Krysiu Witaj serdecznie Tak to jest - nie zawsze przychodzą powiadomienia i się gubimy . Ja wyjechałam tam gdzie teraz wszystko kwitnie Zaraz zajrzę do Ciebie - jak idą prace i czy mieszkasz już w nowym domku . Dzidziu Witaj Werbenę patagońską wysiej nawet teraz , ona musi trochę zmarznąć wprost do gruntu .
Już niedługo wracam bo czas siewów się zaczyna i już tęsknię Gosiu Pytałam jaka u nas pogoda - czy roślinki mają kołderkę ???? Iwonka Już za dwa tygodnie wracam . ArkuWitaj Cały czas się uczę - ale dziękuję za miłe słowa Zaraz pędzę zobaczyć Twoje migawki z pobytu w Szkocji - możne się coś nauczę jeszcze Gosiu Ja z tych ciepłolubnych dlatego tak wybrałam , nie wiem czy co rok mi się tak uda .
Pozdrawiam bardzo serdecznie ciepło wszystkich
Roślinki mają kołderkę , a ja nie mam czasu,bo w poniedziałek mam trudny dzień i muszę się przygotować.Do dzsiejszej nocy było bardzo mrożno.Od dziś ma być ciepło.Można zwariować z tych wahań temperatury.A Ty pilnuj wnuczka .Pozdrawiam was.
TERENIU....jak wrócisz to może już u nas powiew wiosny będzie czuć, w innym przypadku doznasz szoku termicznego.......w podręcznym bagażu coś ciepłego koniecznie....
kamelia to przecież drzewo pokaźnych rozmiarów....zbieraj nasionka....
Krysiu Kamelie są cudowne i tak ich tutaj dużo że nie sposób opisać
Zbieram cebulki i sadzonki , tylko nie wiem co zrobię z nimi jak wrócę ,bo na drogę muszę z doniczek wysadzić a u nas przecież jeszcze zima - trzymać w domu wsadzając do donic z powrotem ??? Elu Już niedługo będę się cieszyć tymi wspaniałymi widokami bo muszę wracać do domu . Ewa Też bym chętnie została do wiosny ale muszę wracać do moich kwiatuszków bo bardzo się o nich martwię Iwonko Dzięki Helen trawniczki tutaj są takie soczyście zielone że aż nieprawdopodobne Słyszałam że już cieplo się robi więc wracam
Pozdrawiam Was wszystkich z daleka
Gosiu Reszta rodziny nie chce ,albo nie możne tu na stałe przyjechać . Mąż jeszcze pracuje , córcia studiuje a syn na stałe jeszcze nie wie gdzie by chciał się osiedlić może jak mąż przejdzie na emeryturę . Ewa A Twoje kwiatki byś zostawiła ??? mnie już tęskno za nimi mimo ze nie chcą za bardzo rosnąć , a Twoje są cudne . Gosiu Ty sama czy z całą rodziną ??? chyba że założymy rodzinę zielonych - to nam już więcej do szczęścia nie będzie nic potrzeba
Mam dwa pytania :
1) Czy ktoś potrzebuje siewek liścia laurowego ( bo będę sobie przywozić )
2) Czy będzie miał ktoś na zbyciu sztorby hortensji bukietowej po przycinaniu wiosennym??? chętnie przyjmę - oczywiście za odpłatą .