Ogród Joli i Zbyszka cz.2
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2
Jolu pobuszowałam po Twoim ogrodzie - PIĘKNY!!!!!!! Twoja hortensja GRANDIFLORA to niezły olbrzym , ale oprócz niej widzę ,że masz okazałą kolekcję hortensji bukietowych.
Masz cudnego świerka wężowego - powiedz ile ma lat?
Masz cudnego świerka wężowego - powiedz ile ma lat?
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
slotys-Gosiu bukietówki to moje świeże zafascynowanie a że rosną u mnie dosyć dobrze to dla tego wzbogacam kolekcję.
Świerk wężowy ma ok 8 lat on dosyć szybko rośnie bo przyrosty ma długie.Bardzo się cieszę że podoba Ci się w naszym ogrodzie i zapraszamy częściej.
Dzisiaj pokażę początki mojej rabatki floksowej.

Świerk wężowy ma ok 8 lat on dosyć szybko rośnie bo przyrosty ma długie.Bardzo się cieszę że podoba Ci się w naszym ogrodzie i zapraszamy częściej.
Dzisiaj pokażę początki mojej rabatki floksowej.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ach,,,zrobiło mam sie floksikowo,,,ładniutko 
ja tez mam kilka
Tęskno mi do lata

ja tez mam kilka

Tęskno mi do lata

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Bardzo lubię floksy. Kojarzą mi się z ogródkiem mojej babci. Ale teraz jest o wiele więcej odmian i jakie piękne...
- anabuko1
Koło tego ostatniego foksu zobaczyłam funkię Junę,ona na słońcu ładniej sie wybarwia
Ale w całości kompozycja udana 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Jolu , ten fioletowy to ma kolorek
Mam mieć czerwony , taki mocny kolor. Dostałem na jesieni, nie widziałem jeszcze kwiatów , ale mam zapewnienie , że taki będzie na ful. Machniom

Jolu, u ciebie tak kolorowo, a na podwórku woda po kolana, szaro, buro i ponur. Już nie mogę się doczekać wiosny. Po niedzieli wybieram się do twojej koleżanki do ogrodniczego na szczebrzeską po nasionka, chociaż troszkę będę bliżej wiosny.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Jolu
No kolekcja już zapowiada się nieźle i zapewne na liście kolejne czekają
Jolu czy ten w fiolecie to ze wspólnego wyjazdu na targi w Końskowoli?

No kolekcja już zapowiada się nieźle i zapewne na liście kolejne czekają

Jolu czy ten w fiolecie to ze wspólnego wyjazdu na targi w Końskowoli?
Piękne floksy. U mnie "kolekcja" marniutka.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witaj Jolu,przyszłam się przywitać a wpadłam jak śliwka w kompot! Drugą część już przestudiowałam i ... oniemiałam
ponad hektar
to macie co robić! ale efekty Waszej pracy już widać -jest pięknie! Do tego możecie jeszcze realizować swoje zachcianki do woli.Zachwyciła mnie jeżówkowa rabatka przyglądając się jej ,zastanowiłam się ,czy poszczególne odmiany nie pokrzyżują się nawzajem? Jeśli tak ,to może będziemy świadkami jakiejś ciekawej nowości?
Świetnie,że tu zajrzałam ,bo w zakupowych planach mam Grandiflorę a zdjęcie Twojej przekonało mnie o słuszności mojej decyzji. Będę odwiedzać Twój wątek bo mi się tutaj bardzo podoba.

Świetnie,że tu zajrzałam ,bo w zakupowych planach mam Grandiflorę a zdjęcie Twojej przekonało mnie o słuszności mojej decyzji. Będę odwiedzać Twój wątek bo mi się tutaj bardzo podoba.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, najpierw żurawki, potem jeżówki, floksy...... hmm...... przyjdzie czas i na róże 

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jolu, piękne hortensje, jeżówki i floksy.
Cud malina

