
Wieś jak i miasto ma swoje plusy i minusy ,ale słupy są na plus :;230
x-K-B
---

Post »

Bo to miejsce Małgosiu bardzo starannie wybrałam i za trzy do czterech tygodni otworzę drzwi i zobaczę żurawie :heja a to będzie oznaczało, że wiosna jest blisko!

Obrazek

Ogon należy do Edka :D
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Kamilko jak ja Ci zazdroszczę ;:oj
Wybrałaś super miejsce ,tak blisko masz przyrodę.
U mnie tylko na malutkim balkonie gołębie kradnące moje malutkie sieweczki :D
Mam jeszcze w pobliżu stadion żużlowy,lotnisko z samolotami, które mają zawody w lataniu nocą,hałas jak diabli ;:223
...i jeszcze wyścigi samochodowe latem ,same uroki :;230
Jak bym miała możliwości tez bym poszła na wieś :D
Ogon Edka uroczy ;:306
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

KamilaB pisze:Obrazek]
Toż to Jerzy Dudek :)
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35

Post »

KamilaB pisze:
Obrazek
Obrazek
Zatkało mnie na ten widok :shock: naprawdę.
Kamilo jak ta piękność się nazywa? To jakiś Echinopsis?

Cudo.
x-K-B
---

Post »

nolina pisze:Wybrałaś super miejsce ,tak blisko masz przyrodę.
Czasami aż za blisko na przykład żmije w ogródku ;:306

Obrazek

Dodam, że żmijom /bo były do tej pory trzy/ nic się nie stało, zostały odłowione za pomocą szczypiec do grilla i wiaderka i wyeksmitowane z mojej niszy ekologicznej w bardziej dla nich dogodne miejsce ;:130
nolina pisze:U mnie tylko na malutkim balkonie gołębie kradnące moje malutkie sieweczki
Ty masz gołębie ja mam myszy, jedne kradną drugie zjadają efekt ten sam :?
nolina pisze:Mam jeszcze w pobliżu stadion żużlowy,lotnisko z samolotami, które mają zawody w lataniu nocą,hałas jak diabli
Wiem o czym mówisz bo pierwsze dwadzieścia parę lat życia spędziłam w bloku gdzie z jednej strony miałam dworzec kolejowy z drugiej tory tramwajowe ale powiem Ci szczerze, że mi to nie przeszkadzało. Teraz jak pojadę do mamy to słyszę to wszystko i zastanawiam się jak tam można spać ;:222 .

Mateusz
to nie Jurek to Upupa epops :D

Inez Jak to Paula ślicznie określiła to jajecznica ze szczypiorkiem czyli echinocereus subinermis
AleksandraBdg

Post »

Echinocereus subinermis przyprawia o zawrót głowy... Te zielone słupeczki będą śnić mi się po nocach!
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

za trzy do czterech tygodni otworzę drzwi i zobaczę żurawie :heja a to będzie oznaczało, że wiosna jest blisko!
- jak zobaczysz żurawie, daj znać to i ja będe rozglądał się za wiosną, czy również w moje okolice już zawitała.
Czasami aż za blisko na przykład żmije w ogródku ;:306
- no , ale takiego ;:oj widoku na działce lub spacerze po lesie za grzybkami, to bym sobie nie życzył, mam "alergię" na punkcie tego typu gadów, to chyba genetyczna pozostałość po przodku - Adamie z Raju :( .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

Mieciu od Kamili do Radomia nie jest tak daleko :wink: Jak u Kamili zacznie się wiosna to i u nas też :)
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

nie ma nic lepszego jak wyjść na grzybki, wychodzisz z domku do lasu na spacerek wracasz i robisz sobie sosik, oj tylko pozazdrościć
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”