Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Moniko , to co za potwora wyhodowałaś , skoro jego " dzieci" mają takie " objawy"? 

Pozdrawiam,Małgorzata
Oczywiście wyglądałoby to trochę komicznie, gdybym z 5 l opryskiwaczem psikał na takie małe naczyńko z siewkami
Ale moja Ż robiła porządki z kosmetykami i przechwyciłem zbędny atomizer po jakimś preparacie, taki mały chyba na 100 ml. Zajaśniało mi w głowie, że zrobię eksperyment, jak to rozsada będzie reagować na oprysk dolistny. No i zaraz po rozłożeniu liścieni prysnąłem roztworem Bioflorinu .W oczach liścienie zaczęły się powiększać. Zdjęcie robiłem 29 stycznia, dziś po 2 dniach są o połowę większe mimo przepikowania wczoraj . Siałem przecież te pomidory w ub. roku ale takich wielkich liscieni na nich nie miałem
. Jak mi się uda to jutro wkleję zdjęcia tych przepikowanych pomidorków. A pomidorki stoją w temperaturze tylko 17 st C i to na północnym parapecie.

Ale moja Ż robiła porządki z kosmetykami i przechwyciłem zbędny atomizer po jakimś preparacie, taki mały chyba na 100 ml. Zajaśniało mi w głowie, że zrobię eksperyment, jak to rozsada będzie reagować na oprysk dolistny. No i zaraz po rozłożeniu liścieni prysnąłem roztworem Bioflorinu .W oczach liścienie zaczęły się powiększać. Zdjęcie robiłem 29 stycznia, dziś po 2 dniach są o połowę większe mimo przepikowania wczoraj . Siałem przecież te pomidory w ub. roku ale takich wielkich liscieni na nich nie miałem

Jak Wy mnie dobrze znaciebasow@ pisze:Kasiu , przyznaj się bez bicia, ile odmian już masz posianych? Bo nie wierzę ,że tylko to , co pokazałaś na zdjęciach....

A na drugi w lutym planuję hmmm dużo więcej

Basowa Ty lepiej uważaj co mówisz
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kaszubi
forumowicz, poważnie mówiąc, pięęękne podłoże, jak marzenie
maleństwa też, ale wiadomo, nie może być inaczej, a tak w ogóle Kaszub liścienie powinien mieć jak samolot

forumowicz, poważnie mówiąc, pięęękne podłoże, jak marzenie
maleństwa też, ale wiadomo, nie może być inaczej, a tak w ogóle Kaszub liścienie powinien mieć jak samolot
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam i ja
Wczoraj przepikowane niskie koktajlówki

Z resztą wstrzymuję się do połowy marca

Wczoraj przepikowane niskie koktajlówki

Z resztą wstrzymuję się do połowy marca

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Moniko. Najzwyklejszy torf z Pasłęka z piaskiem rzecznym ze Skawy.monika pisze:forumowicz, poważnie mówiąc, pięęękne podłoże, jak marzenie
Właśnie Perła miała problem, bo nie chciała się rozstać z łupiną nasienną i w trakcie operacji chirurgicznej straciła część liścieni. Za to wygląda, że jest wcześniejsza od mojej koktajlówki, bo listki właściwe ma większe, chyba, że one teraz pracują za liścienie
Rybka
Widać, że i w Norwegii powiało wiosną

Kasiu , wiesz , jak się oglądało Twoje sukcesy w tamtym sezonie i to wtedy , gdy moje dopiero kwitły, to nie trudno się domyślić , że wysiałaś sporo...
No i uruchomiłaś mnie , nie ukrywam...
Idę kopać w wątkach , odnaleźć Twoje pomidorki i wpisy z tamtego roku i.... myśleć , co by tu wysiać.Choć z 10 odmian , żeby nie było wielkiego kłopotu z zabezpieczeniem małym tunelem foliowym wewnątrz dużego....
Moniko
niezła stronka ...
forumowicz ,fajnie ,że tak urosły , tylko tak sobie myślę , jak to się ma do starej szkoły ,żeby nie moczyć liści przy podlewaniu....

Moniko

forumowicz ,fajnie ,że tak urosły , tylko tak sobie myślę , jak to się ma do starej szkoły ,żeby nie moczyć liści przy podlewaniu....
Pozdrawiam,Małgorzata
Nie ma żadnej kolizji. Gdybyśmy tak doktrynalnie podchodzili do tego, to nawet przeciw zarazie nie opryskalibyśmy kiedy trzeba w obawie przed zmoczeniem liscibasow@ pisze:jak to się ma do starej szkoły ,żeby nie moczyć liści przy podlewaniu.

No to tylko możemy się z tego cieszyć
I z czystym sumieniem dokarmiać pomidorki dolistnie.

Pozdrawiam,Małgorzata
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Rety, ze Kaśka posiała, to mnie nie dziwi, ale Beti..
, wcześniej ode mnie..
- świat stanął na krawędzi
Ja w tym roku się zawzięłam i czekam do połowy lutego, ogrzewania w tunelu 'm' nie zamontował - czego się można było spodziewać .., więc szaleć nie będę
Póki co wysiałam kwiatki, pory, selery..i wystarczy.

Ja w tym roku się zawzięłam i czekam do połowy lutego, ogrzewania w tunelu 'm' nie zamontował - czego się można było spodziewać .., więc szaleć nie będę

Póki co wysiałam kwiatki, pory, selery..i wystarczy.

pozdrawiam, Anita
Zobaczę jak będą dalej reagować, gdy podrosną liście właściwe. Przynajmniej nie ma obawy zasolenia podłoża cośmy ub wiosny często widzieli. No i trzeba uważać na słonce. Mnie to na północnym parapecie nie grozibasow@ pisze:z czystym sumieniem dokarmiać pomidorki dolistnie.

- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Anita, spoko, to tylko niziutkie koktajlówki do donicy
Będę muły ćwiczyć przy targaniu ich w ta i nazad

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
Moniko
Decydując się na dolistne nawożenie rozsady mam na uwadze również Twoje zdechlaczki. Część z nich pójdzie do jałowego podłoża i będzie karmiona tylko dolistnie w zależności od ich reakcji i potrzeb.
Decydując się na dolistne nawożenie rozsady mam na uwadze również Twoje zdechlaczki. Część z nich pójdzie do jałowego podłoża i będzie karmiona tylko dolistnie w zależności od ich reakcji i potrzeb.
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Hehe targaj, targaj.., ja w tamtym roku ponad trzysta sadzonek targałam codziennie do tunelu rano i z powrotem wieczorem. Jakaś sprawiedliwość musi być na tym świecie..Rybka pisze:Anita, spoko, to tylko niziutkie koktajlówki do donicy![]()

pozdrawiam, Anita