Moja skromna kolekcja

Zablokowany
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moja skromna kolekcja

Post »

witaj Dufin; Dzięki serdeczne za wizyte ;:196 ,MM kupilam w Niemczech na e-bay,w poniedzialek wyslany ;dzis u mnie,calkiem profesjonalnie :) .co do moich przedszkolakow to kupilam u hodowcy,pasjonata 100 km ode mnie tutaj we francji,tez w pon wyslane ,dzis u mnie.w sumie za 14 "szczeniaczkow" zaplacilam niecale 100 euro,wiec sie oplaca ,pod warunkiem ze nie padna ale widze ze sa ok.zobaczymy.jeśli Cie to interesuje to mysle ze moglabym zalatwic ,do polski dluzej jak 4 dni pewnie nie pojdzie :D .pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Kurcze, super to załatwiłaś :D Wiesz co, dziękuję za propozycję ale ja i moja studencka kieszeń, raczej musimy sobie dawkować storczykowe zakupy :roll: w tym miesiącu dwa, w kolejnym dwa itd :D Bardzo chętnie porwałabym się na tak duże zakupy jak Ty, no ale musiałabym później do końca miesiąca żyć o chlebie i wodzie ;:224 hehe.. Dzisiaj kupiłam własnie keiki Phal. violacea sumatra i dorosłe Dendrobium phalaenopsis, ale wstrzymam się z zapłatą bo nie chcę aby rośliny dotarły do mnie na początku tygodnia, bo mnie nie będzie ;:131 Bardzo bym chciała MM ale w orchidsklepiku opłaca się zrobić większe zakupy, więc poczekam aż będę przy kasie ;:209 ale i tak się cieszę, ze będą dwa nowe nabytki, zwłaszcza, ze do tej pory mam same hybrydy i jedno keiki D. nobile, więc to zawsze coś innego :heja ale już mam dłuuugą listę innych botaników np. Phal. liodoro czy bellina ;:167 eh..

Życzę samych sukcesów w uprawie storczyków i będę tu zaglądać na zwiady, oby tylko moja lista sie przez to nie powiększyła :tan
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

w kazdym razie jeśli tylko moge pomoc to smialo pisz ;:196
actus
1000p
1000p

Post »

aj sie napracowalam,musialam "wyprodukowac"koszyki(tak ,tak jak sie nie posiada parapetow to trzeba kombinowac ;:306 ,wiec czesc maluchow juz wyladowala w koszyczku a reszta...kwarantanna :heja ,pozdrawiam cieplutko
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Gratuluję fantastycznych zakupów, wszystkie zdrowiutkie i cudne ;:oj ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p

Post »

Gratuluję fantastycznych zakupów, wszystkie zdrowiutkie i cudne ;:oj ;:oj ;:oj[/quwitam dorotko i dziekuje za wizyte:).wszystkie zdrowiutkie tylko musza dojsc do siebie po szoku jaki przezyly podczas transportu ;:oj .pozdrawiam.Kasia
a-moroso
200p
200p
Od: 26 lis 2008, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, świetne wykorzystanie miejsca. Super. ;:215
Moje storczyki ; Moje hoye i inne
Moje nadwyżki
Pozdrawiam serdecznie, Ania
actus
1000p
1000p

Post »

dziekuje Aniu :D i powiem szczerze ze jak sie nie ma parapetow to jest troche problemowe.dlatego trzeba kombinowac :heja .jak maluchy podrosna niestety znowu miejsca zabraknie ,ale na razie sie tym nie przejmuje:) przyjdzie czas,bedzie rada.zakochalam sie w phalenopsis speciosa ;:oj
a-moroso
200p
200p
Od: 26 lis 2008, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj, z tym miejscem to zawsze jest problem. U mnie gorzej, bo dużą część parapetów zajmują hoje, a te jak rosną, to na wszystkie strony. ;:209
Moje storczyki ; Moje hoye i inne
Moje nadwyżki
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hehehe.. Pamiętałam, że kiedyś tu na forum odwiedzałam kogoś wątek i zakochałam się w pięknej Miltoni ;) Dzisiaj udało mi się ja kupić, zupełnie przypadkiem na nią trafiłam ;:224 więc stwierdziłam, że musi być moja. teraz siadłam do kompa żeby poczytać trochę więcej o jej uprawie i co się okazuje? Że to u Ciebie widziałam tą miltonię, która tak mną owładnęła, że przez długi czas o niej myślałam, przeglądałam allegroo w poszukiwaniu ładnego okazu, inne sklepy, ale nie miałam odwagi bojąc się, ze ja zmarnuję.. No ale dzisiaj jak ja zobaczyłam na żywo, zostałam trafiona prosto w serce ;) Powinnaś czuć się trochę winna :tan :heja

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

;:306 gratuluje zakupu kochana i nie czuje sie winna ,wrecz przeciwnie ,ciesze sie poniewaz ty rowniez sie cieszysz i wyobrazam sobie jak siedzisz i sie w nia wpatrujesz ;:oj .tez tak robie.mam nadzieje ze wkleilas fotki?lece popatrzec ;:196

-- 3 lut 2013, o 21:45 --

oj DUFIN a gdzie twoja galeria?????????????
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehhe.. no niestety przymierzałam się do własnego wątku ale póki co wszystko stoi przekwitnięte, więc nie ma się czym chwalić ;) czekam aż coś zakwitnie, ale nie wiem czy się doczekam, bo łodygi nowe są, dobicia na starych pędach też, ale pąki zasychają :/ Nie na wszystkich co prawda, więc mam nadzieję, że coś niedługo się pokaże ;) miltonie oczywiście obfotografowałam na wypadek gdyby chciała zrzucić kwiaty czy coś :D

oj patrzę na nią cały czas, ma w sobie coś pięknego ten kwiat, te pączki takie długie i w ogóle ahh :D Kupiłam bardzo podobny kolor do Twojego bo tak mi w głowie utkwił :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję się i ja :wit

No to nieźle wpadłaś ;:173 będziemy mieć co oglądać :D powodzenia życzę :D
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, tak się właśnie kończy odwiedzanie Waszych wątków, jedna mnie zaraziła chciejstwem na Mini marka a druga miltonią :D :heja Jak tak dalej pójdzie to moja lista się będzie bardzo szybko wydłużać :D Powinnam tu rzadziej zaglądać ;) ;:224

nie chce zaśmiecać wątku actus dlatego na tym zakończę te wywody, chciałam tylko abyście wiedziały jak silny wpływ możecie mieć na kogoś poprzez umieszczanie an forum zdjęć swoich pięknych storczyków, dlatego przemyślcie dobrze każde zdjęcie hehehe :D Bo to może mieć zgubne efekty, poszłam do sklepu po wodę a wyszłam ze storczykiem ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dufin pisze:poszłam do sklepu po wodę a wyszłam ze storczykiem ;)
Oj Dufin, jeśli poszłaś po demineralizowaną i wróciłaś ze storczykiem, to nie odbiegłaś tak daleko od swojej listy zakupów :D Ale jeśli poszłaś po mineralną.. i kupiłaś storczyka w spożywczaku.. no.. to jest już źle! :lol:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”