To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: To było tak.........

Post »

Powiedziałabym tak nie miała baba kłopotu ;:180 No to sobie w środku zimy cebulki wiosenne kupiła a teraz to jest problem i trzeba do ziemi ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj tam, oj tam ;:306 ;:306 dobrze Elu mówisz ;:304 wymyśliłam tak . W sobotę jadę na działkę - podobno ziemia jest odmarznięta - jeżeli tak będzie to pójdą do gruntu ,a jeżeli nie to przywiozę skrzynki i tam wylądują cebulki

-- Cz 31 sty 2013 21:26 --

A może jak ziemia będzie zmarznięta to je zostawić w altanie i przykryć np igliwiem?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ryzykowna sprawa masz za daleko żeby je zabrać w razie czego do domu wkładaj je do skrzynek bo jak dasz je do lodowatej ziemi to może nie być dobrze ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Ewa nie poradzę bo ja się nie znam.. :oops:

:wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zamiast pytać Cie o hortensje w "obcym" wątku...przybiegłam do Ciebie :D Przeczytałam, obejrzałam wszystko; bardzo mi się spodobała historia powstawania działki od początku...lubię takie pionierskie klimaty :D
Masz mnóstwo pięknych roślin, a hortensje wspaniałe...dopisałam kolejne 2 do mojej listy :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Które Ewuniu? Witaj u mnie :wit
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopisałam Magical Moonlight i Wim's Red :D
Zresztą długo chyba będe dopisywać...mnie na hortensje wzięło dopiero w ubiegłym roku i mam na razie zaledwie kilka: Vanille Fraise, You&Me Forever, Blue Bird, Tardiva, Limelight...i jeszcze pnącą i dwie ogrodowe - nie wiem jakie :)
Ale to się zmieni ;:303
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

You&Me Forever na Twoim miejscu bym sobie odpuściła - Tutaj poproszę Elle o wypowiedz . Ja mam pierwsza zimę ,ale U Eli już te hortensje zimowały i szału nie było . No chyba że będziesz się nią opiekowała jak typową ogrodowką . Ja jakoś w nią nie wierzę po zimowej lekturze na forum :roll:

-- Cz 31 sty 2013 22:35 --

Ups - teraz dopiero doczytalam że już ją masz :oops:

-- Cz 31 sty 2013 22:36 --

Wim's Red to potężna hortensja będzie ;:108
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki!
No to zobaczę, co będzie z nią po zimie tzn. Y&M...ale nawet i bez tego nie powaliła mnie na ziemię...wprawdzie była młodziutka, ale inne "w tym samym wieku" znacznie lepiej się rozrosły.

Wiesz - a tak czytam wszystko o hortensjach, bo chcę zrobić zupełnie nową rabatę z hortensjami w roli głównej...na razie wstępnie myślę, żeby tam były dwa piętra hortensji - wyższe i niższe...no i już zupełnie głupieję, bo wszystkie mi się podobają, a nie chciałabym zrobić zbyt dużej mieszanki :roll:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak już odpowiadam i nie doradzam tej hortensji przereklamowana,u mnie ledwo zipała całe lato i oczywiście nie kwitła ,ale czytałam że ktoś zabierał ją do doniczki i do piwnicy na zimę ,ale pewnie nie o to chodzi ;:180 Tyle mogę o niej powiedzieć ;:108
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Ewciu...piękne patyki od Marysi masz... skoro nie wiesz co to, to radość podwójna :;230 .
Zamówiłaś hiacynty i krokusiki... wsadziłabym do doniczki....potem zawsze można do gruntu przesadzić...moje od października siedzą w doniczkach na balkonie ( krokusy, żonkilkii i tulipany), zaczęły kiełkować, mróz ich nie ściął...myślę, że one przyzwyczajone do mrozów z dziada pradziada...w końcu pogoda w Polsce nie zawsze szablonowa. ;:3
zresztą popatrz

Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Przez najbliższe 7 dni temteratura w ciągu dnia ma utrzymywać się powyzej zera. Tak więc masz idealną sytuację do wsadzania cebul. Z racji dużej wilgoci gleby, doradzałbym do każdego dołka wsypać chociaż odrobinę żwirku lub potłuczonych cegieł/pustaków. Drenaż jest bardzo ważny.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

UPS.........to się narobiło i co teraz zrobisz :?:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Witajcie w to ponure popołudnie - Kiedy w końcu zobaczę słoneczko ??/ oby jak najszybciej ;:3
Ewo ( gajowa) ja też mam w tym roku w planie rabatę typowo hortensjową a jeszcze czeka mnie zakup trzech czy czterech odmian :wink:
Basiu witaj :wit tutaj masz o sosence http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=14 to zwykła sosna.
Powojniki będziemy miały z tego samego źródła z tym że ja nie kupowałam poprzez al tylko prosto ze sklepu . Już mam zapłacone i czekam do wiosny - choć już pytałam i mogę jeszcze dobrać do zamówienia dopóki nie rusza z przesyłką . Chyba jeszcze się skuszę na kilka bylinowych ;:306 Niedługo 8 marca - może uda mi się eMa przekonać do prezentu ;:306- poczekam jeszcze z miesiąc i zobaczę czy mi coś z nasion wykiełkuje :roll: .
Kasiu Co do patyczków to jeszcze nie dawno wiedziałam co mam wysłane ;:223 . Teraz mi się skrzynka PW wyczyściła i już nie pamiętam. Jeden już został zidentyfikowany jako migdałek, wiem że jeszcze mam tawule a reszta to niespodzianka ;:136
Co do moich nieszczęsnych krokusów to pójdą do ziemi - jezeli się zmarnują to trudno - nie pierwsze pieniądze stracone i zapewne nie ostatnie . Jestem raczej optymistką co do ich życia ale efekt zobaczę dopiero wiosną . :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Migdałki cudnie kwitną, więc to dobry wybór :!:
Krokusikami się nie martw...nic im nie będzie :D .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”