Cud malina

- jola1
anabuko1-Aniu floksy wracają do łask, ja zaraziłam się floksami po wizycie u Janusza Drozda , w ubiegłym sezonie akurat byliśmy jak kwitły floksy i u niego zobaczyłam piękną rabatę floksową obydwoje z mężem zaraziliśmy się tym pomysłem.Aniu tej kompozycji już nie ma bo floks przesadzony a nazwa funkii przyda mi się bo moje wszystkie nn.
slotys-Gosiu masz rację ,floksy to takie babciowe kwiaty ale rzeczywiście teraz jest ogromny wybór i pod kątem kolorów, ale też koloru liści, wysokości.
tade k-Tadziu ja się nim z Tobą podzielę nawet bez "machniom" tylko niech trochę się rozrośnie bo to sadzonka kupiona w ubiegłym roku i był jeden pędzik, może w tym roku na jesieni będzie już więcej.
MLODA1-Aniu u nas też było szaro, buro dzisiaj troszkę przymroziło. Też już chce mi się wiosny. Nasion żadnych jeszcze nie kupiłam, trochę zrobi mi się wiosny na parapetach bo moje hipeastrum zaczynają kwitnąć.Pozdrów moją koleżankę Ewę ze Szczebrzeskiej .
nirali-Kasiu jaka tam kolekcja.Trochę starych kęp przeniosłam w jedno miejsce. Te maluchy kupione w ubiegłym roku bardzo wolno rosną nie wiem kiedy doczekam się takich kęp jak u Janusza Drozda a może te nowe odmiany nie rosną w takie kępy zobaczymy.Jak Ty mnie dobrze znasz- rzeczywiście mam kilka nowych odmian na liście i tym razem z nazwami.
perdii-Gosiu
, moja kolekcja też nie jest ogromna większość to stare odmiany nazbierane w sąsiedzkich ogródkach i traktowane przez lata "po macoszemu" mam nadzieję że w tym roku będzie już na czym oko zatrzymać.
dwostr-Danusiu witaj w naszych skromnych progach.Ogrodu mamy ze 30arów ale jakby było trzeba to i resztę można przeznaczyć pod ogród, teraz co roku przybywa nowości to w razie czego miejsce się znajdzie.
Nasiona zebrane z jeżówek wysiałam w ubiegłym roku w tym roku powinny zakwitnąć też jestem ciekawa czy będzie coś ciekawego.Grandiflorę polecam Ci jest super tak samo jak pozostałe bukietówki.
elsi-Lu nie przyjdzie , nie przyjdzie bo róże już były i wolę je teraz pooglądać np.u Ciebie.Mam alergię na kolce.
ewa_tuli-Ewciu dziękuję
slotys-Gosiu masz rację ,floksy to takie babciowe kwiaty ale rzeczywiście teraz jest ogromny wybór i pod kątem kolorów, ale też koloru liści, wysokości.
tade k-Tadziu ja się nim z Tobą podzielę nawet bez "machniom" tylko niech trochę się rozrośnie bo to sadzonka kupiona w ubiegłym roku i był jeden pędzik, może w tym roku na jesieni będzie już więcej.
MLODA1-Aniu u nas też było szaro, buro dzisiaj troszkę przymroziło. Też już chce mi się wiosny. Nasion żadnych jeszcze nie kupiłam, trochę zrobi mi się wiosny na parapetach bo moje hipeastrum zaczynają kwitnąć.Pozdrów moją koleżankę Ewę ze Szczebrzeskiej .
nirali-Kasiu jaka tam kolekcja.Trochę starych kęp przeniosłam w jedno miejsce. Te maluchy kupione w ubiegłym roku bardzo wolno rosną nie wiem kiedy doczekam się takich kęp jak u Janusza Drozda a może te nowe odmiany nie rosną w takie kępy zobaczymy.Jak Ty mnie dobrze znasz- rzeczywiście mam kilka nowych odmian na liście i tym razem z nazwami.
perdii-Gosiu

dwostr-Danusiu witaj w naszych skromnych progach.Ogrodu mamy ze 30arów ale jakby było trzeba to i resztę można przeznaczyć pod ogród, teraz co roku przybywa nowości to w razie czego miejsce się znajdzie.

elsi-Lu nie przyjdzie , nie przyjdzie bo róże już były i wolę je teraz pooglądać np.u Ciebie.Mam alergię na kolce.

ewa_tuli-Ewciu dziękuję

- anabuko1
a już myślałam,że może nie daj Bożę zachorowałaś, czy coś,,,,bo cie ni widu ni słychu,,,pozdrawiam cieplutko 
Ta druga to June, pierwsza jeszcze nie wiem,,,
,

Ta druga to June, pierwsza jeszcze nie wiem,,,

- jola1
anabuko1- Aniu na szczęście żadna choroba mnie nie dopadła.W sobotę jak cała rodzinka w domu to nie chce mi się siedzieć przy komputerze, w niedzielę było spotkanie więc popołudnie zajęte a w poniedziałek byłam u dentysty i miałam sporo innych spraw do załatwienia w Lublinie, wróciłam padnięta- wizyta u dentysty trwała 50min.
Wczoraj dostałam ofertę z Florexpolu ale nie ma nic rzucającego na kolana no może tylko ceny niektórych roślin.
Wczoraj dostałam ofertę z Florexpolu ale nie ma nic rzucającego na kolana no może tylko ceny niektórych roślin.