Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Równie śliczny jak poprzednie i wnusia na pewno bardzo sie ucieszy ;:180 .Wcale Ci sie nie dziwię Jagódko ,że nie możesz sie oderwać ja mam to samo z frywolitkami .Im więcej robię tym bardziej mnie to wciąga .Na ogródku mam jeszcze mnóstwo śniegu i niech tak pozostanie jak najdłużej .To jeszcze nie sezon ,wiec niech sobie smacznie śpią
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudny już nie wiem co pisać ,bo co jeden to piękniejszy ;:173 Gustowny i ze smakiem ;:180 Oliwci na pewno sie spodoba :lol:
U mnie dzisiaj już wcale nie ma śniegu za to wyszły hiacynty i inne cebulowe pikle ;:108 ale nie wiem czy się cieszyć :?
Pozdrawiam i buziaczki ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Igusiu już Ci pisałam, że co jeden szal, to piękniejszy, no a ten...no co tu będę pisać, kolor niebieski, to mój ulubiony ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam ze słoneczkiem i halnym ...ale ciepłym wiatrem ( prawie jak priorytet polecą przez to ciepłe słowa i buziaki do Was )...z temp. na + 8*C.

Przepraszam jednocześnie , że wczoraj w nocnym amoku nie podziękowałam za wizytę i miłe słowa .

A wszystko to przez chęć jak najszybszego umieszczenia fotek szala , przed spaniem . Tak więc proszę o wybaczenie ;:180

Agusiu/agatka123 ...i u mnie po śniegu zostało tylko wspomnienie ...jednak pozostał tylko tam , gdzie jest cień i były zwały ...tzw usypane poprzez odśnieżanie .

Zrobiłam szalik dla Oliwki - wczoraj późnym wieczorem . Niestety , wizyta gości mnie odciągnęła od filcowania ...dobrze chociaż , że wzór tylko ułożony był ...
Buziaczki cieplutkie ;:196 ...z równie ciepłej , aczkolwiek wietrznej Małopolski ... :wit

Jadzieńko...w rzeczy samej ...sama bym była zadowolona z takowego prezentu...teraz , to już sama mogę sobie zrobić . Masz rację ...zapracowana ...ale przyznam Ci się , że przyjemna to praca ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Gosiu...trochę inwencji twórczej na pewno byś w sobie znalazła ...to tak , jakbyś chciała namalować coś , co masz przed oczyma ...trochę wyobraźni i ...leci się ... ;:224

Ewuniu...dziękuję , miło , że Ci się podoba ;:196

Aguniu /aguniada u mnie deszcz padał przed wczoraj ...ale tylko wieczorem i w nocy ...od wczoraj słoneczko , ale i wiatr .
Polezę dzisiaj znów poszukać - pogrzebać między roślinkami , szukając ...może coś ( w lutym :shock: ) chce zakwitnąć ?
Dziękuję ;:167 ...chyba "utkam" sobie teraz jakąś narzutkę ...a'la ponczo ...by narzucić na cienką bluzeczkę ...tylko nie wiem , jak się zmieszczę na moim warsztacie ...chyba drzwi jakieś przynieść od garażu , albo robić na podłodze ... ;:224

Gosiu...zrobiła bym dla niej coś na drutach , albo szydełku ...ale raz ,że nie umiem , a dwa ...wzrok już nie ten i na pewno bym oczka pogubiła ;:306 ...Na pewno się Oliwka ucieszy , bo zgubiła w szkole szal ...a teraz myslę ,że nawet - jak zginie - , to go łatwo rozpozna .

Jadzieńko...dziękuję ... ;:196 ...normalnie tak mnie wciągnęło ...jak Franka w " gumioki " ;:306 . O niczym nie myślę , tylko o układaniu wzorów ...nawet myślałam wczoraj - gdyby tak taki obraz zrobić ...np. piwonie , lub maki w wazonie ...albo róże ...tylko to wymaga większej wprawy .
A roślinki niech jeszcze śpią , bo nie czas , by wychylały się do przodu , raczej to czas na zimowy sen ;:108 ...za wcześnie , by zaczęły wegetację w lutym ...
Podziwiam Twoje frywolitki ...ostatnio widziałam na jednym z blogów filiżankę i spodeczek ...coś pięknego i nie banalnego ;:224

Danuś...dla Oliwki zrobiłam taki "niezapominajkowy ", by mnie nie zapomniała ...tak Ją kocham , że co i rusz bym coś robiła dla Niej , a gdyby była u nas , to razem byśmy filcowały . A ile było by przy tym frajdy ...
Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moich prac ...miło mi , że Ci się podobają ;:196 .
Martwię się - podobnie jak i Ty - roślinki bez puchowej pierzynki , wystawione na " być , albo nie być " ...to nie najlepsze rozwiązanie w lutym ..ale cóż my - malutcy możemy - tylko ponarzekać ...oby tylko nie zaczęły się budzić z zim owego snu ...
Pozdrawiam ... ;:167

Lideczko Kochana ...dziękuję ;:196 ...ten dla Oliwki ...to z sercem robiony , a błękit - to i mój ulubiony kolor ...
Wkrótce Walentynki , a ja - wiecznie zakochana we wszystkim , niepoprawna romantyczka już mam pomysł na małe co nieco ...z filcu oczywiście ...
Pozdrawiam cieplutko i bardzo serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejny szal piękny, zazdroszczę takich umiejętności. Czy to jest trudna sztuka, może ja bym spróbowała.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli masz zdolności manualne , trochę wyobraźni , chęci i cierpliwości ...to próbuj ...zajęcie pracochłonne ...ale i czasochłonne , jak i nie takie tanie ;:108 . Miło mi Dorotko , że się podoba to , co tworzę ...dziękuję ;:196 .
Pozdrawiam serdecznie .... :wit :wit
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś- bardzo efektowny szal dla Oliwki :wit
Krążki torfowe nie przyszły :evil:
;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Jagódko.
Gentle Shepherd będziesz miała?Czy dasz mi znać?
Bardzo ladne szale i gdybym miala wybierać to byłby problem ,bo wszystkie bardzo urokliwe.
Podziwiam wszelkie ręczne robótki,ostatnio Jadzia z frywolitkami zmąciła mój spokój a teraz TY.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj w ogrodzie " przejściowo " , wracając od lekarza ...kwiaty ciemiernika "Niger "się pokazały , żyją pierwiosnki auricula , modesta , japońskie ...ba !...mają pąki ... podobnie truskawka Pink Panda . Inne się też mają dobrze ... turzyca japońska Ice Dance , wrotycz Haradjana , runianka japońska variegata , chiastofil variegata , turzyca variegata i Ewergold . Natomiast na wierzchu są już krokusy , pąki ma miodunka Azure ....a pokrywy śnieżnej ..niet

Aniu , cieszę się , że Ci się podobają te moje cudeńka ...dziękuję ;:180 ;:167 .

Ewuniu ...też tak myślę , że będzie się jej podobał ...już rozmawiałam dzisiaj przez telefon z Oliwunią i nie może się doczekać ;:108 przesyłki . Potem mówi ...ale babciu w poniedziałek mam dużo zajęć , a ja dopiero tłumaczyłam , że w poniedziałek wyślę , a może dojdzie na wtorek / środę - więc się uspokoiła .
Ale mnie zmartwiłaś tymi krążkami ;:145 ...kurcze , co oni sobie myślą ;:124 ...
Czytałaś off-topic ? Nie mogłam się powstrzymać ...ale więcej nie mam zamiaru nic pisać , bo szkoda nerwów .
Przywiozłam Ci szal obrobiony na owerloku ;:196
Nie zapomnij zabrać swojego ....będziemy miały jutro gościa :evil: .... ;:oj .
Ale jutro się spotkamy - prawda ;:168 ...już się cieszę :heja .

Aneczko ...tak , w rzeczy samej bedzie on , jak i piękne trzy odmiany , które mi się strasznie rozrosły ....są w wątku ...w kolorze łososiowym i kremowym , oraz z ciemniejszym środkiem ...i jeszcze inne , ale nie wiem , które .
Oczywiście ...sporządzę listę i dam znać .
Aniu ...widziałam Jadzi frywolitki ...są śliczne - ja niestety nie dziergam ...
No właśnie ...ja mącę Twój spokój robótkami ...a Ty mój ...przepięknymi różami ...już jestem taka skołowana ...a mam zamawiać teraz , w lutym ...nie wiem nawet , czy dobrze wybrałam we Florib....jakie są te rośliny , a u Starkla zamawiałaś kiedyś - warto ?
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko u Starkla są świetne rozrośnięte sadzonki .Mam od nich Emilię Marie czyli La Rose de Molinard i Uetersen Klosterrose tylko sama ja sobie zawaliłam i też mi nie kwitła ,ale w tym roku to nadrobi mam taką nadzieje i Jirinę Bohdalovą czyli Anisade i Bordure Champagne natomiast koleżanka wzięła sobie Elfe .Jest nia wprost oczarowana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze ...muszę tam znów wpaść i przejrzeć tę różaną ofertę , to jest w Czechach , prawda , a jak się płaci , w jakiej walucie i tylko przelewem , czy w PLN , przy odbiorze ...a z przesyłką jak ? Odmiany też zgodne były - czyli jednym słowem jesteście zadowolone z zakupów u niego ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko płaci sie w złotówkach, a nie koronach .Masz tam podane ceny w złotówkach
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurierem i można płacić przy odbiorze ?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny szal dla wnusi ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko myślałaś chyba o SIPIE w Czechach ,a nie Starklu a te róże kupowałam u STARKLA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”